Jump to content


broken game mechanics

gun sticks to ally tanks

  • Please log in to reply
12 replies to this topic

imkiller69 #1 Posted 20 January 2019 - 04:15 PM

    Private

  • Player
  • 19184 battles
  • 32
  • [D-W-] D-W-
  • Member since:
    12-22-2014

How about this?

Playing the game without any mod, to my surprise my gun sticks to ally tanks ( As you can see from 10.49) while aiming at the enemy

The helpdesk finds it strange.... 

 

http://wotreplays.eu/site/4728044#murovanka-imkiller69-e_75



AliceUnchained #2 Posted 20 January 2019 - 04:49 PM

    General

  • Player
  • 38888 battles
  • 9,267
  • [322] 322
  • Member since:
    10-18-2011

Watched the replay, and certainly seems odd. If you hadn't added the part about not using MODs I would have suggested exactly that (and a questionable one at that). How you come to conclude that a single issue, in a single game, by a single player must mean game mechanics are broken is beyond me though.

 

I would suggest you provide the contents of the python.log file, especially the 2 lines checking res_mods and mods folder. Here's mine as an example (there will be a date and time stamp preceding them):

 

INFO: [PY_DEBUG] Checking D:/World_of_Tanks/res_mods/1.3.0.1/: mods not found

INFO: [PY_DEBUG] Checking D:/World_of_Tanks/mods/1.3.0.1/: mods not found

 

 



Soup_Potato #3 Posted 20 January 2019 - 05:02 PM

    Staff Sergeant

  • Player
  • 282 battles
  • 302
  • Member since:
    09-22-2018
First thing that comes to mind is just that the turret traverse is quite a bit slower than track traverse and you didn't take care of your aim and shot too early hitting the SP. You went close to the Defender and the gun started aiming at it. That meant that the turret had turned to the left more and when you turned your tracks it didn't have time to move the aim at the 110. You took an early shot and did team damage. You need to install servercross mod or use the server reticle in game to avoid this. Or take better care of your aim. Snapshotting like that creates issues like this.

imkiller69 #4 Posted 20 January 2019 - 05:10 PM

    Private

  • Player
  • 19184 battles
  • 32
  • [D-W-] D-W-
  • Member since:
    12-22-2014

View PostAliceUnchained, on 20 January 2019 - 04:49 PM, said:

Watched the replay, and certainly seems odd. If you hadn't added the part about not using MODs I would have suggested exactly that (and a questionable one at that). How you come to conclude that a single issue, in a single game, by a single player must mean game mechanics are broken is beyond me though.

 

I would suggest you provide the contents of the python.log file, especially the 2 lines checking res_mods and mods folder. Here's mine as an example (there will be a date and time stamp preceding them):

 

INFO: [PY_DEBUG] Checking D:/World_of_Tanks/res_mods/1.3.0.1/: mods not found

INFO: [PY_DEBUG] Checking D:/World_of_Tanks/mods/1.3.0.1/: mods not found

 

 


/------------------------------------------------------------------------------------------\
WorldOfTanks 1.2.0.0 (compiled at 10:23:44 Oct 30 2018) starting on Sat Nov  3 06:19:28 2018

2018-11-03 06:19:28.638: INFO: [Config] Command line: E:/games/World_of_Tanks_EU/WorldOfTanks.exe --wgc_launched
2018-11-03 06:19:32.555: TRACE: monkeyPatchOpen: BWUtil.monkeyPatchOpen: Patching open() True
2018-11-03 06:19:32.555: INFO: [Config] Default encoding set to utf-8
2018-11-03 06:19:32.561: TRACE: revertPatchedOpen: BWUtil.revertPatchedOpen: Reverting open()
2018-11-03 06:19:32.715: INFO: [PY_DEBUG] Release Client - Content Type: hd

2018-11-03 06:19:32.716: INFO: [PY_DEBUG] Checking E:/games/World_of_Tanks_EU/res_mods/1.2.0.1/: mods not found
2018-11-03 06:19:32.716: INFO: [PY_DEBUG] Checking E:/games/World_of_Tanks_EU/mods/1.2.0.1/: mods not found
2018-11-03 06:19:35.023: INFO: [gui.Scaleform.game_loading] Build: RELEASE 10:23:44 Oct 30 2018. Version: 2.8.0
2018-11-03 06:19:35.023: INFO: [gui.Scaleform.game_loading] App Startup
2018-11-03 06:19:35.042: INFO: [WL] Whitelist init
2018-11-03 06:19:35.106: DEBUG: [helpers.uniprof.regions] Region is entered: label=offline.game_loading, color=0xCE2606
2018-11-03 06:19:35.383: INFO: [gui.Scaleform.game_loading] Registering graphics settings
2018-11-03 06:19:35.392: INFO: [gui.Scaleform.game_loading] Preloading Resources



