Jump to content


Ram problemi

Ram

  • Please log in to reply
4 replies to this topic

cihandur #1 Posted 18 April 2019 - 11:07 AM

    Corporal

  • Player
  • 45240 battles
  • 100
  • Member since:
    07-16-2013
2 gb ram ile oynuyordum, çok sıkıntı çıkardı. Anakart çok eski bi intel modeli, ram 2.slotu bozuk olduğundan 2x2 yapamadım. 4gb aldım, cpu-z ile 4 olduğu yazıyor, ama bilgisayar özelliklerinde yüklü ram 2gb görünüyor. Anakartın 4 gb desteklediğini okudum ancak tek slotta olmuyor mu, olursa nasıl düzeltirim, 2 gösterse de 4 olarak mı kullanıyorum gibi soruları yanıtlayabilirseniz sevinirim. 

Spartiat777 #2 Posted 18 April 2019 - 11:22 AM

    Captain

  • Player
  • 40380 battles
  • 2,057
  • Member since:
    01-01-2016

View Postcihandur, on 18 April 2019 - 01:07 PM, said:

2 gb ram ile oynuyordum, çok sıkıntı çıkardı. Anakart çok eski bi intel modeli, ram 2.slotu bozuk olduğundan 2x2 yapamadım. 4gb aldım, cpu-z ile 4 olduğu yazıyor, ama bilgisayar özelliklerinde yüklü ram 2gb görünüyor. Anakartın 4 gb desteklediğini okudum ancak tek slotta olmuyor mu, olursa nasıl düzeltirim, 2 gösterse de 4 olarak mı kullanıyorum gibi soruları yanıtlayabilirseniz sevinirim. 

 

Windows 7 Starter kullanıyorsan bellek sınırı 2 GB, daha fazla RAM eklense de Windows'ta 2 GB görünüyor.

Onun dışında BIOS'a girip gerçek RAM boyutunu görebilir, Windows ile ilgili olup olmadığını anlayabilirsin. BIOS'ta da 2 görünüyorsa bellek modülü ya da anakartla ilgili bir konu diyebiliriz. 



cihandur #3 Posted 18 April 2019 - 01:16 PM

    Corporal

  • Player
  • 45240 battles
  • 100
  • Member since:
    07-16-2013

View PostSpartiat777, on 18 April 2019 - 10:22 AM, said:

 

Windows 7 Starter kullanıyorsan bellek sınırı 2 GB, daha fazla RAM eklense de Windows'ta 2 GB görünüyor.

Onun dışında BIOS'a girip gerçek RAM boyutunu görebilir, Windows ile ilgili olup olmadığını anlayabilirsin. BIOS'ta da 2 görünüyorsa bellek modülü ya da anakartla ilgili bir konu diyebiliriz. 

 

Evet 2görünüyor, anakart desteklemiyor anladığım kadarıyla. 

_M60A1_ #4 Posted 18 April 2019 - 02:22 PM

    Staff Sergeant

  • Player
  • 5035 battles
  • 379
  • Member since:
    10-19-2018
anakartın modelını ögrenebılırmısın ınternetten bakarız. birde 32bit mi bilgisayar, tam olarak hatırlamıyorum ama 32bitde ya 2 yada 3 gb kadar  max ram oluyordu.

11poseidon11 #5 Posted 18 April 2019 - 06:04 PM

    Moderator

  • Moderator
  • 868 battles
  • 137
  • [KIDS_] KIDS_
  • Member since:
    02-05-2018

Merhaba,

 

Bu konu teknik konu ile alakalı olduğundan ''Teknoloji köşesi'' bölümüne taşınmıştır. Aşağıdaki sayfadan takip edebilirsiniz.

 

http://forum.worldof...noloji-koesesi/

 

11poseidon11







Also tagged with Ram

1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users