Jump to content


Server Lag 17th april


  • Please log in to reply
15 replies to this topic

Brutal_Enforcer_007 #1 Posted 17 April 2018 - 04:41 PM

    Corporal

  • Player
  • 43707 battles
  • 157
  • [_SMD] _SMD
  • Member since:
    07-09-2013

Today for some reason the game has become unplayable on EU1 & EU2, this is the first time lag has been this bad in months, nothing has changed with my wired conection or my computer.

 

when asked in game it seems it is not just me having ping and lag red light blinking issues, based in sweden and have very fast internet and an alienware area 51 full spec machine.



Balc0ra #2 Posted 17 April 2018 - 04:51 PM

    Field Marshal

  • Player
  • 64429 battles
  • 15,455
  • [WALL] WALL
  • Member since:
    07-10-2012

Well it's 100% fine for me. But if only a few has it. I suspect it's an issue with how your traffic is being directed towards the server, and it's one affecting some players in one region. Last time I had issues. Only Scandinavian players said it was unplayable on the forum, no one else. As it if was the server, everyone would have issues. Not just a few.

 

Run a plotter trace with ping plotter for a bit on either server. It will tell more on where you get issues. And if it's something you can fix, or if it's on WG's end. Or nothing anyone can about it etc.



8126Jakobsson #3 Posted 17 April 2018 - 05:03 PM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 62883 battles
  • 3,110
  • Member since:
    12-20-2014

Fellow Swede here. I'm lagging like a mofo on both servers. And the cursor pops up on screen every now and then as well for some reason. No, I have no mods. No, I don't play windowed.

 



Brutal_Enforcer_007 #4 Posted 17 April 2018 - 05:08 PM

    Corporal

  • Player
  • 43707 battles
  • 157
  • [_SMD] _SMD
  • Member since:
    07-09-2013

View Post8126Jakobsson, on 17 April 2018 - 04:03 PM, said:

Fellow Swede here. I'm lagging like a mofo on both servers. And the cursor pops up on screen every now and then as well for some reason. No, I have no mods. No, I don't play windowed.

 

 

Yep that is the issue I am having to are you on comhem? 

SABAOTH #5 Posted 17 April 2018 - 05:08 PM

    Major

  • Player
  • 36437 battles
  • 2,914
  • [-133-] -133-
  • Member since:
    08-28-2011
I have spikes all the time but I did not see any worse today, although few enemies froze for a short time, might be country related

Edited by SABAOTH, 17 April 2018 - 05:09 PM.


Homer_J #6 Posted 17 April 2018 - 05:10 PM

    Field Marshal

  • Beta Tester
  • 27652 battles
  • 29,000
  • [WJDE] WJDE
  • Member since:
    09-03-2010

View Post8126Jakobsson, on 17 April 2018 - 05:03 PM, said:

Fellow Swede here. I'm lagging like a mofo on both servers. And the cursor pops up on screen every now and then as well for some reason. No, I have no mods. No, I don't play windowed.

 

 

Russians hacking your PC, you should switch everything off.

 

Seriously, without a pingplotter trace you may as well go out in the street and talk to the first person who walks past.



8126Jakobsson #7 Posted 17 April 2018 - 05:14 PM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 62883 battles
  • 3,110
  • Member since:
    12-20-2014

View PostBrutal_Enforcer_007, on 17 April 2018 - 05:08 PM, said:

 

Yep that is the issue I am having to are you on comhem? 

 

That I am. Are you suggesting that we send them D-picks? I'm down. 

Balc0ra #8 Posted 17 April 2018 - 05:15 PM

    Field Marshal

  • Player
  • 64429 battles
  • 15,455
  • [WALL] WALL
  • Member since:
    07-10-2012

View Post8126Jakobsson, on 17 April 2018 - 05:14 PM, said:

 

That I am. Are you suggesting that we send them D-picks? I'm down. 

