Jump to content


Help on ping spikes - troubleshoot

ping spikes

  • This topic is locked This topic is locked
4 replies to this topic

N1T3M4R3 #1 Posted 03 June 2019 - 10:59 AM

    Warrant Officer

  • Player
  • 42259 battles
  • 637
  • [ORDEM] ORDEM
  • Member since:
    05-26-2013

Hi all,

 

yesterday morning, sunday, I started to experience some lap spikes: between 200ms and 600ms and after a couple of battle got tired of missing targets and hitting walls.

 

Did turned of my router for 5 min, reboot my computer, flushed DNS, I did ran extensive virus check...

I am connected by cable, and never had that kind of issues, always had around 60 ping or less would say: "nothing changed from before"

 

I am annexing my ping plotter, maybe someone can identify something, or have any clue or suggestion...

 

 

 

Thanks in advance


Edited by N1T3M4R3, 03 June 2019 - 11:06 AM.


N1T3M4R3 #2 Posted 03 June 2019 - 03:43 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 42259 battles
  • 637
  • [ORDEM] ORDEM
  • Member since:
    05-26-2013
you can close this thread, issue found and solved

PlasticArmour #3 Posted 05 June 2019 - 09:06 PM

    Corporal

  • Player
  • 56035 battles
  • 154
  • [COBRA] COBRA
  • Member since:
    07-06-2011

Past few days there has been a lot of games ruined by lag spikes and disconnects. Yesterday on mines our team were pushing the hill and nearly all got hit by lag at the same time. Enemy team were not effected and they had free reign to wreck us, we had 1-3 players lose connection before battle and each time had to scramble to find replacements. Today not quite as bad but still lots of lag and always when we engage the enemy a fair few are affected.

Not sure if this has something to do with team speak (was told no by clan mates) because I've noticed ping is higher when I use it but in random no problem, no team speak.



Homer_J #4 Posted 05 June 2019 - 09:16 PM

    Field Marshal

  • Beta Tester
  • 32425 battles
  • 35,427
  • [WJDE] WJDE
  • Member since:
    09-03-2010

View PostN1T3M4R3, on 03 June 2019 - 10:59 AM, said:

Hi all,

 

yesterday morning, sunday, I started to experience some lap spikes: between 200ms and 600ms and after a couple of battle got tired of missing targets and hitting walls.

 

Did turned of my router for 5 min, reboot my computer, flushed DNS, I did ran extensive virus check...

I am connected by cable, and never had that kind of issues, always had around 60 ping or less would say: "nothing changed from before"

 

I am annexing my ping plotter, maybe someone can identify something, or have any clue or suggestion...

 

 

 

Thanks in advance

 

It starts at hop 2 but since you obliterated the IP addresses for no reason whatsoever I don;t know if that's your network or your ISP.

SilviettaG #5 Posted 06 June 2019 - 07:31 PM

    Moderator

  • Moderator
  • 5 battles
  • 44
  • Member since:
    09-10-2018

Hello guys, 

 

As the issue was found and solve this thread will be closed. 

 

Thank you for your understanding. 

 

Have a nice evening! :medal:







Also tagged with ping spikes

1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users