Jump to content


Problém s hrou


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

WraithCZ #1 Posted 16 June 2019 - 09:58 PM

    Private

  • Player
  • 6375 battles
  • 5
  • Member since:
    08-20-2011
Zdravím dámy a pánové. Mám problém s WOT. Nikdy jsem se s tím za x let nesetkal a dlouho jsem nehrál, až cca 3 dny zpátky jsem si to nahodil znovu. Jde o to že hra mi zamrzá ještě než se načítá časomíra startu. Najede mapa, hra zmrzne a je slyšet motor jak vrčí,obraz taky,ale hra nereaguje. Když kliknu tak klasicky na mě vyskočí, program neodpovídá a jestli chci program ukončit, nebo počkat na odpověď. Ukončení k ničemu nepomůže, to samá mi udělá když klasicky ukončím WOT způsobem že ho ukončím jako proces. Hra sice spadne a vypne se, v procesech ale dál běží jako proces WorldOfTanks.exe *32. Launcher má šedě podbarvené tlačítko HRÁT a napíše, že hra již běží. Nicméně jediný způsob je restartování notebooku,ale tvrdým restartem buď přes tlačítko on/off nebo to vytáhnout z elektriky a znovu zapnout. Jakýkoliv pokud restartování windowsu přes tlačítko start nebo vypnutí, i kdyby udělání screenu problému a následné uložení obrázku vede k zamrznutí noťasu a tvrdému restartu. Nemáte prosím někdo tucha, kde by mohl být zakopán pes? Bojím se WOTko zapnout, už jsem za to byl i nahlášen a měl jsem pak oznámení tribunálu, že za nečinost v boji první a poslední varování, že mi budou sebrány credity atd.

Noťas je:
Lenovo IdeaPad Z50-75
Procesor:            AMD FX-7500 2,1 GHz 4 jádro
Grafická karta:    AMD Radeon R7 M260 2GB + AMD Radeon R7
Paměť RAM:        8GB DDR3 1600 MHz
Operační systém: Windows 7 Ultimate 64 bitová verze.

Všechno odpovídá tomu,že World Of Tanks utáhnu bez problému víc než jen na maximální požadavky. Dělá mi to jen World of Tanks, absolutně žádný jiný program ani hra ať je náročnější s tím problém nemá. jediné co mám navíc, když pominu připojenou USB klávesnici a myš, tak mám napojen i externí monitor a jedu jak na LCD monitoru integrovanému v NTB tak i na ten externí. prosím o radu, teď po tom nahlášení mam strach to zapnout aby mě zas někdo nehlásil, nerad bych přišel o svůj 7 let starý účet. předem děkuji za odpovědi.

 

Leeroy_YOLO #2 Posted 16 June 2019 - 11:00 PM

    Captain

  • Player
  • 6321 battles
  • 2,424
  • Member since:
    07-04-2011

Promiň, ale na tohle:

View PostWraithCZ, on 16 June 2019 - 10:58 PM, said:

Všechno odpovídá tomu,že World Of Tanks utáhnu bez problému víc než jen na maximální požadavky

ve spojitosti s tímhle:

View PostWraithCZ, on 16 June 2019 - 10:58 PM, said:

Procesor:            AMD FX-7500 2,1 GHz 4 jádro
Grafická karta:    AMD Radeon R7 M260 2GB + AMD Radeon R7

a s tímhle:

https://worldoftanks.eu/cs/content/guide/general/

jsi přišel jak ?

prvně bys asi měl zvážit dočasně hrát pod novým účtem, než problém vyřešíš..

dále můžeš zkusit v klientu v nastavení hry změnit HD textury na SD, pokud máš HD

po přihlášení do garáže se zkus přepnout na plochu a ukonči klienta

dále ve hře snížit detaily a rozlišení, pokud to máš nastavené na vysoké

jestli používáš nějaké mody, spusť hru v bezpečném režimu

jak dlouho máš ten NB, jak dlouho jsi ho používal bez nějaké údržby ? Windows během let dovede PC dobře zahltit a snížit výkon, co šlo před lety nemusí jít tak dobře poté..

