Jump to content


[1.7.1.2][2019-12-10] Statystyki w bitwie od RaJCeL'a


  • Please log in to reply
123 replies to this topic

RaJCeL #1 Posted 23 November 2018 - 03:27 PM

    Captain

  • Player
  • 26707 battles
  • 2,356
  • Member since:
    10-14-2011

Cześć,

 

Przedstawiam Wam modyfikację, którą udało mi się popełnić. Modyfikacja powstała w odpowiedzi na niechciane treści i błędy w podobnych modyfikacjach.

 

Są to statystki wyświetlane w bitwie.

 

Obecnie wspierane makra:

Spoiler

 

Wszelkie pomysły, opinie i pytania proszę kierować do mnie w wiadomości na forum, w tym temacie, lub przez wiadomość w grze.

 

Podgląd:

 
Lista zmian:
Spoiler

 

Pobieranie:

Dysk Google    (Rekomendowany - zawsze aktualna wersja)
WG Mods Hub  (Opcjonalny - często nieaktualna wersja moda)

 

Informacja:

Mój mod używa prostych komponentów GUI Scaleform. Od marca 2019 WG dodało specyficzny rodzaj logowania dla tych elementów. Z tego powodu, podczas używania mojego moda, można się spodziewać spamu "INFO: [Scaleform] Create GUI Component" i "INFO: [Scaleform] Destroy GUI Component" w pliku python.log. Przepraszam za to, lecz nie udało mi się znaleźć działającego sposobu na filtrowanie tych komunikatów.

 

Znane błędy:

- skalowanie odległości między wierszami dla panelu obrażeń graczy dla  rozdzielczości UHD

- czasami panel dużego kalibru rozpoczyna bitwę z komunikatem ukończenia

- czasami pozycja panelu dużego kalibru resetuje się przy alt+tab gdy gra jest w trybie pełnego ekranu

 

Pozdrawiam i życzę udanej zabawy z moją modyfikacją!


Edited by RaJCeL, 07 February 2020 - 11:10 AM.


Automatyk #2 Posted 23 November 2018 - 03:34 PM

    Captain

  • Player
  • 27481 battles
  • 2,265
  • [PKPP] PKPP
  • Member since:
    10-12-2011

Good work :) Będę testował :)

 

Czy Wn8exp aktualizuje się samo?


Edited by Automatyk, 23 November 2018 - 03:41 PM.


RaJCeL #3 Posted 23 November 2018 - 03:42 PM

    Captain

  • Player
  • 26707 battles
  • 2,356
  • Member since:
    10-14-2011

View PostAutomatyk, on 23 November 2018 - 03:34 PM, said:

Good work :) Będę testował :)

 

Czy Wn8exp aktualizuje się samo?

 

Domyślnie jest włączona aktualizacja wartości oczekiwanych i skali kolorów ze strony XVM.

Automatyk #4 Posted 23 November 2018 - 03:43 PM

    Captain

  • Player
  • 27481 battles
  • 2,265
  • [PKPP] PKPP
  • Member since:
    10-12-2011

View PostRaJCeL, on 23 November 2018 - 03:42 PM, said:

 

Domyślnie jest włączona aktualizacja wartości oczekiwanych i skali kolorów ze strony XVM.

 

Ok, dzięki.

seba86mu #5 Posted 23 November 2018 - 04:16 PM

    Lieutenant

  • Player
  • 16380 battles
  • 1,928
  • Member since:
    05-01-2013
Świetna robota ;)

jakis_nick #6 Posted 23 November 2018 - 04:42 PM

    Corporal

  • Player
  • 7083 battles
  • 172
  • [D-V-C] D-V-C
  • Member since:
    06-11-2013

wyglada Ciekawie :) 

 

jak mozesz to dodaj jeszcze pozycje "moveInBattle" , co by mozna bylo myszka sobie ustawic pozycje ;) 



RaJCeL #7 Posted 23 November 2018 - 04:43 PM

    Captain

  • Player
  • 26707 battles
  • 2,356
  • Member since:
    10-14-2011

View Postjakis_nick, on 23 November 2018 - 04:42 PM, said:

wyglada Ciekawie :) 

 

jak mozesz to dodaj jeszcze pozycje "moveInBattle" , co by mozna bylo myszka sobie ustawic pozycje ;) 

 

W obecnej postaci w jakiej to zostało zrobione zapewne nie będzie to łatwe do zrobienia lub nawet niemożliwe, lecz w wolnej chwili będę próbować.


