Jump to content


Brakująca opcja w ustawieniach! Bardzo ważna! (pilne)

ustawienia ograniczenie fps opcja deweloperzy ważne world of tanks wot regulacja fps Brakująca opcja hot topic

  • Please log in to reply
8 replies to this topic

xXMatisXx #1 Posted 17 April 2019 - 04:04 PM

    Private

  • Player
  • 11400 battles
  • 3
  • [-OZ] -OZ
  • Member since:
    04-18-2012

Witam bardzo serdecznie!

 

Miałem okazję aby napisać do supportu wargaming i się zapytać o pewną kwestię w grze. Po kilku minutach wymiany zdań na temat pytania jakie mnie dręczyło, doszliśmy do wniosku że napisze tutaj o bardzo ważnej sprawie, która została chyba przeoczona od początków gry World Of Tanks.

 

Mianowicie problem wygląda następująco,w ustawieniach gry brakuje pewnej opcji, opcji na ograniczenie, przyjętych w większości standardów, ilości generowanych klatek na sekundę przez grę, tak wiem że jest opcja do zmiany "Częstotliwości wyświetlania obrazu" ale jak się dowiedziałem to jest tylko ustawienie, które pozwala nam zmieniać ilość klatek jakimi dysponuje monitor, i tak jeśli chcemy stałe fps to mamy do dyspozycji synchronizacje pionową ale synchronizacja ma pewien minus a już tłumaczę jaki bo z moich doświadczeń jak i wiedzy nabytej w przypadku kiedy mamy włączoną synchronizację pionową reakcja komputera i ekranu jest trochę nieco wolniejsza, jak naciskamy jakiś klawisz na klawiaturze, niż kiedy mamy tę opcję wyłączoną.

Zapomniałem dodać, że oczywiście jak się odznaczy tą opcję to się uzyska oczekiwany efekt ale w tedy gra generuje maksymalną ilość klatek, tyle ile może wygenerować sprzęt. Natomiast niektórzy nie chcą aby gra generowała im 300 czy 200 fps i woli trochę mniej, w moim przypadku 60 jest wystarczające. Dlatego chciałbym aby ta opcja została dodana co pozwoli nam na szybszą kontrole nad pojazdem.

Grając szybkimi czołgami jak i pojazdami kołowymi, potrzebujemy lepszej kontroli nad pojazdem, szybszej reakcji aby dokładniej nim manewrować na polu bitwy ;D Dla bardziej zaawansowanych jak i profesjonalnych graczy jest bardzo potrzebna ta opcja.

W imieniu pewnie wielu innych graczy prosiłbym aby moja prośba dotarła do deweloperów gry, powód jaki napisałem jest chyba wystarczający aby się o to pofatygować, był bym bardzo wdzięczny jeśliby dodali tą jak że cenną i przydatną opcję ;)

Dzięki za przeczytanie tej wiadomości i życzę miłego dnia!



_Patrol #2 Posted 17 April 2019 - 04:22 PM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 39885 battles
  • 33,751
  • [AW-LE] AW-LE
  • Member since:
    03-07-2011

Już dawno wspominałem o ograniczeniu FPS.

 

Kiedyś podpowiedziałem graczom, że jeśli WG nie doda ograniczenia FPS, to można ograniczyć FPS, albo edytując plik engine_config.xml albo skorzystać z darmowego programiku Nvidia inspector edytując profil dla world of tanks (dla kart graficznych Nvidia).

Posted Image

 


Edited by _Patrol, 17 April 2019 - 04:23 PM.


hogata #3 Posted 17 April 2019 - 04:22 PM

    Private

  • Player
  • 10474 battles
  • 2
  • [H-T-F] H-T-F
  • Member since:
    07-21-2012

W modach Aslaina (bez reklamy otc.) jest opcja ograniczenia ilości klatek. polecam przetestować.

 



_Patrol #4 Posted 17 April 2019 - 04:26 PM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 39885 battles
  • 33,751
  • [AW-LE] AW-LE
  • Member since:
    03-07-2011

View Posthogata, on 17 April 2019 - 05:22 PM, said:

W modach Aslaina (bez reklamy otc.) jest opcja ograniczenia ilości klatek. polecam przetestować.