WoT máš řádně nainstalován nebo jsi ho kopíroval třeba z nějakého jiného PC ? (konfigurační soubory mohou být nastaveny na původní HW a může tak vznikat interference )

Zkoušel jsi WoT reinstalovat / zkontrolovat integritu hry / zkontrolovat a opravit / zkontrolovat dodatečný software ?

Jaké jiné hry jsi zkoušel, kde to nedělá ? Zkoušel jsi WoWS ?

Kolik máš volného místa na disku, případně na disku se hrou a na systémovém disku, pokud to není ten stejný disk ?

Jo a zkus to hrát jen na NB, odpoj externí monitor, případně, můžeš zkusit i hrát jenom na tom externím, ale předpokládám, že je větší a má větší rozlišení, tak bych spíš zkusil hrát jen na tom NB. Prostě hrát pokud možno na úplné minimum nároků ať víš, jestli to bude ok nebo ne a když ano, tak můžeš postupně přidávat. Bylo by fajn zjistit, než se bude dělat něco dál, jestli to je problém výkonu nebo něčeho jiného..



WraithCZ #3 Posted 16 June 2019 - 11:20 PM

    Private

  • Player
  • 6375 battles
  • 5
  • Member since:
    08-20-2011

View PostLeeroy_YOLO, on 16 June 2019 - 10:00 PM, said:

Promiň, ale na tohle:

ve spojitosti s tímhle:

a s tímhle:

https://worldoftanks.eu/cs/content/guide/general/

jsi přišel jak ?

prvně bys asi měl zvážit dočasně hrát pod novým účtem, než problém vyřešíš..

dále můžeš zkusit v klientu v nastavení hry změnit HD textury na SD, pokud máš HD

po přihlášení do garáže se zkus přepnout na plochu a ukonči klienta

dále ve hře snížit detaily a rozlišení, pokud to máš nastavené na vysoké

jestli používáš nějaké mody, spusť hru v bezpečném režimu

jak dlouho máš ten NB, jak dlouho jsi ho používal bez nějaké údržby ? Windows během let dovede PC dobře zahltit a snížit výkon, co šlo před lety nemusí jít tak dobře poté..

WoT máš řádně nainstalován nebo jsi ho kopíroval třeba z nějakého jiného PC ? (konfigurační soubory mohou být nastaveny na původní HW a může tak vznikat interference )

Zkoušel jsi WoT reinstalovat / zkontrolovat integritu hry / zkontrolovat a opravit / zkontrolovat dodatečný software ?

Jaké jiné hry jsi zkoušel, kde to nedělá ? Zkoušel jsi WoWS ?

Kolik máš volného místa na disku, případně na disku se hrou a na systémovém disku, pokud to není ten stejný disk ?

Jo a zkus to hrát jen na NB, odpoj externí monitor, případně, můžeš zkusit i hrát jenom na tom externím, ale předpokládám, že je větší a má větší rozlišení, tak bych spíš zkusil hrát jen na tom NB. Prostě hrát pokud možno na úplné minimum nároků ať víš, jestli to bude ok nebo ne a když ano, tak můžeš postupně přidávat. Bylo by fajn zjistit, než se bude dělat něco dál, jestli to je problém výkonu nebo něčeho jiného..

 