Edited by RaJCeL, 23 November 2018 - 04:56 PM.


Automatyk #8 Posted 23 November 2018 - 09:27 PM

    Captain

  • Player
  • 27481 battles
  • 2,265
  • [PKPP] PKPP
  • Member since:
    10-12-2011

jakis_nick, on 23 November 2018 - 04:42 PM, said:

wyglada Ciekawie :) 

 

jak mozesz to dodaj jeszcze pozycje "moveInBattle" , co by mozna bylo myszka sobie ustawic pozycje ;) 

 

Nie przeginajmy. Sam fakt, że RaJCeL wykonał ten mod wolny od reklam jak w modzie od E... to samo w sobie mistrzostwo. Sam miałem się za to zabrać, ale zawsze mi czasu brakuje. Nie można mieć wszystkiego :) Ale dobrze, że są tacy, którym się chce. Niech ruscy nie myślą, że Polacy modów nie umieją robić :)

7adamski7 #9 Posted 24 November 2018 - 06:02 PM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 52359 battles
  • 3,118
  • Member since:
    01-20-2015
Właśnie zainstalowałem i sprawdzam.
Czy jest możliwość dodać opcje {time} :) fajnie by było mieć godzinę, bez xvm.

Revanche25 #10 Posted 24 November 2018 - 06:41 PM

    Lieutenant General

  • Clan Diplomat
  • 40926 battles
  • 6,470
  • [FNPRO] FNPRO
  • Member since:
    01-17-2013
RaJCeL jak dodasz do tego MoE to już będzie wszystko.

RaJCeL #11 Posted 26 November 2018 - 07:47 PM

    Captain

  • Player
  • 26707 battles
  • 2,356
  • Member since:
    10-14-2011

2018-11-26 Aktualizacja

1.2.0.1-2 - dodano nowe makra: {{date}}, {{time}}, {{assist}}, {{stunAssist}}, {{radioAssist}}, {{trackAssist}}, {{spotted}}, {{frags}}, {{moe}}, {{moeDiff}}.



1lt_Mike #12 Posted 27 November 2018 - 03:11 PM

    Lieutenant

  • Player
  • 38647 battles
  • 1,583
  • [FNPRO] FNPRO
  • Member since:
    01-07-2015

Świetna robota!

 

Dodaj jeszcze instrukcję instalacji "dla opornych" ;)



7adamski7 #13 Posted 27 November 2018 - 03:37 PM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 52359 battles
  • 3,118
  • Member since:
    01-20-2015
To może od razu instalator .exe hehehehe ;)

Edited by 7adamski7, 27 November 2018 - 03:37 PM.


7adamski7 #14 Posted 28 November 2018 - 09:29 PM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 52359 battles
  • 3,118
  • Member since:
    01-20-2015
Dużo roboty, żeby wrzucić troche danych na karuzele ? Np MoE, WR, WN, avgDMG :)

RaJCeL #15 Posted 29 November 2018 - 03:49 PM

    Captain

  • Player
  • 26707 battles
  • 2,356
  • Member since:
    10-14-2011

View Post1lt_Mike, on 27 November 2018 - 03:11 PM, said:

Świetna robota!

 

Dodaj jeszcze instrukcję instalacji "dla opornych" ;)

 

Samo wklejenie moda nie należy do skomplikowanych czynności. Zwłaszcza, że proces ten wygląda w większości modów tak samo, więc jak ktoś jest tak oporny, że tego jeszcze nie przyswoił to co pomoże ta dodatkowa linijka tekstu?

 

View Post7adamski7, on 27 November 2018 - 03:37 PM, said:

To może od razu instalator .exe hehehehe ;)

 

Brak planów dodania instalatora.

 

View Post7adamski7, on 28 November 2018 - 09:29 PM, said:

Dużo roboty, żeby wrzucić troche danych na karuzele ? Np MoE, WR, WN, avgDMG :)

 

Samo wyciągnięcie tych danych to dla mnie żaden problem, lecz wydaje mi się, że bez dodatkowego pliku flasha .swf się nie obejdzie (XVM chyba tak to robi), a to poza moimi umiejętnościami aktualnie.

------------------------------------

 

Po mikropaczu 1.2.0.2 wystarczy przekopiować moda.


Edited by RaJCeL, 29 November 2018 - 03:49 PM.


