Jump to content


Problem z fps w grze!

fps

  • Please log in to reply
13 replies to this topic

Lotheru1337 #1 Posted 01 October 2018 - 06:19 PM

    Private

  • Player
  • 4945 battles
  • 4
  • Member since:
    01-31-2018

Witam. Mam taki mały problem od dziś rana mianowicie po aktualizacji właczyłem gre zaczela sie juz przy uruchamianiu ostro ciąc po tym jak mineły jakies 3 min walki dostania sie do garażu bylo duzo gorzej wiec sie mega zdziwilem dodam ze zawsze gralem na ultra z fps 150-250 na luzie a teraz kiedy obnizlyem wymogi do minimum doslownie kiedy wszedlem do bity patrze a tu 2 fps??? Czy ktos mial podobny problem do mnie i wie co z tym zrobic? Przeinstalowalem gre + aktualizowalem streownik graficzny.. Proszę o pomoc

 

Specyfikacja kompa

gtx 1070 OC

i7 6700k

16gb rm



mrcszyman #2 Posted 02 October 2018 - 11:05 AM

    Captain

  • Player
  • 68871 battles
  • 2,310
  • [REACH] REACH
  • Member since:
    01-20-2012

Mam podobny sprzęt, ale nie mam problemów z zacinaniem obrazu w garażu czy w bitwie.

Przeczytaj temat przyklejony o pewnej sugestywnej nazwie i dodaj to, co być powinno w Twoim temacie.

 

Na pierwszy rzut oka coś pewnie działa w tle i obciąża, ale i7 nie powinna klękać. Może system robi windowsupdate, może antivirus sprawdza coś na bieżąco (parę tygodni temu podczas gry doznałem spadków fps, winnym byl windows defender i jego skan).

W opcjach launchera wyłącz udostępnianie plików gry dla innych.

 

Dalszą pomoc udzielą uczynne dusze, gdy uzyskają od Ciebie więcej informacji.


Edited by mrcszyman, 02 October 2018 - 11:07 AM.


Lotheru1337 #3 Posted 02 October 2018 - 04:51 PM

    Private

  • Player
  • 4945 battles
  • 4
  • Member since:
    01-31-2018
Chcialbym tez dodac ze zuzycie karty to jakies 10% co jest smieszne w porownaniu fortnite wyciska 100% nwm czy wot nie widzi tej grafy czy o co chodzi O.o

mrcszyman #4 Posted 02 October 2018 - 05:13 PM

    Captain

  • Player
  • 68871 battles
  • 2,310
  • [REACH] REACH
  • Member since:
    01-20-2012

Zastanów się, co zabrakło w Twojej wypowiedzi.

 

Sytuacja podobna jest do scenki:

 

- Panie doktorze, boli mnie.

- Co Pana boli, gdzie, jak długo?

- Tu mnie boli.



ptp96 #5 Posted 09 October 2018 - 04:08 PM

    Second Lieutenant

  • Player
  • 29115 battles
  • 1,188
  • [_UPS] _UPS
  • Member since:
    11-10-2012
Sprawdz kolego czy masz pastę na karcie graficznej . Może stara pasta wyschła i robi się poduszka termiczna i tego ci tnie przy temperaturze bo nie ma gdzie odprowadzać ciepła i robi się ta poduszka ;) pozdro 

7adamski7 #6 Posted 09 October 2018 - 04:28 PM

    Major

  • Player
  • 44795 battles
  • 2,532
  • [PLSK] PLSK
  • Member since:
    01-20-2015
Za nowa karta, pozatym nie karz mu rozbierać gtx 1070. To musi zrobić osoba, która ma o tym pojęcie.

ptp96 #7 Posted 10 October 2018 - 09:48 AM

    Second Lieutenant

  • Player
  • 29115 battles
  • 1,188
  • [_UPS] _UPS
  • Member since:
    11-10-2012
No tak jeśli ma na gwarancji to idziesz i robią proste ;)

geohound #8 Posted 10 October 2018 - 09:53 AM

    Captain

  • Beta Tester
  • 17618 battles
  • 2,136
  • Member since:
    11-06-2010
Karta się zemściła za bezsensowne katowanie jej na 150+ FPSach. Pewnie sam nie wiesz nawet dlaczego komputerowi pozwalasz na taką ilość klatek, bo monitora z NASA raczej nie posiadasz.