Mody zadne nemam. Mam nainstalovanou pouze SD verzi,kvalitu grafiky mam danou nejnizsi i na stredni to dokaze dobre dropovat FPSka na nejnizsi grafice to jede na nejlip. Minimalni si myslim ze uz bych z hry pak moc rozhodne nemel.na tom NTB funguju asi cca rok. Volne misto na discu je 282 GB ze 465 GB s tím ze HDD je rozdeleno na C a D. na D jsem mel samozrejme taky nahozeno, je tam i jen 165 GB volneho mista, takze jsem to prehodil na C kde je windows. WOT jsem i reinstaloval vcetne herniho klienta, problem pretrvava. Co do monitoru, vetsi rozliseni ma monitor NTB, externi je stare lenovo, s rozlisenim max 1366x720 rtusim je ten rozmer, monitor NTB ma 1920x720. jako narocne hry co jsem zkousel nevim jestli jsou narocne,ale zkousel jsem simcity 5 na vysoke nastaveni grafiky vcetne detailu, nejaky megapack minecraftu ktery dokaze potrepit pekne ramky atd sam o sob, car mechanik simulator 2018, rfactor1 s rally vozidly ktere maji testury s vysokym rozlisenim, opet s modama to slabe stroje horkotezko rozjedou,cities skyline....ani uz nevim co vsecko sem mel nahozene, nikdy z toho nic nepadlo,ani kdovijak nespomalilo pc, krome nejakych fps lagu, protoze ta grafika neni kdovi co. A vsechno bylo zkousene i s externim monitorem. Jinak jedina chyba co me napada byla ze po nahozeni kdyz jsem dal v nastaveni ze hru mit na cele obrazovce tak to blikalo i v garazi. Naproti tomu kdyz jsem potom dal v nastaveni-hreu spustit v okne bez okraju 1366x720 tak hra prestala blikat a uz OK. krome tech padu.  Mohl by to tedy delat externi monitor ze by zasekaval hru i po tvrdem ukonceni prcesu ve spravci uloh? pripadne, dalo by se nejak prepnout, aby hra nedelala problemy a so to hrat na externim monitoru jen?

Leeroy_YOLO #4 Posted 17 June 2019 - 03:36 PM

    Captain

  • Player
  • 6321 battles
  • 2,424
  • Member since:
    07-04-2011

No mohl by tam být problém v tom, že ty monitory mají různé rozlišení, ale nevidím důvod, proč by měl monitor zasekávat celý NB i po ukončení aplikace.

Trochu mě překvapuje, že ti monitor automaticky nedá na výběr, jaký monitor chceš používat, měl bys na klávesnici mít i nějaký tlačítko s monitory (obvykle na nějaké FN + F1-12 klávese ) na přepínání, který bude aktivní a ten druhý by se měl vypnout.

Můžeš zkusit i v nastavení zobrazení, viz spoiler, mrknout, jestli tam máš vhodné nastavení..

Spoiler

Do nastavení se dostaneš asi nejrychleji pravým klikem na ploše > rozlišení obrazovky

Pak v rozbalovátku vyber, že chceš zobrazit plochu jenom na monitoru X, kde X bude ten tvůj externí monitor (předpokládám, že monitor NB bude 1, takže externí 2 ) . Kdybys vybral rozšíření plochy nebo duplikaci, bude se NB snažit posílat obraz na oba monitory, navíc s různým rozlišením. Volba zobrazit plochu pouze na monitoru X by ten druhý monitor měla deaktivovat.

Ujisti se, že u externího monitoru - nově aktivního monitoru máš napsáno, že je jako hlavní monitor - windows umí pouštět fullscreen aplikace pouze na jednom monitoru - hlavním. (možná ta interference s tím blikáním, jak jsi popisoval )

Případně můžeš v configu (C:\Users\tvůj_účet\AppData\Roaming\Wargaming.net\WorldOfTanks\preferences.xml ) najít parametr <windowMode> a změnit argument mezi tagy <windowMode> a </windowMode> na 0 (režim v okně ) - to bych doporučil tak jako tak spouštět teď při testování v okně (ne borderless ) protože bývá méně náročný.

Po spuštění hry a přihlášení do garáže vypni na ploše klienta, pokud jsi hru spouštěl přes klienta.

V nastavení grafiky zkontroluj, že máš vše "správně " - tzn. režim v okně, že máš vybraný správný monitor, že máš správné rozlišení pro daný monitor a nesnažíš se do 1366x720 narvat jiné rozlišení atd. Pokud musíš dělat nějaké změny, ulož je a hru ukonči, následně znovu spusť (pokud přes WGC, ukonči WGC po načtení do garáže ) a znovu spusť nastavení a zkontroluj, že se uchovalo.

Spoiler

Pak můžeš zkusit znovu spustit hru - pokud máš tu možnost, popros někoho z přátel o výcvikovku, ať nejdeš do random bitvy pro případ, že by ti to zase zamrzlo... Jak jsem psal - ke zvážení dočasně pořídit nový účet na test. Zkus taky tréninkové bitvy od WG, jestli ty se ti načtou ok nebo ne. A taky můžeš zkusit World of Warships, jestli ti to bude dělat i tam...

