Jump to content


FPS cut in half

fps

  • Please log in to reply
6 replies to this topic

euronymous85 #1 Posted 10 November 2018 - 11:33 PM

    Private

  • Player
  • 31894 battles
  • 34
  • [KRV] KRV
  • Member since:
    08-15-2012

Hello everyone.

I haven't play for last 3 days (last game was 07.11) and today when i started a game FPS was around 50.(usually its >120) No matter what settings was in menu,minimum or ultra - FPS stays the same. When i play old replays its the same. In the corner shows old FPS and in brackets next to it new one, there is huge difference. 
Was there a micro patch in the meantime,which can be a cause?
Things i tried so far:
1. Clean game install
2. Wiped old drivers with DDU and installed fresh ones.
3. Nothing was changed or installed on my system in the last three days.
4. Other games works like a charm.
5. I dont use any mods in game, vanilla only & there is no Vsync enabled..

Intel I5 6600K, GTX1060, 8GB DDR4 and Windows 10.

Does anyone have a similar problem?

Attached Files

  • Attached File   IMG_20181110_225300.jpg   126.85K


PervyPastryPuffer #2 Posted 11 November 2018 - 12:45 AM

    Major

  • Player
  • 32013 battles
  • 2,870
  • [VRTC] VRTC
  • Member since:
    09-13-2013

View Posteuronymous85, on 10 November 2018 - 11:33 PM, said:

2. Wiped old drivers with DDU and installed fresh ones.

 

You're talking about the GPU driver, right?

 

I saw an update notification pop up last night from Nvidia, updated the GPU then, but I've never had your issue before or after the update... :amazed:



malachi6 #3 Posted 11 November 2018 - 01:01 AM

    Colonel

  • Player
  • 50920 battles
  • 3,854
  • Member since:
    04-14-2011
Sounds like a 50hz refresh rate.  Is your monitor a 50hz monitor? You would have to mess with setting to get your fps above, but if your monitor is 50hz there is no point,

euronymous85 #4 Posted 11 November 2018 - 09:34 AM

    Private

  • Player
  • 31894 battles
  • 34
  • [KRV] KRV
  • Member since:
    08-15-2012
@PervyPastryPuffer
Yes, GPU. I'll try with older drivers.

@malachi6
Its 144Hz monitor, that's why it is pain in the *** for me to play at 50Hz / FPS after 3 years on 144Hz. :playing: but other games work well, even WG's World of Warplanes.

GPU utilization in task manager its around 50% while game is running. It need to be much higher. I tried 3dMark, he uses 100% GPU and score is almost identical to when i bought graphic card. (12k for firestrike extrime) so i guess GPU is fine.
I just saw, there was yesterday some minor update for windows, i rolled back and its a same.. Only to try with fresh copy of windows. :confused:
 

malachi6 #5 Posted 11 November 2018 - 10:47 AM

    Colonel

  • Player
  • 50920 battles
  • 3,854
  • Member since:
    04-14-2011
You could still check the game see what the refresh rate is set to. and monitor hz

euronymous85 #6 Posted 11 November 2018 - 11:12 AM

    Private

  • Player
  • 31894 battles
  • 34
  • [KRV] KRV
  • Member since:
    08-15-2012
After 7h I solved the problem. Core Isolation and memory integrity was ON, as soon as I turned it OFF FPS and GPU utilization back to normal. Probably the windows update screwed up something.
If someone has win10 and latest update, check it out, maybe it will increase your FPS.

Attached Files

  • Attached File   memory integrity.png   32.2K


Geordiedonkey #7 Posted 11 November 2018 - 11:29 AM

    Private

  • Player
  • 14366 battles
  • 31
  • Member since:
    10-12-2015

I had a GTX 1060 could never get above 70fps on all Max settings (1440 monitor)

Seemed a waste of my 144 monitor so got a  RTX 2080 now I get 150

Overclocked my Acer Predator to 150mhz and use GSync

 

Just a thought on yours has it defaulted to the Intel graphics when you updated?







Also tagged with fps

1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users