Jump to content


Nie działa klawisz shift

klaisz shift problem

  • Please log in to reply
10 replies to this topic

blak1111 #1 Posted 09 May 2018 - 10:24 AM

    Private

  • Player
  • 26080 battles
  • 7
  • [NIS2A] NIS2A
  • Member since:
    03-27-2013

Witam, otoz mam problem od dzis z klawiszem shift, nie moge przejsc do trybu snajperskiego.

 

jak widac wyzej klawisz dziala, w grze ustawienia sa ok (tak, robilem od nowa domyslne itp) , uruchamialem gre w trybie bezpiecznym wciaz to samo. celownik snajperski dziala ale dopiero jak scrollem do niego przejde, nie da sie tak grac :P



Rozowy_Przytulasek #2 Posted 09 May 2018 - 10:31 AM

    Private

  • Player
  • 9375 battles
  • 7
  • Member since:
    06-04-2016
Kiedyś miałem podobny problem jak odpaliłem jakąś nakładkę czy coś takiego w Discord.

_Patrol #3 Posted 09 May 2018 - 10:43 AM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 38871 battles
  • 30,916
  • [_COM] _COM
  • Member since:
    03-07-2011

View PostRozowy_Przytulasek, on 09 May 2018 - 11:31 AM, said:

Kiedyś miałem podobny problem jak odpaliłem jakąś nakładkę czy coś takiego w Discord.

"Overlay" // enable in-game overlay, do overlay przypisany jest standardowo między innymi klawisz SHIFT.

 

 



blak1111 #4 Posted 09 May 2018 - 11:13 AM

    Private

  • Player
  • 26080 battles
  • 7
  • [NIS2A] NIS2A
  • Member since:
    03-27-2013
panowie..mam 21 lat, jestem po szkole technikum informatycznym, siedzialem na serwisie komputerowym, naprawiam rodzinie komputery i obiecuje ze nigdy wiecej nie bede sie smiac z typowej porady informatycznej "wylacz i wlacz komputer/urzadze...

sprawdzalem dzialanie klawiatury, ok. 
sprawdzalem przypisanie innych klawiszy- dzialaly inne
kombinowanie w ustawieniach
wlaczanie gry pierdyliard razy i wiecie co? pomyslalem...  "a ch** typowa porada informatyka, nie mam wuiecej pomyslow wlacze od nowa kompa"
dziala.    (mozna uzyc tego posta jako smiesznego- w tym celu tak jest opisany i dla pokory do kazdego kto smial sie z uruchom ponownie urzadzenie)   dziekuje za szybkie porady, mozna zamknac

PajonkJeBiedronke #5 Posted 09 May 2018 - 12:14 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 25759 battles
  • 845
  • [BPPS] BPPS
  • Member since:
    03-09-2011
Często najprostsze rozwiązanie jest najlepsze :p i najmniej oczywiste :D

Edited by PajonkJeBiedronke, 09 May 2018 - 12:14 PM.


Tomas03300 #6 Posted 09 May 2018 - 07:21 PM

    Private

  • Player
  • 8494 battles
  • 4
  • [BLASK] BLASK
  • Member since:
    04-15-2017
dla użytkowników Discorda, ustawienia/nakładki/włącz nakładkę w grze i tu ustawiamy wyłącz. Problem rozwiązany, a ja jak ostatni idiota reinstalowałem cala grę, masakra:bush:

blak1111 #7 Posted 09 May 2018 - 09:15 PM

    Private

  • Player
  • 26080 battles
  • 7
  • [NIS2A] NIS2A
  • Member since:
    03-27-2013

OK. wiec tak: 

dla kazdego szukajacego pomocy- discord gryzie sie z wot. Overlay/ nakladka   blokuje klawisz shift, pojawilo sie to nie tylko u mnie ;)  wystarczy wylaczyc i wszystko smiga :O



_Patrol #8 Posted 09 May 2018 - 09:35 PM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 38871 battles
  • 30,916
  • [_COM] _COM
  • Member since:
    03-07-2011

Jest o tym mowa w wypowiedzi 3 i 4, mój błąd, że nie dopisałem łopatologicznie, aby ustawić na off, czyli wyłączyć (zmiana koloru na szary) bo wydawało  mi się, że gracze sami na to wpadną.

No i jeden z nich na to wpadł :)

 

edit

 

Ważne, że Wargaming korzysta z naszych podpowiedzi.

https://eu.wargaming.net/support/pl/products/wot/hot-issues/56/


Edited by _Patrol, 13 May 2018 - 01:12 PM.


demoty120 #9 Posted 09 May 2018 - 10:19 PM

    Private

  • Player
  • 23074 battles
  • 3
  • [FARM-] FARM-
  • Member since:
    09-08-2012
Mi nadal po wyłączeniu tej opcji nie działa shift ....

_Patrol #10 Posted 09 May 2018 - 10:20 PM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 38871 battles
  • 30,916
  • [_COM] _COM
  • Member since:
    03-07-2011
Wniosłeś sporo do tematu.

Helghast99 #11 Posted 10 May 2018 - 11:56 AM

    Private

  • Player
  • 8200 battles
  • 26
  • Member since:
    05-12-2013
Wyłączyłem Discorda, wciąż nie pomogło





Also tagged with klaisz, shift, problem

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users