A taky můžeš totéž co výše zkusit s monitorem z NB a bez externího monitoru.



WraithCZ #5 Posted 17 June 2019 - 05:46 PM

    Private

  • Player
  • 6375 battles
  • 5
  • Member since:
    08-20-2011
No me prave takhle funguje  notebook ze mi to posila do obou zarizeni, jak pisu ani s hrama jinyma jsem nemel problem. Rozliseni jsem nastavil v ntb 1366x720 ale je mozne ze to posila ve full scree i po nastaveni na oba monitory. Kazdopadne vidim to na ten druhy ucet, nasel jsem vcera jeste driver na tu grafiku z roku 2019 tusim ze ted z kvetna a je fakt ze ten ovladac muj puvodni byl vydan v roce 2016, nicmene jsem ho nepovazoval az za tak stary datumove. Zkusim proste jet ntb pouze na jednom monitoru, na tom externim. preci jen je to vse lip videt kdyz je vtsi i kdyz s mensim rolisenim.. Snad se to povede. Ono tototiz WOT jsem hraval na stolnim pc a ten byl o mnoho slabsi. procesor 3,4 dvoujadrove pentium D 938 na typ socketu 775, ddr3 ramky ovsem jen 4 GB 1600 MHz a grapika NVidia 9500 GT, 1GB ale jen 256 bitova sbernice a HDD byl o moc plnejsi nez mam v NTB, jenze hra byla tepve nekde snad ve verzi 8. neco tehdy byly nove max francouzske a ceske tanky. Za snad 4 roky co jsem na ranky nesahl se mohlo tolik v Software a hardware pozadavcich zmenit ze tomuz akorat ted nerozumim proc. Nicmene testnu druhy ucet a zapnu jen velky monitor externi. Pokud to zm rtzne, nahodim druhy ntb, dam na nej jen cisty win7 a ovladace,antivir a WG clienta + WOT, pripojim jen mys,klavesnici a podlozku a zkusim ten, zda bude fungovat a maximalne budu hrat WOT na nej. Dam vedet jak to dopadlo, tak zatim dekuju za radu :).

Leeroy_YOLO #6 Posted 17 June 2019 - 06:19 PM

    Captain

  • Player
  • 6321 battles
  • 2,424
  • Member since:
    07-04-2011

nastavení rozlišení bys měl mít ideálně takové, jaké máš rozlišení obrazovky, tzn. pokud po připojení druhého monitoru vypneš monitor notebooku, měl bys mít těch 1366x720 (ale to by mělo být výchozí, nemělo by být potřeba přenastavovat ) . Pokud máš monitor s rozlišením X a hraješ s rozlišením Y, LCD funguje trochu jinak, než dřívější CRT - tam lítal jeden paprsek, v LCD je matice pevných bodů. Pokud používáš jiné rozlišení, byť třeba menší, můžeš paradoxně mít vlivem přepočítání i horší výkon (bez ohledu na kvalitu obrazu, kdy pak 1px musí svítit na více px displeje, respektive některé px se nevejdou a nemohou svítit ) . Zkus to jen s tím jedním displejem a uvidíme no, jestli se to bude chovat pořád stejně nebo dojde k nějaké změně či aspoň náznaku...

 

Aktualizaci ovladače zkus, WoT se verzí 1.0 poněkud změnilo (nové HD textury či co všechno dělali, moc jsem tu novinku nesledoval ) , třeba ti nový ovladač pomůže trochu v optimalizaci. HW požadavky se tím pádem mírně zpřísnily, nevím, zda jsou aktuální ty na webu, každopádně se snaží moc s tím nehýbat a spíše než vnucovat lepší HW hráčům tak se snaží za lepší HW "odměňovat " lepšími detaily, ale jsou si vědomi i toho, že pořád část hráčů má starší PC, tak se to snaží ještě relativně držet, byť samozřejmě příchodem 1.0 se to muselo trochu navýšit. Druhý NB má jakou specifikaci ? Když tu možnost máš, taky by to pak stálo za pokus...

