Jump to content


Nie działa XVM

XVM

  • Please log in to reply
17 replies to this topic

pawlo_2004 #1 Posted 02 November 2018 - 02:35 PM

    Private

  • Player
  • 10778 battles
  • 9
  • Member since:
    01-21-2016

Czołgiem! Za każdym razem gdy próbuje pobrać XVM wchodząc do gry buguje mi się wygląd załogi i z resztom XVM też mi

nie działa co mam zrobić ? WOTA już reinstalowałem nie mam żadnych innych modów. Pozdrawiam!


Edited by pawlo_2004, 02 November 2018 - 02:44 PM.


_Patrol #2 Posted 02 November 2018 - 03:05 PM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 39051 battles
  • 31,342
  • [_COM] _COM
  • Member since:
    03-07-2011

Nie jest to dział pomocy z modami, ale chwilowo się nudzę więc postanowiłem pomóc.

Proszę przejdź do głównego folderu gry i folderu > res_mods.

Będąc w res_mods przejdź kolejno do > configs > xvm

Będąc w folderze xvm w odpowiedzi przepisz nazwy plków.



pawlo_2004 #3 Posted 02 November 2018 - 03:21 PM

    Private

  • Player
  • 10778 battles
  • 9
  • Member since:
    01-21-2016

default
py_macro
sirmax
configs
xvm.xc.sample 
O to chodzi ???

Ja się ogólnie na tych forach nie znam i dlatego tu napisałem ten post


Edited by pawlo_2004, 02 November 2018 - 03:24 PM.


_Patrol #4 Posted 02 November 2018 - 03:48 PM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 39051 battles
  • 31,342
  • [_COM] _COM
  • Member since:
    03-07-2011

Zacznij od zmiany nazwy pliku xvm.xc.sample

na

xvm.xc

 

Następnie logujesz się na stronie xvm i aktywujesz statystyki klikając activate services.



pawlo_2004 #5 Posted 02 November 2018 - 03:52 PM

    Private

  • Player
  • 10778 battles
  • 9
  • Member since:
    01-21-2016

Zrobiłem to co kazałeś i nie pomogło 

 



_Patrol #6 Posted 02 November 2018 - 03:55 PM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 39051 battles
  • 31,342
  • [_COM] _COM
  • Member since:
    03-07-2011

To zależy jak to zrobiłeś, mam nadzieję, że gra była wyłączona.

 

 



pawlo_2004 #7 Posted 02 November 2018 - 03:58 PM

    Private

  • Player
  • 10778 battles
  • 9
  • Member since:
    01-21-2016

Gra była wyłączona lecz nie działa XVM

 

 


Edited by pawlo_2004, 02 November 2018 - 03:58 PM.


x4ec #8 Posted 02 November 2018 - 03:59 PM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 31764 battles
  • 3,342
  • [RAZUR] RAZUR
  • Member since:
    03-26-2016
Hura! Niech nie działa! :harp:

_Patrol #9 Posted 02 November 2018 - 04:50 PM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 39051 battles
  • 31,342
  • [_COM] _COM
  • Member since:
    03-07-2011

View Postpawlo_2004, on 02 November 2018 - 03:58 PM, said:

Gra była wyłączona lecz nie działa XVM

Po zalogowaniu na stronie xvm przejdź do ustawień (settings) i zrób zrzut ekranu.

W odpowiedzi dodaj zrzut ekranu strony z widocznymi ustawieniami.



pawlo_2004 #10 Posted 02 November 2018 - 05:12 PM

    Private

  • Player
  • 10778 battles
  • 9
  • Member since:
    01-21-2016
Ej nie wiem czy ci to zadziała bo nie umiem też tego zdjęcia wklejać ale masz
https://imgur.com/a/eQkyQF5

7adamski7 #11 Posted 02 November 2018 - 05:45 PM

    Major

  • Player
  • 44974 battles
  • 2,554
  • [PLSK] PLSK
  • Member since:
    01-20-2015
U góry masz jak wół ACTIVATE SERVICES

pawlo_2004 #12 Posted 02 November 2018 - 05:50 PM

    Private

  • Player
  • 10778 battles
  • 9
  • Member since:
    01-21-2016
I co się stanie niby jak to klikne skoro mam aktywowane ???

_Patrol #13 Posted 02 November 2018 - 07:36 PM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 39051 battles
  • 31,342
  • [_COM] _COM
  • Member since:
    03-07-2011

Wykonuj podpowiedzi w podanej kolejności.

 

Przejdź do głównego folderu gry i katalogu res_mods,skasuj wszystkie pliki i foldery a następnie zrób w nim nowy folder o nazwie 1.2.0.1

Przejdź do głównego folderu gry i katalogu mods, skasuj wszystkie pliki i foldery a następnie zrób w nim nowy folder o nazwie 1.2.0.1

 

Naciśnij równocześnie klawisze

WINDOWS R

Posted Image

 

wpisz

%AppData%\Wargaming.net\worldoftanks

pierdyknij w ok

skasuj wszystkie pliki i foldery

// po skasowaniu od nowa ustawisz grę, ale nie jest to chyba wielki problem

 

Po wykonaniu powyższych podpowiedzi pobierz najnowszą wersję xvm nightly, kliknij tutaj.