Nie ma sensu pobierać zbędnej paczki modów dla jednego pliku, bo jak już wspomniałem już dawno temu edytowałem plik engine_config.xml // jest gdzieś na forum, jeśli nie znajdę, to edytuję i dodam link do pobrania :)

 

edit

View PostxXMatisXx, on 17 April 2019 - 05:04 PM, said:

(...) Natomiast niektórzy nie chcą aby gra generowała im 300 czy 200 fps i woli trochę mniej, w moim przypadku 60 jest wystarczające. Dlatego chciałbym aby ta opcja została dodana co pozwoli nam na szybszą kontrole nad pojazdem.

Łap plik, który ograniczy FPS do 60 :)

 

Postanowiłem edytować plik, bo zaszły zmiany w tym pliku od czasu ostatniego edytowania.

Kliknij tutaj, aby pobrać plik, który ograniczy FPS do 60.

 

Po pobraniu i rozpakowaniu folder res_mods przenosimy do głównego folderu gry.


Edited by _Patrol, 17 April 2019 - 04:57 PM.


hogata #5 Posted 17 April 2019 - 04:52 PM

    Private

  • Player
  • 10474 battles
  • 2
  • [H-T-F] H-T-F
  • Member since:
    07-21-2012

View Post_Patrol, on 17 April 2019 - 04:26 PM, said:

Nie ma sensu pobierać zbędnej paczki modów dla jednego pliku, bo jak już wspomniałem już dawno temu edytowałem plik engine_config.xml // jest gdzieś na forum, jeśli nie znajdę, to edytuję i dodam link do pobrania :)

 

edit

 

Postanowiłem edytować plik, bo zaszły zmiany w tym pliku od czasu ostatniego edytowania.

Kliknij tutaj, aby pobrać plik, który ograniczy FPS do 60.

 

Po pobraniu i rozpakowaniu folder res_mods przenosimy do głównego folderu gry.

Ok Ok. Wziołem pod uwage fakt iż spora część graczy uzywa Aslain mod. I przy instalacji poprostu mozna zaznaczyc tę opcje. 



_Patrol #6 Posted 17 April 2019 - 04:55 PM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 39885 battles
  • 33,751
  • [AW-LE] AW-LE
  • Member since:
    03-07-2011
Aslainy standardowo instalują zbędne dodatki, które nie są potrzebne do ograniczenia FPS ;)

xXMatisXx #7 Posted 17 April 2019 - 08:49 PM

    Private

  • Player
  • 11400 battles
  • 3
  • [-OZ] -OZ
  • Member since:
    04-18-2012

View Post_Patrol, on 17 April 2019 - 03:26 PM, said:

edit

Łap plik, który ograniczy FPS do 60 :)

 

Postanowiłem edytować plik, bo zaszły zmiany w tym pliku od czasu ostatniego edytowania.

Kliknij tutaj, aby pobrać plik, który ograniczy FPS do 60.

 

Po pobraniu i rozpakowaniu folder res_mods przenosimy do głównego folderu gry.

 

Dzięki wielkie tego mi brakowało ! ;D ale i tak wolałbym aby ta wiadomość dotarła do deweloperów aby dodali taką opcje. Było to by bardzo miłe z ich strony jakby dodali taką opcje niżeli samemu trzeba by konfigurować plik gry aby ograniczyć te fps. Wiecie może w jaki sposób można by dotrzeć do deweloperów i spróbować chociaż ich poprosić aby pomyśleli o tym?

 

 

 


_Patrol #8 Posted 17 April 2019 - 09:04 PM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 39885 battles
  • 33,751
  • [AW-LE] AW-LE
  • Member since:
    03-07-2011

View PostxXMatisXx, on 17 April 2019 - 09:49 PM, said:

Wiecie może w jaki sposób można by dotrzeć do deweloperów i spróbować chociaż ich poprosić aby pomyśleli o tym?

Wieki temu wspominałem o tym jednemu z pracowników WG lub w jednym z tematów, jeśli mnie pamięć nie myli.

Dam znać komu trzeba i to natychmiast! :)



xXMatisXx #9 Posted 17 April 2019 - 09:42 PM

    Private

  • Player
  • 11400 battles
  • 3
  • [-OZ] -OZ
  • Member since:
    04-18-2012

View Post_Patrol, on 17 April 2019 - 08:04 PM, said:

Wieki temu wspominałem o tym jednemu z pracowników WG lub w jednym z tematów, jeśli mnie pamięć nie myli.

Dam znać komu trzeba i to natychmiast! :)

 

Dzięki wielkie jeszcze raz! ;D i czołgiem! ;)




1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users