 

No bohužel zatím nemáš zač - snad to aspoň trochu pomůže. Uvidíme. Každopádně - good luck ;)



WraithCZ #7 Posted 03 July 2019 - 09:24 PM

    Private

  • Player
  • 6375 battles
  • 5
  • Member since:
    08-20-2011

View PostLeeroy_YOLO, on 17 June 2019 - 05:19 PM, said:

nastavení rozlišení bys měl mít ideálně takové, jaké máš rozlišení obrazovky, tzn. pokud po připojení druhého monitoru vypneš monitor notebooku, měl bys mít těch 1366x720 (ale to by mělo být výchozí, nemělo by být potřeba přenastavovat ) . Pokud máš monitor s rozlišením X a hraješ s rozlišením Y, LCD funguje trochu jinak, než dřívější CRT - tam lítal jeden paprsek, v LCD je matice pevných bodů. Pokud používáš jiné rozlišení, byť třeba menší, můžeš paradoxně mít vlivem přepočítání i horší výkon (bez ohledu na kvalitu obrazu, kdy pak 1px musí svítit na více px displeje, respektive některé px se nevejdou a nemohou svítit ) . Zkus to jen s tím jedním displejem a uvidíme no, jestli se to bude chovat pořád stejně nebo dojde k nějaké změně či aspoň náznaku...

 

Aktualizaci ovladače zkus, WoT se verzí 1.0 poněkud změnilo (nové HD textury či co všechno dělali, moc jsem tu novinku nesledoval ) , třeba ti nový ovladač pomůže trochu v optimalizaci. HW požadavky se tím pádem mírně zpřísnily, nevím, zda jsou aktuální ty na webu, každopádně se snaží moc s tím nehýbat a spíše než vnucovat lepší HW hráčům tak se snaží za lepší HW "odměňovat " lepšími detaily, ale jsou si vědomi i toho, že pořád část hráčů má starší PC, tak se to snaží ještě relativně držet, byť samozřejmě příchodem 1.0 se to muselo trochu navýšit. Druhý NB má jakou specifikaci ? Když tu možnost máš, taky by to pak stálo za pokus...

 

No bohužel zatím nemáš zač - snad to aspoň trochu pomůže. Uvidíme. Každopádně - good luck ;)

 

Aho. tak jsem provedl reinstal ovladače grafiky jen pro jistotu a ten monitor ve windowsu vypnul. Hra to posílá jen do externího monitoru. Celkově jšdu jen na něj, a už jsem to testoval myslím dost dlouho, cca 2 týdny od zahájení tohoto tématu a od té doby i když nevypínám herního klienta, se mi ještě nestalo že by mi hra blbla nebo spadla. Tudíž problém se tím monitorem vyřešil. Moc děkuji za radu ještě jednou :)

Leeroy_YOLO #8 Posted 03 July 2019 - 10:06 PM

    Captain

  • Player
  • 6321 battles
  • 2,424
  • Member since:
    07-04-2011

View PostWraithCZ, on 03 July 2019 - 10:24 PM, said:

Aho. tak jsem provedl reinstal ovladače grafiky jen pro jistotu a ten monitor ve windowsu vypnul. Hra to posílá jen do externího monitoru. Celkově jšdu jen na něj, a už jsem to testoval myslím dost dlouho, cca 2 týdny od zahájení tohoto tématu a od té doby i když nevypínám herního klienta, se mi ještě nestalo že by mi hra blbla nebo spadla. Tudíž problém se tím monitorem vyřešil. Moc děkuji za radu ještě jednou :)

Nemáš vůbec zač. Díky, že jsi dal vědět, zda to zabralo.

Jsem rád, že můžeš zase hrát v klidu, snad to bude už ok a přeji hodně spokojených bitev :honoring:



WraithCZ #9 Posted 04 July 2019 - 07:45 PM

    Private

  • Player
  • 6375 battles
  • 5
  • Member since:
    08-20-2011

View PostLeeroy_YOLO, on 03 July 2019 - 09:06 PM, said:

Nemáš vůbec zač. Díky, že jsi dal vědět, zda to zabralo.