 

Rozpakuj gdzieś na dysk, a po rozpakowaniu przenieś foldery mods i res_mods do głównego folderu gry.

 

Następnie przejdź do: główny_folder_gry > res_mods > configs > xvm

Będąc w folderze xvm zamień nazwę pliku xvm.xc.sample na xvm.xc

 

Odpal grę i ustaw jak chcesz, po zmianie ustawień gry kliknij bitwa.

Po zakończonej bitwie wyłącz grę i po zalogowaniu na stronie xvm kliknij update statistics.

 

Graj.



Revanche25 #14 Posted 02 November 2018 - 08:48 PM

    Brigadier

  • Clan Diplomat
  • 37524 battles
  • 4,439
  • [FNPRO] FNPRO
  • Member since:
    01-17-2013

View Postx4ec, on 02 November 2018 - 03:59 PM, said:

Hura! Niech nie działa! :harp:

Aż mi się pewien fragment przypomniał z sagi Wiedźmin

Chrzest ognia

[...]

 – Na moim sihillu – warknął Zoltan, obnażając miecz – wyryte jest starodawnymi krasnoludzkimi runami prastare krasnoludzkie zaklęcie. Niech no jeno który ghul zbliży się na długość klingi, popamięta mnie. O, popatrzcie. 
– Ha – zaciekawił się Jaskier, który właśnie zbliżył się do nich. – Więc to są te słynne tajne runy krasnoludów? Co głosi ten napis?
– „Na pohybel skurwysynom!”

[...]

 



7adamski7 #15 Posted 02 November 2018 - 09:28 PM

    Major

  • Player
  • 44974 battles
  • 2,554
  • [PLSK] PLSK
  • Member since:
    01-20-2015

View Postpawlo_2004, on 02 November 2018 - 05:50 PM, said:

I co się stanie niby jak to klikne skoro mam aktywowane ???

 

Jakbyś miał aktywne, to by się pokazało PROLONG zamiast ACTIVATE.

https://imgur.com/a/QAj7VGO


Edited by 7adamski7, 02 November 2018 - 09:32 PM.


pawlo_2004 #16 Posted 02 November 2018 - 11:39 PM

    Private

  • Player
  • 10778 battles
  • 9
  • Member since:
    01-21-2016

Zrobiłem to co mówiłeś lecz nadal jest tak samo

 



_Patrol #17 Posted 03 November 2018 - 01:24 PM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 39051 battles
  • 31,342
  • [_COM] _COM
  • Member since:
    03-07-2011

View Postpawlo_2004, on 02 November 2018 - 11:39 PM, said:

Zrobiłem to co mówiłeś lecz nadal jest tak samo

Widocznie źle to robisz.

Postanowiłem się poświęcić i zainstalowałem raka tej gry czyli xvm, który już po 3 testowych bitwach zrył mi beret tak, że jeszcze mnie trzyma :D

// Wywalam to coś z gry.

 

Postanowiłem też edytować na szybko pliki, aby sprawdzić czy u mnie xvm będzie działać, oczywiście działał bez problemu.

Na potwierdzenie w spoilerze zrzuty ekranu z garażu gry i z bitwy.

 

Spoiler

 

Napiszę łopatologicznie co masz wykonać, aby działał xvm, do którego dodam link na końcu moich wypocin.

 

Podpowiedzi wykonuj od pkt 1 do ostatniego, nie inaczej i nie od końca.

*****************************************************************************************

 

1. Wyłącz grę.

 

2. Przejdź do głównego folderu gry i katalogu res_mods,skasuj wszystkie pliki i foldery a następnie zrób w nim nowy folder o nazwie 1.2.0.1

3. Przejdź do głównego folderu gry i katalogu mods, skasuj wszystkie pliki i foldery a następnie zrób w nim nowy folder o nazwie 1.2.0.1

4. Zamknij okienko po utworzeniu nowych folderów.

 

5. Naciśnij równocześnie klawisze

WINDOWS R

Posted Image

 

wpisz

%AppData%\Wargaming.net\worldoftanks

pierdyknij w ok

skasuj wszystkie pliki i foldery

// po skasowaniu od nowa ustawisz grę, ale nie jest to chyba wielki problem.

 

6. Zamknij okienko po skasowaniu plików i folderów.

 

7. Pobierz xvm, który edytowałem na potrzeby testu > kliknij tutaj, aby pobrać.

8. Po pobraniu rozpakuj gdzieś na dysk, a po rozpakowaniu przenieś foldery mods i res_mods do głównego folderu gry.

 

9. Odpal wota i ciesz się rakiem, którym jest xvm.



gmeus #18 Posted 04 November 2018 - 02:40 PM

    Private

  • Player
  • 62804 battles
  • 4
  • [_SOW_] _SOW_
  • Member since:
    02-11-2015
Rozwiązanie, które zaproponował Patrol działa. Miałem podobny problem (z tym, że u mnie jeszcze objawiało się to tym, że gra zacinała się przy wczytywaniu przy 2/3 paska ładowania), natomiast sugeruję, by podczas instalacji xvm wyłączyć jeszcze antywirusa.





Also tagged with XVM

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users