Czy słyszeliście kiedyś o Projekcie Lansen?
#3 Posted 21 March 2019 - 03:59 PM
#5 Posted 21 March 2019 - 04:33 PM
Niejaki sp15 na niejakim blogu efteer ładnie opisał cały projekt
Ciekawostka - według sp15 Lansen powinien być X tierem lightów, my zaś dostaniemy meda premium (przecież tak bardzo go Szwedom brakuje...). A potem WG będzie tłumaczyło, że nie ma z czego zrobić linii szwedzkich lajtów :/
Edited by ambush78, 21 March 2019 - 04:46 PM.
#7 Posted 21 March 2019 - 04:51 PM
#9 Posted 21 March 2019 - 05:54 PM
#10 Posted 21 March 2019 - 06:02 PM
Natural__, on 21 March 2019 - 05:54 PM, said:
Być może nie wiedział, jak nim zagrać. Niezależnie od tego: nadchodzące szwedzkie medy raczej nie będą mistrzami w braniu uszkodzeń na klatę. Pancerz trochę nie ten.
#12 Posted 21 March 2019 - 06:42 PM
Nikt nie ma do Ciebie pretensji Falathi.
Jak powszechnie wiadomo OP w każdym sensie mogą być pojazdy tylko jednej nacji. Po nerfach odrobinę mniej o ile do nerfa dojdzie
A serio - nigdy wcześniej nie słyszałem i nie czytałem, ale znając WG i system wprowadzania nowych czołgów do gry (nie dotyczy tych Made in Poland) to nowości zwykle są OP a potem prędzej, czy później podlegają zbalansowaniu. Balansowanie polega na tym, że te rodem ze Związku Radzieckiego mające w nazwie Obj. (choć nie tylko) 279e, 907, 140 dostają buffa bo są za mało ruskie a reszta nerfy, żeby nie zagrażały pozycji tych z Matuszki Rossii.
Chwalebnym wyjątkiem od reguły balansowania wytworów radzieckiej myśli technicznej jest Obj. 268 v4. Ponieważ jako TD był najlepszym MT, HT i LT w jednym został faktycznie znerfiony do pozycji najlepszego TD.
Czy odpowiedziałem wyczerpująco?
#16 Posted 22 March 2019 - 12:44 PM
#17 Posted 22 March 2019 - 12:51 PM
SirBushman, on 21 March 2019 - 05:42 PM, said:
Nikt nie ma do Ciebie pretensji Falathi.
Jak powszechnie wiadomo OP w każdym sensie mogą być pojazdy tylko jednej nacji. Po nerfach odrobinę mniej o ile do nerfa dojdzie
A serio - nigdy wcześniej nie słyszałem i nie czytałem, ale znając WG i system wprowadzania nowych czołgów do gry (nie dotyczy tych Made in Poland) to nowości zwykle są OP a potem prędzej, czy później podlegają zbalansowaniu. Balansowanie polega na tym, że te rodem ze Związku Radzieckiego mające w nazwie Obj. (choć nie tylko) 279e, 907, 140 dostają buffa bo są za mało ruskie a reszta nerfy, żeby nie zagrażały pozycji tych z Matuszki Rossii.
Chwalebnym wyjątkiem od reguły balansowania wytworów radzieckiej myśli technicznej jest Obj. 268 v4. Ponieważ jako TD był najlepszym MT, HT i LT w jednym został faktycznie znerfiony do pozycji najlepszego TD.
Czy odpowiedziałem wyczerpująco?
Po rocznym banu zanosi się na rok izolatki.
#19 Posted 22 March 2019 - 01:39 PM
Czytamy między słowami
A wracając do meritum, to zastanawiam się dlaczego Viadro porównuje go do Pattona M46. Mimo podobieństw (stosunkowo dobra mobilność, dmg, częstość strzałów a przede wszystkim 10 st. depresji), ogromną różnicę stwarza miękka wieża, która uniemożliwia powielenie taktyki z amerykańskiego meda.
Oczywiście teoretyzuję, bo - o ile znam i lubię Pattona - nie mam w garażu nowego Szweda.
Edited by AdanTeam, 22 March 2019 - 01:39 PM.
#20 Posted 22 March 2019 - 02:11 PM
AdanTeam, on 22 March 2019 - 01:39 PM, said:
Czytamy między słowami
A wracając do meritum, to zastanawiam się dlaczego Viadro porównuje go do Pattona M46. Mimo podobieństw (stosunkowo dobra mobilność, dmg, częstość strzałów a przede wszystkim 10 st. depresji), ogromną różnicę stwarza miękka wieża, która uniemożliwia powielenie taktyki z amerykańskiego meda.
Oczywiście teoretyzuję, bo - o ile znam i lubię Pattona - nie mam w garażu nowego Szweda.
Dzisiaj robi "godzinę z", więc będziesz miał okazję się zapytać^^
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users