Jsem rád, že můžeš zase hrát v klidu, snad to bude už ok a přeji hodně spokojených bitev :honoring:

 

V klidu ani moc ne. Samozrejme hraci co tam jsou kolikrat... Vcera alm frantik, jsem si rikal ze bych si do garaze postavil kolove vozidla francie a uz to bylo hned. Omg czechtard... go spoted  idiot, tak jsem mu napsal ze to je muj tank a je moje rozhodnuti jak s nim budu hrat nebo ne. protoze mam stesti ze jako nasvecovac vzdycky natrefim  grupu protihracu co me sejmou a me to za tu minutu hbitvy abych to hned schytal nestoji, no zase to melo dohru v garazi ze mi poslal zprvu ze cesi potrebujou svuj server a ze proc jsme radsi nezemreli v druhe svetove, tak jsem mu napsal f..k off i.iot, protoze to se fakt nedalo. Ja nechapu proc to tam kazdy hroti, myslim ze je na kazdem kdo si jak hraje na svem pocitaci a se svym tankem... No hruza co tam potkavam. Tak uvidim no.

J_C_H #10 Posted 04 July 2019 - 09:04 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 20575 battles
  • 863
  • Member since:
    04-15-2016

View PostWraithCZ, on 04 July 2019 - 07:45 PM, said:

 

V klidu ani moc ne. Samozrejme hraci co tam jsou kolikrat... Vcera alm frantik, jsem si rikal ze bych si do garaze postavil kolove vozidla francie a uz to bylo hned. Omg czechtard... go spoted  idiot, tak jsem mu napsal ze to je muj tank a je moje rozhodnuti jak s nim budu hrat nebo ne. protoze mam stesti ze jako nasvecovac vzdycky natrefim  grupu protihracu co me sejmou a me to za tu minutu hbitvy abych to hned schytal nestoji, no zase to melo dohru v garazi ze mi poslal zprvu ze cesi potrebujou svuj server a ze proc jsme radsi nezemreli v druhe svetove, tak jsem mu napsal f..k off i.iot, protoze to se fakt nedalo. Ja nechapu proc to tam kazdy hroti, myslim ze je na kazdem kdo si jak hraje na svem pocitaci a se svym tankem... No hruza co tam potkavam. Tak uvidim no.

 

Mám obavu,že jsi to s těma kolečkama nevzal za správný konec...

Leeroy_YOLO #11 Posted 04 July 2019 - 10:43 PM

    Captain

  • Player
  • 6321 battles
  • 2,424
  • Member since:
    07-04-2011

Takové věci si máš vyscreenovat a poslat na podporu, fórum není místo, kde bys to měl sdílet, takže ten příspěvek raději edituj a odmaž některá ta slova, která by mohla být vyhodnocena jako porušující pravidla fóra, za což bys mohl dostat trest naopak ještě ty.

 

Kolečka jsou samy o sobě dost tragicky nezvládnutej a prů...švihovej koncept od WG :facepalm: 

Nicméně je fakt, že kolečka jsou velmi specifická a mají svoji úlohu, kterou je vhodné naplnit. Na druhou stranu bez pořádné posádky je to asi v podstatě mrtvý tank...

Asi bych nedoporučil kolová vozítka hrát dokud nebude nějaká lepší posádka pro přeškolení na tahle vozítka. IMHO pro jiný herní styl, než který ta vozítka mají, se hodí mnohem více jiné tanky a zase bez dobré posádky se těžko naplní ten jejich specifický styl. Ať hráno tak či tak, snad to ani nemůže být zábava. Ale jinak je samozřejmě na každém, co, jak a kdy bude hrát :)

 

Ale WG krásně ukázalo, že když dva dělají totéž, není to totéž a pokud něco funguje jinde, neznamená to automaticky, že to bude fungovat i zde... Tak hlavně že se budou teď několik let sbírat data a zpětná vazba a možná za pět let se s tím konečně něco provede...i když to bych byl asi velkým optimistou :hiding:






1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users