Jump to content


Utracono połączenie z serwerem - ciekawy przypadek

problem wot utracono polaczenie serwerem

  • This topic is locked This topic is locked
9 replies to this topic

obstar #1 Posted 01 August 2018 - 12:37 AM

    Private

  • Player
  • 10467 battles
  • 19
  • Member since:
    06-09-2012

Witam,

przypadek ciekawy, ponieważ dzieję się to tak - uwaga - od zamontowania nowego dysku, a przy tym reinstalacji całego systemu, i instalacji wota na tym też dysku.

Uprzedzając - to nie wina internetu, notabene pracuję jako IT u swojego ISP, więc mam swoje łącze pod monitoringiem, w 150% sprawne.

Nie używam modów, uruchamiałem bezpiecznie, nie bezpiecznie, grafika na ultra z wyjątkami. Instalowałem najnowsze sterowniki NVIDI, NET Framework, Visual.

Jeśli chodzi o ruch sieciowy to żadne porty nie są blokowane ani przez mój router ani przez ISP.

Nie mam pomysłów - a to wszystko od momentu instalacji WOTa na nowym dysku ( jednym z najlepszych na rynku ).

Proszę o pomoc w temacie - potrzebne logi diagnostyczne, jakieś zrzuty ekranowe, dodatkowe informację? Dodam.

Pozdrawiam.



obstar #2 Posted 01 August 2018 - 04:35 PM

    Private

  • Player
  • 10467 battles
  • 19
  • Member since:
    06-09-2012
Problem rozwiązałem. Do zamknięcia.

_Patrol #3 Posted 01 August 2018 - 04:36 PM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 38567 battles
  • 30,734
  • [_COM] _COM
  • Member since:
    03-07-2011

View Postobstar, on 01 August 2018 - 05:35 PM, said:

Problem rozwiązałem. Do zamknięcia.

 

Pomogła aktualizacja BIOS, sterowników, czy zabawa  kręceniem procka ze stajni AMD?

obstar #4 Posted 01 August 2018 - 07:41 PM

    Private

  • Player
  • 10467 battles
  • 19
  • Member since:
    06-09-2012

View Post_Patrol, on 01 August 2018 - 03:36 PM, said:

 

Pomogła aktualizacja BIOS, sterowników, czy zabawa  kręceniem procka ze stajni AMD?

 

Echh........................

Przeliczyłem się. Pod koniec bitwy wywaliło, he he hehe.

Dla pewności jestem teraz po formacie, z Windowsem 10 Pro.

Sterowniki zrobione. Myślisz, że OC ma tutaj wpływ? Bo przyznam, bawiłem się przez ostatnie dni, lecz komunikat mówi o rozłączeniu z serwerem....

Jednak nie do zamknięcia, proszę o pomoc....

 



_Patrol #5 Posted 01 August 2018 - 07:45 PM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 38567 battles
  • 30,734
  • [_COM] _COM
  • Member since:
    03-07-2011

Jeśli masz procka ze stajni AMD to w tym przypadku jego OC ma kolosalne znaczenie i sprawia problemy, o których napisałeś czyli "połączenie z serwerem ...."

 

Zaktualizuj BIOS, jeśli dostępna jest nowsza jego wersja.

 

Po zaktualizowaniu > testuj.

 

Jeśli nadal będzie problem, to przywróć procka do wartości domyślnych, czyli nie kręć.

Podkręcony AMD sprawia problemy w wocie nie od dziś i to jest przyczyna Twoich problemów na 99%.



obstar #6 Posted 01 August 2018 - 07:54 PM

    Private

  • Player
  • 10467 battles
  • 19
  • Member since:
    06-09-2012

View Post_Patrol, on 01 August 2018 - 06:45 PM, said:

Jeśli masz procka ze stajni AMD to w tym przypadku jego OC ma kolosalne znaczenie i sprawia problemy, o których napisałeś czyli "połączenie z serwerem ...."

 

Zaktualizuj BIOS, jeśli dostępna jest nowsza jego wersja.