7adamski7 #16 Posted 29 November 2018 - 04:46 PM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 52359 battles
  • 3,118
  • Member since:
    01-20-2015
Jak to nie problem, jakich narzędzi używasz, jaki język programowania, no i skąd czerpałeś wiedzę na temat robienia modów.

Automatyk #17 Posted 29 November 2018 - 05:02 PM

    Captain

  • Player
  • 27481 battles
  • 2,265
  • [PKPP] PKPP
  • Member since:
    10-12-2011

View Post7adamski7, on 29 November 2018 - 04:46 PM, said:

Jak to nie problem, jakich narzędzi używasz, jaki język programowania, no i skąd czerpałeś wiedzę na temat robienia modów.

 

Python, Panie i to w wersji 2.7.

RaJCeL #18 Posted 29 November 2018 - 05:39 PM

    Captain

  • Player
  • 26707 battles
  • 2,356
  • Member since:
    10-14-2011

View Post7adamski7, on 29 November 2018 - 04:46 PM, said:

Jak to nie problem, jakich narzędzi używasz, jaki język programowania, no i skąd czerpałeś wiedzę na temat robienia modów.

 

Notepad++, python, pjorion.
Wiedza z neta, studiów, pracy zawodowej (lecz akurat z pythonem to nie mam nic wspólnego).

Wiedza o wocie. Jest na forum kilka starych i szczątkowych tematów na temat robienia modów. Do tego część modów ma otwarte skrypty i osoby za nie odpowiedzialne wyrażają zgodę na grzebanie w nich przez osoby trzecie. Do tego wieeele godzin przeszukiwania, prób zrozumienia źródłowych skryptów wota (na bieżąco wedle potrzeb).

 

A zaczęło się od tego, że zacząłem niektórym Twórcom modów proponować pomysły na ich rozwój, lub zgłaszać jakieś problemy. Wtedy to Dado_Ze (osoba aktualnie odpowiedzialna za statystyki sesji YasenKrasen) zgodził się, żebym sam spróbował naprawić jakiś tam błąd. Metoda prób i błędów. Naprawiłem. Od tego momentu razem z Dado_Ze rozwijam YK i przeskakuje płotki, które dla Dado były/są nie do przeskoczenia. Planów na rozwój jest sporo, lecz aktualnie brak tyle czasu z naszej strony ile byłoby potrzebne. 

Pomysł na staty w bitwie mojego autorstwa ma 3 główne genezy: niechciane treści w podobnym modzie, błędy w innym podobnym modzie i brak chęci dodawania nowych makr przez osoby za nie odpowiedzialne i pomysł Dado, żeby dodać coś takiego do YK. Mod na staty w bitwie opublikowałbym wcześniej, ale czekałem wpierw na weryfikacje na WGMods i w sumie to się jeszcze nie doczekałem, a szkoda, żeby się marnowało to co już jest zrobione.
Aktualnie mam też gotowy inny moim zdaniem ciekawy mod, który może jutro opublikuje, bo znowu, pomysły na rozwój są, ale brak czasu i po co ma się marnować, skoro część osób może już zacząć korzystać.
W między czasie poprawiłem też błąd w odznakach biegłości od Spotera i oczekuje już od paru miesięcy na odpowiedź od dwóch innych twórców modów czy mogę coś tam u nich pokombinować.



7adamski7 #19 Posted 29 November 2018 - 09:17 PM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 52359 battles
  • 3,118
  • Member since:
    01-20-2015

czemu 2.7 ? Właśnie jadę kurs i jest oparty na 3.x
https://www.w3school...hon/default.asp

Potem pojade jeszcze ten z pythona https://docs.python....rial/index.html

Co tam jeszcze trzeba ogarnąć, przypomina mi Turbo Pascala z podstawówki :)


Edited by 7adamski7, 29 November 2018 - 09:29 PM.


RaJCeL #20 Posted 29 November 2018 - 09:25 PM

    Captain

  • Player
  • 26707 battles
  • 2,356
  • Member since:
    10-14-2011

View Post7adamski7, on 29 November 2018 - 09:17 PM, said:

@Automatyk czemu 2.7 ? Właśnie jadę kurs i jest oparty na 3.x
https://www.w3school...hon/default.asp

 

Co tam jeszcze trzeba ogarnąć, przypomina mi Turbo Pascala z podstawówki :)

 

Obecnie są wspierane dwa wydania pythona, a Wot jest oparty na tym 2.7, dlatego 2.7 :D






1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users