Soup_Potato #5 Posted 20 January 2019 - 05:12 PM

    Staff Sergeant

  • Player
  • 282 battles
  • 302
  • Member since:
    09-22-2018

View Postimkiller69, on 20 January 2019 - 05:10 PM, said:

 

2018-11-03 06:19:32.716: INFO: [PY_DEBUG] Checking E:/games/World_of_Tanks_EU/res_mods/1.2.0.1/: mods not found
2018-11-03 06:19:32.716: INFO: [PY_DEBUG] Checking E:/games/World_of_Tanks_EU/mods/1.2.0.1/: mods not found

 

Why did you post the ones from November last year, from patch 1.2.0.1? We are at patch 1.3.0.1



imkiller69 #6 Posted 20 January 2019 - 05:44 PM

    Private

  • Player
  • 19184 battles
  • 32
  • [D-W-] D-W-
  • Member since:
    12-22-2014
my mista

View PostSoup_Potato, on 20 January 2019 - 05:12 PM, said:

 

Why did you post the ones from November last year, from patch 1.2.0.1? We are at patch 1.3.0.1

 

my mistake. 

WorldOfTanks 1.3.0.0 (compiled at 03:04:32 Dec 14 2018) starting on Sun Jan 13 08:48:30 2019

2019-01-13 08:48:30.437: INFO: [Config] Command line: E:/games/World_of_Tanks_EU/WorldOfTanks.exe --wgc_launched
2019-01-13 08:48:33.198: TRACE: monkeyPatchOpen: BWUtil.monkeyPatchOpen: Patching open() True
2019-01-13 08:48:33.198: INFO: [Config] Default encoding set to utf-8
2019-01-13 08:48:33.199: TRACE: revertPatchedOpen: BWUtil.revertPatchedOpen: Reverting open()
2019-01-13 08:48:33.223: INFO: [PY_DEBUG] Release Client - Content Type: hd

2019-01-13 08:48:33.224: INFO: [PY_DEBUG] Checking E:/games/World_of_Tanks_EU/res_mods/1.3.0.1/: mods not found
2019-01-13 08:48:33.224: INFO: [PY_DEBUG] Checking E:/games/World_of_Tanks_EU/mods/1.3.0.1/: mods not found
2019-01-13 08:48:35.895: INFO: [gui.Scaleform.game_loading] Build: RELEASE 03:04:32 Dec 14 2018. Version: 2.8.0
2019-01-13 08:48:35.895: INFO: [gui.Scaleform.game_loading] App Startup

 

WorldOfTanks 1.3.0.0 (compiled at 03:04:32 Dec 14 2018) starting on Sun Jan 20 08:11:07 2019

2019-01-20 08:11:07.662: INFO: [Config] Command line: E:/games/World_of_Tanks_EU/WorldOfTanks.exe --wgc_launched
2019-01-20 08:11:10.495: TRACE: monkeyPatchOpen: BWUtil.monkeyPatchOpen: Patching open() True
2019-01-20 08:11:10.496: INFO: [Config] Default encoding set to utf-8
2019-01-20 08:11:10.497: TRACE: revertPatchedOpen: BWUtil.revertPatchedOpen: Reverting open()
2019-01-20 08:11:10.554: INFO: [PY_DEBUG] Release Client - Content Type: hd

2019-01-20 08:11:10.554: INFO: [PY_DEBUG] Checking E:/games/World_of_Tanks_EU/res_mods/1.3.0.1/: mods not found
2019-01-20 08:11:10.554: INFO: [PY_DEBUG] Checking E:/games/World_of_Tanks_EU/mods/1.3.0.1/: mods not found
2019-01-20 08:11:13.324: INFO: [gui.Scaleform.game_loading] Build: RELEASE 03:04:32 Dec 14 2018. Version: 2.8.0

 

here is the whole file. if you dont believe me. 

 

https://www.dropbox....python.log?dl=0

 


Edited by imkiller69, 20 January 2019 - 06:02 PM.


PervyPastryPuffer #7 Posted 20 January 2019 - 05:47 PM

    Major

  • Player
  • 32013 battles
  • 2,873
  • [VRTC] VRTC
  • Member since:
    09-13-2013

I haven't watched the replay, but I'm gonna assume the issue you're facing is lag.

 

When a gun points at a certain spot, i takes time for its aimpoint to move, and if a tank is moving next to you, with you aiming over the front of that tank, your shot might hit him because of...lag.



HanZi #8 Posted 20 January 2019 - 05:50 PM

    Sergeant

  • Player
  • 45917 battles
  • 240
  • [-NFD-] -NFD-
  • Member since:
    02-26-2011

View Postimkiller69, on 20 January 2019 - 04:15 PM, said:

How about this?

Playing the game without any mod, to my surprise my gun sticks to ally tanks ( As you can see from 10.49) while aiming at the enemy

The helpdesk finds it strange.... 

