Jump to content


Tech tree problem


  • Please log in to reply
9 replies to this topic

ccoolliinn_1 #1 Posted 22 April 2019 - 11:35 AM

    Corporal

  • Player
  • 14492 battles
  • 111
  • [-DOG_] -DOG_
  • Member since:
    10-16-2013

From time to time WG introduce new tank lines which start half way down the tech tree sometimes moving tanks from there original position. No problem with that but if the new line comes from a tank which has already been researched you must spend gold to convert experience. For example AMD 178B from AMX ELC bis which is already elite.

 

Why cant WG give the option for players to remove the elite states of their tank to research the new line. Come on WG don't be tight, I could just run some games in a premium and job done but that's not the point. 

 

When the T10 was moved we got a Obj 257 free, so how about making this little option to already elite tanks in 1.5 :sceptic:


Edited by ccoolliinn_1, 22 April 2019 - 11:36 AM.


Baldrickk #2 Posted 22 April 2019 - 12:01 PM

    Field Marshal

  • Player
  • 31993 battles
  • 15,984
  • [-MM] -MM
  • Member since:
    03-03-2013
Because they didn't move or remove a tank?
What's the problem? Turn off crew training, grind XP as per normal.

ccoolliinn_1 #3 Posted 22 April 2019 - 12:07 PM

    Corporal

  • Player
  • 14492 battles
  • 111
  • [-DOG_] -DOG_
  • Member since:
    10-16-2013

View PostBaldrickk, on 22 April 2019 - 12:01 PM, said:

Because they didn't move or remove a tank?
What's the problem? Turn off crew training, grind XP as per normal.

 

Yes I know that but that XP has to be converted to free XP with gold. If the elite status was removed it would be free.

Baldrickk #4 Posted 22 April 2019 - 12:09 PM

    Field Marshal

  • Player
  • 31993 battles
  • 15,984
  • [-MM] -MM
  • Member since:
    03-03-2013

View Postccoolliinn_1, on 22 April 2019 - 12:07 PM, said:

 

Yes I know that but that XP has to be converted to free XP with gold. If the elite status was removed it would be free.

?

No, if you have spare XP on the ELC, you can use that directly towards unlocking the Panhard AMD, no conversion needed.


Edited by Baldrickk, 22 April 2019 - 12:09 PM.


Quintuss #5 Posted 22 April 2019 - 12:18 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 30151 battles
  • 896
  • [DIVA_] DIVA_
  • Member since:
    12-20-2014

Don't use mods or features if you are unsure what they do.

 

 

You can collect XP on any tank - wether it is "normal" (with stuff left to unlock), elite (all stuff unlocked), premium, reward,.... . This XP is allways available to unlock new modules/tanks if any are added  OR you can convert it with gold to free XP.

The only way you stop piling up this XP is when you "accelerate crew training" - and the XP directly goes to your crew. Either YOU turned this on (and can turn it of again) or you use mods that you don't understand.

 

TL/DR: L2P



Balc0ra #6 Posted 22 April 2019 - 12:24 PM

    Field Marshal

  • Player
  • 70170 battles
  • 19,061
  • [WALL] WALL
  • Member since:
    07-10-2012

View Postccoolliinn_1, on 22 April 2019 - 12:07 PM, said:

 

Yes I know that but that XP has to be converted to free XP with gold. If the elite status was removed it would be free.

 

Eehhhh no. A tank can't lose its elite status. Even if new modules or tanks are added, thus that option is still there. As not everyone is interested in the new tanks, and would rather have the crew XP when playing the ELC. But if you turn off accelerated crew XP and grind XP as normal. The XP is still on the tank. And thus can be used to research the new tank. You don't have to convert it just because it's an elite tank. You have to if there is nothing more to research on it. But now there is.

 

I have 100K XP ready to go on my elite Swedish Leo for the next patch, no conversion to free XP needed once the new tier 8 med is added from it.


Edited by Balc0ra, 22 April 2019 - 12:24 PM.


ccoolliinn_1 #7 Posted 22 April 2019 - 12:44 PM

    Corporal

  • Player
  • 14492 battles
  • 111
  • [-DOG_] -DOG_
  • Member since:
    10-16-2013

View PostBalc0ra, on 22 April 2019 - 12:24 PM, said:

 

Eehhhh no. A tank can't lose its elite status. Even if new modules or tanks are added, thus that option is still there. As not everyone is interested in the new tanks, and would rather have the crew XP when playing the ELC. But if you turn off accelerated crew XP and grind XP as normal. The XP is still on the tank. And thus can be used to research the new tank. You don't have to convert it just because it's an elite tank. You have to if there is nothing more to research on it. But now there is.

 

I have 100K XP ready to go on my elite Swedish Leo for the next patch, no conversion to free XP needed once the new tier 8 med is added from I

  

Sorry thought all XP from elite tanks had to be converted. Not come across it before the ELC so didn't think it was different from normal elite XP :facepalm:

 



ZAPPED_BY_ME #8 Posted 22 April 2019 - 12:45 PM

    Sergeant

  • Player
  • 5155 battles
  • 297
  • [OZ77] OZ77
  • Member since:
    04-04-2016

A fresh example of new line off current tank would be the new Swedish T8-T10 mediums.

You rebuy the Leo if you already have Emil 1-Kran, accumulate 94k XP on it, and if you convert FXP with gold, make sure you don't convert the Leo's XP.  Once you have the 94k, you can check the box to stop accumulation of FXP, and train the crew harder.

If the line is off a tier 5, it is no big deal, tier 5's cost what, 300-400k Silver?  2-3 games of silver grinding if you good, and 4-5 games if u ok, and well, god knows if u are not good.

Tier 7's cost 1.3 million, also not a biggie.



Balc0ra #9 Posted 22 April 2019 - 01:12 PM

    Field Marshal

  • Player
  • 70170 battles
  • 19,061
  • [WALL] WALL
  • Member since:
    07-10-2012

View Postccoolliinn_1, on 22 April 2019 - 12:44 PM, said:

  

Sorry thought all XP from elite tanks had to be converted. Not come across it before the ELC so didn't think it was different from normal elite XP :facepalm:

 

 

Well, you were not wrong either as such if you will. As if you have nothing more to research, then you would have to do so. But once a new tank is added to it. Suddenly that XP is usable again. 

 

As I said, it can't lose its elite status once gained. So you're not the first one to make this mistake.


Edited by Balc0ra, 22 April 2019 - 01:13 PM.


vasilinhorulezz #10 Posted 22 April 2019 - 01:17 PM

    Lieutenant

  • Player
  • 23282 battles
  • 1,516
  • Member since:
    09-26-2014

View Postccoolliinn_1, on 22 April 2019 - 12:07 PM, said:

 

Yes I know that but that XP has to be converted to free XP with gold. If the elite status was removed it would be free.

 

What?!




1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users