Jump to content


Public Test 1.4 Concurrent Rendering


  • Please log in to reply
27 replies to this topic

eekeeboo #1 Posted 08 January 2019 - 05:28 PM

    English Community Manager

  • WG Staff
  • 45895 battles
  • 1,027
  • [0XIDE] 0XIDE
  • Member since:
    07-25-2010

Greetings Tankers! 

 

Please place your feedback about Concurrent Rendering from the 1.4 test in this thread. Please remain on-topic and constructive. 

 

If you would like to know more about this, please check this video!

 

 

Good Hunting, 

eek. 



Hustler187 #2 Posted 14 January 2019 - 05:05 PM

    Private

  • Player
  • 8597 battles
  • 3
  • [TDNSA] TDNSA
  • Member since:
    12-13-2014
Supertest Full HD ultrawide 124 fps
Normal client Full HD Ultrawide 70/75fps :great:

Filters83 #3 Posted 14 January 2019 - 05:27 PM

    Private

  • Player
  • 18314 battles
  • 4
  • [SERPE] SERPE
  • Member since:
    04-21-2017

Tested couple of game not noticed this better cpu usage, i have a Ryzen 5 2600x so 6 core and 12 thread and usage during game still around 25% whit ( like before ) 2 core working more than the other ( 50+ % )

In normal client i noticed the same



SlyMeerkat #4 Posted 14 January 2019 - 07:15 PM

    Captain

  • Player
  • 16925 battles
  • 2,448
  • [FILO] FILO
  • Member since:
    01-29-2013
Nice

z7orm #5 Posted 14 January 2019 - 07:58 PM

    Private

  • Player
  • 28275 battles
  • 16
  • [SWEEC] SWEEC
  • Member since:
    11-21-2011
Still no 31:9 support?

BaldHobbit #6 Posted 14 January 2019 - 09:40 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 25505 battles
  • 65
  • [-SJA-] -SJA-
  • Member since:
    01-19-2013
Is this Multi-Threading supported only in Intel CPU, or also AMD's?

SepAvatar14 #7 Posted 14 January 2019 - 11:13 PM

    Private

  • Player
  • 11580 battles
  • 3
  • [T_G_G] T_G_G
  • Member since:
    08-08-2012
FPS are about the same as on 1.3 but game now has horrible graphics glitching and smoke effects are just flashing white boxes using SLI and a 6 core cpu.

UcANteKMe42 #8 Posted 15 January 2019 - 07:23 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 51708 battles
  • 68
  • Member since:
    02-07-2014
Ryzen 1300x @4ghz no significant improvement for me maybe %5-10 in some maps...

Edited by UcANteKMe42, 15 January 2019 - 07:27 AM.


BaldHobbit #9 Posted 15 January 2019 - 09:08 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 25505 battles
  • 65
  • [-SJA-] -SJA-
  • Member since:
    01-19-2013

Really liked the FPS!

Ryzen 1800X at 4.0 GHz + RTX 2080 - more than 150 FPS all the time on Prokhorovka, without even getting to ~40% of CPU loaded, on Ultra settings! :great:


ME LIKE !!!!! :playing:
Really great job, devs!!!!!!!!!!!



ExistanceUK #10 Posted 15 January 2019 - 10:21 AM

    Corporal

  • Player
  • 16340 battles
  • 189
  • [SKIL1] SKIL1
  • Member since:
    08-29-2015
Yes I get a nice 40+ fps bump to between 140 to 185 fps (usually getting 90 to 140 FPS in 1.3) in 1080p with G-Sync. I have Intel 6700k and Nvidia RTX2070.

Only crashed to desktop (on multiple tries) on trying to load in to 1 match, an all tier 8 in Tundra in the tier 8 French Wheeled Vehicle. No problems with any other map or playing the tier 9 or 10 French Wheeled Vehicle.
 

Edited by ExistanceUK, 15 January 2019 - 10:22 AM.


ash321 #11 Posted 15 January 2019 - 01:01 PM

    Private

  • Beta Tester
  • 29453 battles
  • 4
  • Member since:
    11-27-2010
I still see that only one core is fully loaded on my Phenom II X6 1090T CPU. The rest are mostly chilling below 50%. My GTX 1070 is only half-loaded as well. Getting ~40-70 fps on ultra settings.