Hiderax #9 Posted 10 October 2018 - 01:31 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 29285 battles
  • 563
  • [1_PAP] 1_PAP
  • Member since:
    06-24-2012

View PostLotheru1337, on 01 October 2018 - 05:19 PM, said:

Witam. Mam taki mały problem od dziś rana mianowicie po aktualizacji właczyłem gre zaczela sie juz przy uruchamianiu ostro ciąc po tym jak mineły jakies 3 min walki dostania sie do garażu bylo duzo gorzej wiec sie mega zdziwilem dodam ze zawsze gralem na ultra z fps 150-250 na luzie a teraz kiedy obnizlyem wymogi do minimum doslownie kiedy wszedlem do bity patrze a tu 2 fps??? Czy ktos mial podobny problem do mnie i wie co z tym zrobic? Przeinstalowalem gre + aktualizowalem streownik graficzny.. Proszę o pomoc

 

Specyfikacja kompa

gtx 1070 OC

i7 6700k

16gb rm

Mam gorszy sprzęt od twojego - gtx 750ti, procek i3, 4gb ram. Skorzystałem z rady Patrola i teraz mi cały czas śmiga i nic się nie tnie. Oprócz tego jak kolega Ptp mówi sprawdziłbym tez pastę



pumbelix #10 Posted 10 October 2018 - 02:03 PM

    Corporal

  • Member
  • 19875 battles
  • 164
  • [3STU] 3STU
  • Member since:
    01-22-2012

Na początek proponuję użyć słownika ortograficznego i nauczyć się używać znaków interpunkcyjnych. W postach napisałeś tylko o obciążeniu karty graficznej. A gra potrzebuje również pamięci oraz procesora. Nie opisałeś jakie jest obciążenie dwóch brakujących parametrów. Pasta na karcie graficznej to nie wszystko.

Wejdź w Menedżer zadań Windows i sprawdź, który proces zżera Ci najwięcej pamięci i wątków (Windows 7) lub dysku, pamięci, procesora (Windows 8/8.1/10). Jeżeli któryś z nich jest mocno obciążony to wyłącz ten proces. Jeżeli proces jest systemowy to po wyłączeniu go, sam się ponownie uruchomi. Na FPS ma też wpływ Aero Glass (przezroczystość okienek), GG (jeżeli używasz). Teamspeak czasem pożera ponad 100MB pamięci ram, ale to i tak mało. Discord nie obciąża w ogóle. Uruchomiona przeglądarka internetowa również zabiera pamięć (dotyczy głównie tych najnowszych wersji).

 

W samej grze sprawdź w Ustawieniach/Grafika czy masz zaznaczoną opcję "Potrójne buforowanie" - Jeżeli masz to odznacz. Zostaw zaznaczoną tylko opcję "Synchronizacja pionowa" - Ustawia ona, przy lepszym sprzęcie, 60 FPS, które Ci wystarczą, ponieważ ludzkie oko, tzw. ścinki, widzi dopiero poniżej 25 fps.

 

Pasta na karcie graficznej i procesorze, format systemu lub wymiana uszkodzonego komponentu komputera - to ostateczność.


Edited by pumbelix, 10 October 2018 - 02:06 PM.


Lotheru1337 #11 Posted 18 October 2018 - 11:28 PM

    Private

  • Player
  • 4945 battles
  • 4
  • Member since:
    01-31-2018
Ale nie chodzi o samą karte graf. w innych grach mam tak jak zawsze fps tylko w wocie cos sie stalo i jest tak a nie inaczej...

smorker83 #12 Posted 19 October 2018 - 07:06 AM

    Warrant Officer

  • Player
  • 33435 battles
  • 649
  • [FNPRO] FNPRO
  • Member since:
    09-07-2013

Zamiast dwa tyg. temu podać wymagane informacje, to ty nadal brniesz w swoje i zapewne nadal masz spadki klatek.

 

Widocznie ci to nie przeszkadza, tylko po co innym gitare zawracasz :sceptic:



Lootzek #13 Posted 19 October 2018 - 07:08 AM

    Corporal

  • Player
  • 11899 battles
  • 113
  • [WIDM0] WIDM0
  • Member since:
    07-30-2012

View PostLotheru1337, on 19 October 2018 - 12:28 AM, said:

Ale nie chodzi o samą karte graf. w innych grach mam tak jak zawsze fps tylko w wocie cos sie stalo i jest tak a nie inaczej...

 

A jakie mody ostatnio instalowałeś? Może któryś z nich ci sypie WoT-a.

_Patrol #14 Posted 19 October 2018 - 10:12 AM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 39023 battles
  • 31,278
  • [_COM] _COM
  • Member since:
    03-07-2011
Zanim zadasz pytanie - przeczytaj





Also tagged with fps

1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users