Jump to content


Help awful graphic glitches have made the game unplayable


  • Please log in to reply
11 replies to this topic

Lazyjim #1 Posted 10 May 2018 - 07:33 PM

    Private

  • Player
  • 6002 battles
  • 5
  • Member since:
    01-16-2012

Ever since the 1.0 update world of tanks on my PC has been an unplayable mess of horrific graphics glitches. It looks like this:

 

 

Both the garage and in game matches both looks like this. It doesn't matter what graphics settings I use, those awful blacks squares and flcikering textures are present no matter what. Prior to 1.0 I was running Ultra HD graphics no problem, and Ultra is still waht the game is saying is my reccomended settings.

I have tried pretty much everyhting I can think of, I've updated my drivers, I have re-installed WoT, i've turned off crossfire. Nothing works.

 

From a very basic search it seems like no one else is experiancing this problem. All the new interfaces looks great, and I would very much like to play WoT again, please help.

 

 


Edited by Lazyjim, 10 May 2018 - 07:35 PM.


Homer_J #2 Posted 10 May 2018 - 07:38 PM

    Field Marshal

  • Beta Tester
  • 28767 battles
  • 30,064
  • [WJDE] WJDE
  • Member since:
    09-03-2010
It might help someone help you if you post your graphics card specs.

NUKLEAR_SLUG #3 Posted 10 May 2018 - 07:42 PM

    Captain

  • Player
  • 29219 battles
  • 2,271
  • Member since:
    06-13-2015
Have you tried a complete uninstall and reinstall/clean install of your drivers?

JocMeister #4 Posted 10 May 2018 - 07:47 PM

    Captain

  • Player
  • 23349 battles
  • 2,119
  • [-MM] -MM
  • Member since:
    08-03-2015

Try messing around with the GFX setting and see if you can make it go away.

 

 



Strappster #5 Posted 10 May 2018 - 08:00 PM

    General

  • Player
  • 24045 battles
  • 9,019
  • [WJDE] WJDE
  • Member since:
    10-20-2015
Isn't Crossfire the AMD version of SLI, something WoT is known to have issues with? I don't know anything about the set-up beyond that but agree that posting your full specs might help one of the clever techie people a bit more.

HeidenSieker #6 Posted 10 May 2018 - 09:26 PM

    Brigadier

  • Player
  • 10046 battles
  • 4,650
  • Member since:
    03-26-2016

View PostLazyjim, on 10 May 2018 - 07:33 PM, said:

Both the garage and in game matches both looks like this. It doesn't matter what graphics settings I use, those awful blacks squares and flcikering textures are present no matter what

 

Interesting. I have seen & mentioned what I call the "black carpet bug" before, where parts of the map have straight-sided shapes (oblongs, maybe squares), but not "in garage". I suspect a memory issue (shortage? addressing? leak?) somewhere. It does not happen every game, but is likely after a few games.

 

Shove your OP in the relevant "Current update->Bugs" forum, btw. It's got more chance of being looked at.


Edited by HeidenSieker, 10 May 2018 - 09:27 PM.


Babbet_1 #7 Posted 10 May 2018 - 09:38 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 11068 battles
  • 837
  • [WJDE] WJDE
  • Member since:
    12-13-2015

View PostHeidenSieker, on 10 May 2018 - 09:26 PM, said:

 

Interesting. I have seen & mentioned what I call the "black carpet bug" before, where parts of the map have straight-sided shapes (oblongs, maybe squares), but not "in garage". I suspect a memory issue (shortage? addressing? leak?) somewhere. It does not happen every game, but is likely after a few games.

 

Shove your OP in the relevant "Current update->Bugs" forum, btw. It's got more chance of being looked at.

I have had this problem a couple of times (latest this morning). Seems to be associated with high ping (over 200) and virtually zero fps.

I have cleared it by dropping from high to medium or low graphics settings and restarting. Has only been a temporary problem for me, as I have reset to high graphics later without problem. Sorry, I'm not much of a techy, so can't say any more than that. Good luck getting it sorted! 



martin200118 #8 Posted 13 May 2018 - 10:13 AM

    Corporal

  • Player
  • 23817 battles
  • 120
  • Member since:
    02-12-2012

After 1.0  I started to have much problems with graphics. I use GTH 770 and i5.

After all I loaded client to 256GB SSD and it resolved all problems.



tankqull #9 Posted 13 May 2018 - 10:23 AM

    Second Lieutenant

  • Player
  • 20928 battles
  • 1,499
  • [-FD-] -FD-
  • Member since:
    08-31-2011

clean the fans of your pc.

its probably to late and your hardware has been dmged.



Slyspy #10 Posted 13 May 2018 - 11:06 AM

    Field Marshal

  • Player
  • 14202 battles
  • 16,702
  • [T-D-U] T-D-U
  • Member since:
    12-07-2011
Why do people ask for help but fail to post their specs? Help us to help you! 

Nishi_Kinuyo #11 Posted 13 May 2018 - 11:29 AM

    Brigadier

  • Player
  • 7725 battles
  • 4,123
  • [GUP] GUP
  • Member since:
    05-28-2011

View Postmartin200118, on 13 May 2018 - 10:13 AM, said:

After 1.0  I started to have much problems with graphics. I use GTH 770 and i5.

After all I loaded client to 256GB SSD and it resolved all problems.

That suggests it took too long for your PC to load all the textures into memory.



Yaccay #12 Posted 13 May 2018 - 04:00 PM

    Lieutenant

  • Player
  • 32828 battles
  • 1,994
  • [4TL] 4TL
  • Member since:
    11-21-2012
My comp is old and quite under powered (I3 proc, AMD R7 250, and still no graphic glitches.




1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users