 

Well for once he is not wrong. If you and OP post a plotter trace and it shows the same issue. It's at least easy to pinpoint the cause of it.

wiggles #9 Posted 17 April 2018 - 05:20 PM

    Sergeant

  • Beta Tester
  • 33885 battles
  • 281
  • Member since:
    09-12-2010
Took longer than usual to sync the store etc. for me but no lag (EU2, UK)

Brutal_Enforcer_007 #10 Posted 17 April 2018 - 05:26 PM

    Corporal

  • Player
  • 43707 battles
  • 157
  • [_SMD] _SMD
  • Member since:
    07-09-2013

here is my ping

 

C:\WINDOWS\system32>ping login.p1.worldoftanks.eu

Pinging woteu1.login.wargaming.net [92.223.1.102] with 32 bytes of data:
Reply from 92.223.1.102: bytes=32 time=28ms TTL=53
Reply from 92.223.1.102: bytes=32 time=28ms TTL=53
Reply from 92.223.1.102: bytes=32 time=28ms TTL=53
Reply from 92.223.1.102: bytes=32 time=30ms TTL=53

Ping statistics for 92.223.1.102:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 28ms, Maximum = 30ms, Average = 28ms

 

C:\WINDOWS\system32>ping login.p2.worldoftanks.eu

Pinging login.p2.worldoftanks.eu [92.223.20.51] with 32 bytes of data:
Reply from 92.223.20.51: bytes=32 time=39ms TTL=54
Reply from 92.223.20.51: bytes=32 time=33ms TTL=54
Reply from 92.223.20.51: bytes=32 time=32ms TTL=54
Reply from 92.223.20.51: bytes=32 time=33ms TTL=54

Ping statistics for 92.223.20.51:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 32ms, Maximum = 39ms, Average = 34ms

 

does not look to bad?



Homer_J #11 Posted 17 April 2018 - 05:32 PM

    Field Marshal

  • Beta Tester
  • 27652 battles
  • 29,000
  • [WJDE] WJDE
  • Member since:
    09-03-2010

View PostBrutal_Enforcer_007, on 17 April 2018 - 05:26 PM, said:

here is my ping

 

 

does not look to bad?

It's lovely but pretty useless.

 

Download pingplotter, point it at the server you use, let it run for 10 mins or so while you play, save the trace as an image and attach it to the forum.


Edited by Homer_J, 17 April 2018 - 05:33 PM.


IvoZ82Z #12 Posted 17 April 2018 - 05:39 PM

    Private

  • Player
  • 81062 battles
  • 6
  • Member since:
    08-12-2011

the russkis are hacking!!!!!! 

 

omg go change gender!!!



Mr_Burrows #13 Posted 17 April 2018 - 06:27 PM

    Lieutenant

  • Player
  • 44335 battles
  • 1,881
  • Member since:
    02-17-2012
Yep. Another swede here, and on Comhem. I gave up after just the one game. Even trying to read the forums means click on thread then wait 30 secs before it opens. I'll go watch Netflix instead. 

Starkof #14 Posted 17 April 2018 - 06:48 PM

    Private

  • Player
  • 36308 battles
  • 1
  • [CRY-X] CRY-X
  • Member since:
    07-19-2013
Same issue here.. using comhem too. no packet lost and the ping is stable at 26-27ms. 

Brutal_Enforcer_007 #15 Posted 17 April 2018 - 07:13 PM

    Corporal

  • Player
  • 43707 battles
  • 157
  • [_SMD] _SMD
  • Member since:
    07-09-2013

ok with pingplotter which ipdo i use for the game server ? is it 92.223.1.102 for eu1

 



8126Jakobsson #16 Posted 17 April 2018 - 09:32 PM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 62883 battles
  • 3,110
  • Member since:
    12-20-2014

View PostMr_Burrows, on 17 April 2018 - 06:27 PM, said:

Yep. Another swede here, and on Comhem. I gave up after just the one game. Even trying to read the forums means click on thread then wait 30 secs before it opens. I'll go watch Netflix instead. 

 

​I soldiered on with the spaghetti grind. Lights were obviously out of the question since there's an issue with suicide parking on the wrong side of the bush, so I rolled the heavies out and performed just fine.  :child: 




1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users