 

http://wotreplays.eu/site/4728044#murovanka-imkiller69-e_75

 

My tanks also duing lots of weared stuff, sometimes. YES the game is faulty like crap. NO MODS installed here.

Edited by HanZi, 20 January 2019 - 05:51 PM.


imkiller69 #9 Posted 20 January 2019 - 05:51 PM

    Private

  • Player
  • 19184 battles
  • 32
  • [D-W-] D-W-
  • Member since:
    12-22-2014

View PostSoup_Potato, on 20 January 2019 - 05:02 PM, said:

First thing that comes to mind is just that the turret traverse is quite a bit slower than track traverse and you didn't take care of your aim and shot too early hitting the SP. You went close to the Defender and the gun started aiming at it. That meant that the turret had turned to the left more and when you turned your tracks it didn't have time to move the aim at the 110. You took an early shot and did team damage. You need to install servercross mod or use the server reticle in game to avoid this. Or take better care of your aim. Snapshotting like that creates issues like this.

 

well in slowmotion you see the gun is aimed at the 110, but then moves over it going to my ally. but still aimed at the 110. 

I believe the game shouldnt need mods to  be able to play it like it should be. 



Soup_Potato #10 Posted 20 January 2019 - 06:38 PM

    Staff Sergeant

  • Player
  • 282 battles
  • 302
  • Member since:
    09-22-2018

View Postimkiller69, on 20 January 2019 - 05:51 PM, said:

 

well in slowmotion you see the gun is aimed at the 110, but then moves over it going to my ally. but still aimed at the 110. 

I believe the game shouldnt need mods to  be able to play it like it should be. 

 

Your mouse controlled aim is on the 110, maybe even the client side reticle was but we can't see that in replays. The server reticle is at the front of the Super Pershing and the gun is pointing at the back end of the Super Pershing (or slightly behind him). You turn your tracks, which have higher traverse speed than your turret, one way and the turret the opposite resulting in the turret turning to the direction of tracks turning because it doesn't cancel out the track traverse. You took an early shot thinking that your aim was at the 110 when it actually wasn't. These kind of movements can easily throw the client side aiming reticle to a different reality resulting in this kind of situations. What you need to do is A) use server reticle as your aiming reticle (you can activate it in settings), B) install servercross mod which displays both server and client reticle for you in game or C) take better care for your aim and avoid dodgy snapshots like this. I use option B as option A made me feel nauseous. I used to use option C for a long time before I heard of the servercross mod.

Edited by Soup_Potato, 20 January 2019 - 06:40 PM.


Discontinued #11 Posted 20 January 2019 - 06:42 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 3644 battles
  • 794
  • Member since:
    11-02-2015

Oh no Mike and the Mechanics broke up,

 



imkiller69 #12 Posted 20 January 2019 - 06:58 PM

    Private

  • Player
  • 19184 battles
  • 32
  • [D-W-] D-W-
  • Member since:
    12-22-2014

View PostSoup_Potato, on 20 January 2019 - 06:38 PM, said:

 

Your mouse controlled aim is on the 110, maybe even the client side reticle was but we can't see that in replays. The server reticle is at the front of the Super Pershing and the gun is pointing at the back end of the Super Pershing (or slightly behind him). You turn your tracks, which have higher traverse speed than your turret, one way and the turret the opposite resulting in the turret turning to the direction of tracks turning because it doesn't cancel out the track traverse. You took an early shot thinking that your aim was at the 110 when it actually wasn't. These kind of movements can easily throw the client side aiming reticle to a different reality resulting in this kind of situations. What you need to do is A) use server reticle as your aiming reticle (you can activate it in settings), B) install servercross mod which displays both server and client reticle for you in game or C) take better care for your aim and avoid dodgy snapshots like this. I use option B as option A made me feel nauseous. I used to use option C for a long time before I heard of the servercross mod.

thanks. I will give it a try. perhaps it will make be also a better player :-)

 



Balc0ra #13 Posted 20 January 2019 - 07:01 PM

    Field Marshal

  • Player
  • 68506 battles
  • 18,043
  • [WALL] WALL
  • Member since:
    07-10-2012

View Postimkiller69, on 20 January 2019 - 05:51 PM, said:

 

well in slowmotion you see the gun is aimed at the 110, but then moves over it going to my ally. but still aimed at the 110. 

I believe the game shouldnt need mods to  be able to play it like it should be. 

 

​I perosnally have never seen this. Nor have I used mods for ages. But... have you cleared the cache and tested then? Just to rule that out. 

 

View PostHanZi, on 20 January 2019 - 05:50 PM, said:

YES the game is faulty like crap. 

 

​​So you keep saying. Yet here you still are. So it can't be that bad. 


Edited by Balc0ra, 20 January 2019 - 07:02 PM.





1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users