Medium tenkovi i njihova uloga u random
zuludo
09 Jan 2012
director, on 06 January 2012 - 07:54 PM, said:
o tome je ovde i reč. nažalost mnogi smatraju da je svrha medijuma kamikaze juriš umesto da idu zajedno sa timom i pomažu.
za svaki tenk i svaku taktiku je potrebna sreća. to nije diskutabilno.
za svaki tenk i svaku taktiku je potrebna sreća. to nije diskutabilno.
Prijatelju, baš razmišljam što je medium i kako bi trebao igrati, da li bi trebao osvijetliti protivničke tenkove za artiljeriju koja se sada međusobno napucava ili bi trebao voziti uz druge teškaše i pokušati frontalno probiti oklop is4/e75, da ne pričam o tieru 10.
Često više koristi napravim ako se u žaru bitke nekako zaletim do artiljerije i tamo napravim kaos.
Jučer sam u pattonu naletio na Bat chatillon (tier 9 medium francuz). Apsolutno svaka njegova granata je prošla u mene i moja u njega (što je bilo očekivano), samo što ih je on izbacio puno, puno više. Ima još jedan momenat u cijeloj priči na koji nisam računao, naime, onaj tko više penetrira time povećava šansu da protivničkom tenku ubije posadu, zapali ili ammoracka tank.
Francuz me doslovno masakrirao, nakon što mi je ubio loadera i ja kliknuo na consumable, doletjela je sljedeća granata koja je ubila gunnera. Prije nego je bilo gotovo još me i zapalio. Sve u svemu totalni masakr jadnog pattona i ovi francuzi mi se uopće ne sviđaju.
director
09 Jan 2012
pogledaj onaj klip, pročitaj postove o drugim primerima, na takvu podršku se misli kada neko kaže "pomagati teškašima". Ako misliš da se napucavaš sa teškašem od napred u startu si pogrešio liniju.
zuludo
09 Jan 2012
director, on 09 January 2012 - 10:47 AM, said:
pogledaj onaj klip, pročitaj postove o drugim primerima, na takvu podršku se misli kada neko kaže "pomagati teškašima". Ako misliš da se napucavaš sa teškašem od napred u startu si pogrešio liniju.
sve je to lijepo u teoriji kada kažu priđi im s boka i tuci po njima, iskoristi brzinu i agilnost, ali to baš tako ne funkcionira u igri gdje je 70 posto teškaša, mape kao i brzina mediuma previše su male.Alfa damage, oklop, agility teškaša u tieru 10 su preveliki da bi mediumi mogli pouzdano iskoristiti rupu i prići teškašima s boka. Nemoj me krivo shvatiti dogodi se ali puno pre rijetko.
zbing
09 Jan 2012
Svi mi ovde koji igramo medijume dobro znamo teoriju. Poenta je u tome da se ista (teorija), kako se ide navise po tierima, sve teze i teze sprovodi u praksi jer teski tenkovi postaju neproporcionalni jaci.
director
09 Jan 2012
zato ideš na deo mape na kojem možeš da flankuješ, i ja imam omiljene delove mape na koje idem non stop ali sa medijumom imam potpuno drugačiji pristup igri. Idem tamo gde mogu da se probijem, ako ne mogu da se probijem, podvijem rep i probam na drugu stranu ili sačekam teškaše ako idu za mnom.
Sam u WoT ne možeš ništa, čak i teškaš kad krene sam mrtav je za minut. Uvek gledaj da si deo neke grupe, ne bukvalno da stojiš pored njih nego da par tenkova može da ti pruži podršku. U protivnom ni jedan tenk ne valja jer uvek dolazi u situaciju da se bori protiv gomile neprijatelja.
Naravno da ćeš često naletati na protivnike u zasedi (kamperi) i ginuti, ali to će ti se još češće događati u kamikaze jurišima tako da taj argument ne pije vodu. Ove mape što najavljuju koje će biti i do 4 puta veće od sadašnjih će biti pravi poligon za medijume do tada se prilagođavajte do tada.
Kao što smo se prilagodili totalnoj gluposti u partijama sa 5-6 arty na svakoj strani da se zalećemo u kamikaze i dobijemo po 1k exp-a za 1 minut igranja tako treba i sada da se igra maksimalno korisno. Ako je cilj uzeti što više expa sa medijumom za što manje vremena čemu onda i igranje sa istim. vremenom će svako da dođe do tier 9 u fulu i šta onda da se radi ? Zašto bi iko igrao tier 9 medijuma ako jedino što može da uradi je da bude kamikaza ?
Ako je nekom interesantno da ide u kamikaze juriše i svaku desetu partiju da uspe nešto i da uradi, onda neka to slobodno radi, samo neka ne kuka posle kako ga lako ammo rekuju, zapale, ubiju.
Sam u WoT ne možeš ništa, čak i teškaš kad krene sam mrtav je za minut. Uvek gledaj da si deo neke grupe, ne bukvalno da stojiš pored njih nego da par tenkova može da ti pruži podršku. U protivnom ni jedan tenk ne valja jer uvek dolazi u situaciju da se bori protiv gomile neprijatelja.
Naravno da ćeš često naletati na protivnike u zasedi (kamperi) i ginuti, ali to će ti se još češće događati u kamikaze jurišima tako da taj argument ne pije vodu. Ove mape što najavljuju koje će biti i do 4 puta veće od sadašnjih će biti pravi poligon za medijume do tada se prilagođavajte do tada.
Kao što smo se prilagodili totalnoj gluposti u partijama sa 5-6 arty na svakoj strani da se zalećemo u kamikaze i dobijemo po 1k exp-a za 1 minut igranja tako treba i sada da se igra maksimalno korisno. Ako je cilj uzeti što više expa sa medijumom za što manje vremena čemu onda i igranje sa istim. vremenom će svako da dođe do tier 9 u fulu i šta onda da se radi ? Zašto bi iko igrao tier 9 medijuma ako jedino što može da uradi je da bude kamikaza ?
Ako je nekom interesantno da ide u kamikaze juriše i svaku desetu partiju da uspe nešto i da uradi, onda neka to slobodno radi, samo neka ne kuka posle kako ga lako ammo rekuju, zapale, ubiju.
zuludo
09 Jan 2012
director, on 09 January 2012 - 11:33 AM, said:
zato ideš na deo mape na kojem možeš da flankuješ, i ja imam omiljene delove mape na koje idem non stop ali sa medijumom imam potpuno drugačiji pristup igri. Idem tamo gde mogu da se probijem, ako ne mogu da se probijem, podvijem rep i probam na drugu stranu ili sačekam teškaše ako idu za mnom.
Patton i t54 za razliku od E-50 koji voziš moraju jurišati, tu nikada nije niti bilo nekog izbora. Mi ne možemo 'snajpati'.
zbing
09 Jan 2012
zuludo, on 09 January 2012 - 01:38 PM, said:
Patton i t54 za razliku od E-50 koji voziš moraju jurišati, tu nikada nije niti bilo nekog izbora. Mi ne možemo 'snajpati'.