 

Po zaktualizowaniu > testuj.

 

Jeśli nadal będzie problem, to przywróć procka do wartości domyślnych, czyli nie kręć.

Podkręcony AMD sprawia problemy w wocie nie od dziś i to jest przyczyna Twoich problemów na 99%.

 

Co ciekawe, przypomniałem sobie iż wraz z montażem nowego SSD zaktualizowałem właśnie biosa do najnowszej wersji, i od tej pory mam problem z ustabilizowaniem OC na Ryzenie, ale(!)

wcześniej, na starszym biosie miałem stabilnie 3.7GHz@1.225V i przy identycznych ustawianiach Windowsa jak i WOTa, nie miałem rozłączeń.

Jeśli faktycznie, zabieram się za reset i przetestowanie - jeśli nie będzie problemów, to wybuchnę śmiechem.

Mimo wszystko, dziękuję bardzo. Odezwę się najpewniej niebawem. 

Miłego wieczoru!



_Patrol #7 Posted 01 August 2018 - 08:04 PM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 38567 battles
  • 30,734
  • [_COM] _COM
  • Member since:
    03-07-2011

Jak już wspomniałem, podkręcony procek AMD ma wpływ na działanie WOT, czyli w Twoim przypadku błąd połączenia z serwerem.

Co ciekawe nie ma tego problemu z procesorami Intel.



obstar #8 Posted 05 August 2018 - 12:59 PM

    Private

  • Player
  • 10467 battles
  • 19
  • Member since:
    06-09-2012

View Post_Patrol, on 01 August 2018 - 07:04 PM, said:

Jak już wspomniałem, podkręcony procek AMD ma wpływ na działanie WOT, czyli w Twoim przypadku błąd połączenia z serwerem.

Co ciekawe nie ma tego problemu z procesorami Intel.

 

Aktualizacja: Wróciłem do starej wersji BIOSu (3.20), niestety przez downgrade softu ( wyciągnięcie baterii nie pomogło ).

Udało mi się ustabilizować CPU przy 3.7@1.2125V, WOT śmiga.

Na przyszłość, bo nie wiem czy widziałem to w ogólnym poradniku - warto zwrócić uwagę na BIOS,i nie aktualizować go w sposób, w jaki ja to zrobiłem - " a, bo nowa wersja, to lepsza " nope.

Dziękuję bardzo za pomoc, oficjalnie temat do zamknięcia, powód: Niestabilne OC na nowym biosie.

Ja się zajmuję ponownie RAMami i CPU, aby wyciągnąć maksimum.

Dziękuję Ci Patrol, za pomoc. W życiu bym na to nie wpadł.



_Patrol #9 Posted 05 August 2018 - 01:22 PM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 38567 battles
  • 30,734
  • [_COM] _COM
  • Member since:
    03-07-2011
 

View Postobstar, on 05 August 2018 - 01:59 PM, said:

 

Aktualizacja: Wróciłem do starej wersji BIOSu (3.20), niestety przez downgrade softu ( wyciągnięcie baterii nie pomogło ).

Udało mi się ustabilizować CPU przy 3.7@1.2125V, WOT śmiga.

Na przyszłość, bo nie wiem czy widziałem to w ogólnym poradniku - warto zwrócić uwagę na BIOS,i nie aktualizować go w sposób, w jaki ja to zrobiłem - " a, bo nowa wersja, to lepsza " nope.

Dziękuję bardzo za pomoc, oficjalnie temat do zamknięcia, powód: Niestabilne OC na nowym biosie.

Ja się zajmuję ponownie RAMami i CPU, aby wyciągnąć maksimum.

Dziękuję Ci Patrol, za pomoc. W życiu bym na to nie wpadł.

No i gitarra, do boju!



akataMM #10 Posted 05 August 2018 - 03:22 PM

    Moderator

  • Moderator
  • 18213 battles
  • 310
  • [WG_M] WG_M
  • Member since:
    07-16-2012
Zamykam.





Also tagged with problem, wot, utracono, polaczenie, serwerem

1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users