T3CH89 #12 Posted 16 January 2019 - 01:17 AM

    Corporal

  • Player
  • 20268 battles
  • 143
  • Member since:
    10-01-2011

aaaaaaaaaand...just killing a little bit more the low end pc users...from  worst got to crap..thanks..

core2 duo at 2.66 - 4gb ram - 1bg/256mb video..(LOW PC CoNFIG) 



jack_timber #13 Posted 16 January 2019 - 08:20 AM

    Captain

  • Player
  • 35298 battles
  • 2,415
  • Member since:
    07-26-2014

Can't say I noticed any difference, Ryzen 5 & GTX 1060.  Get 110 FPS on 1.3 on ultra settings, appear to get the same in 1.4.

 



PRECISE #14 Posted 16 January 2019 - 07:47 PM

    Private

  • Player
  • 27611 battles
  • 7
  • Member since:
    04-30-2011
some people have actually terrible fps drops - how is it possible? I have watched Marty_vole´s stream and at some points it is alright, but in some moments it droped to 20 fps or lower.

Max_Calibre #15 Posted 16 January 2019 - 08:40 PM

    Second Lieutenant

  • Player
  • 20924 battles
  • 1,058
  • [T-OG] T-OG
  • Member since:
    02-03-2014

145 fps average ~ with my Intel i6 3500 8 core & Nvidia GTX 1070 Ti 8GB

 

impressive result! the WG Dev's have been hard at work with there cool software geekiness thanks guys!

 

but don't think fantastic FPS will help with any enjoyment of playing WOT somehow

just saying …….



Ogroid #16 Posted 16 January 2019 - 09:08 PM

    Sergeant

  • Beta Tester
  • 32931 battles
  • 259
  • Member since:
    09-01-2010

I'd guess about 20% improvement. Cpu core usage evenly spread and closely matched to GPU usage up to about 93%. I used to get 80 - 120 fps on medium/high settings now 95 - 144 (capped), 1080p.

 

FX 4350, GTX 780 3gb oc, 144hz monitor

 



teamkiller555 #17 Posted 16 January 2019 - 09:56 PM

    Private

  • Player
  • 6498 battles
  • 3
  • [REXDK] REXDK
  • Member since:
    08-28-2012
To be honest, i feel no difference, only thing i have is server lag. 

Johnygold23 #18 Posted 17 January 2019 - 06:18 AM

    Private

  • Player
  • 17127 battles
  • 21
  • [AMCR] AMCR
  • Member since:
    01-21-2016
I was very excited about this but after few games in test server i didn t get any boost on fps, or higher usage on CPU...al seems the same on a I3 6100, GTX 1050TI, 16GB DDR4...:(

ZeesuS #19 Posted 17 January 2019 - 11:47 AM

    Second Lieutenant

  • Player
  • 38157 battles
  • 1,331
  • Member since:
    09-29-2012

View PostSepAvatar14, on 15 January 2019 - 12:13 AM, said:

FPS are about the same as on 1.3 but game now has horrible graphics glitching and smoke effects are just flashing white boxes using SLI and a 6 core cpu.

 

Just disable SLI with WoT and all the glitching and smoke flashing are gone..

 



ExistanceUK #20 Posted 17 January 2019 - 11:53 AM

    Corporal

  • Player
  • 16340 battles
  • 189
  • [SKIL1] SKIL1
  • Member since:
    08-29-2015

View PostJohnygold23, on 17 January 2019 - 06:18 AM, said:

I was very excited about this but after few games in test server i didn t get any boost on fps, or higher usage on CPU...al seems the same on a I3 6100, GTX 1050TI, 16GB DDR4...:(

 

Don't forget that if you are GPU limited then these changes won't be a massive increase, instead they should help with minimum FPS and making it a bit smoother. 

 

Whereas I was probably more CPU limited than GPU limited so I got a big jump: Ultra settings (but grass is off) @ 1080p with a 6700k and a RTX2070 went from 80/90 to 140 minimum FPS (I was seeing it top out on occasion at 215 FPS). 

 

 


Edited by ExistanceUK, 17 January 2019 - 03:54 PM.





1 user(s) are reading this topic

1 members, 0 guests, 0 anonymous users


    voodoospirit