Wyłączenie animacji
#3 Posted 07 August 2019 - 01:04 PM
#4 Posted 07 August 2019 - 01:11 PM
Falathi, on 07 August 2019 - 02:00 PM, said:
Można ją ograniczyć poprzez wyłączenie elementów ahistorycznych. Innej opcji na razie niestety nie ma.
Nope, nic to nie daje.
Było to pierwsze co sprawdziłem.
Nieśmiertelniki zapewne połączone są jakoś ze zniszczeniem pojazdu i tu być może pomocny będzie xvm.
Wydaje mi się, że w xvm powinna pojawić się opcja wyłączenia nieśmiertelników.
Kiedyś dodali możliwość wyłączenia pop-up, który informował nas kto nas zniszczył więc być może dodadzą opcję wyłączenia nieśmiertelników.
A może już dodali nowe linijki?
edit
Można częściowo wyłączyć nieśmiertelniki, a dokładnie animację.
Po naszym zniszczeniu wduszamy klawisz CTRL i klikamy drugi malutki przycisk patrząc od lewej.
edt2
Jak wyłączyć animację nieśmiertelników.
W garażu gry.
Wyłącz (odznacz) "pośmiertnie pokaż przeciwnika, który zniszczył twój pojazd" i kliknij zastosuj.
Zalecam też ukryć elementy niehistoryczne i zastosować zmiany.
Kliknij bitwa.
W bitwie (po zniszczeniu pojazdu).
Naciśnij klawisz CTRL i kliknij zaznaczony przycisk.
UWAGA ważne, uruchom ponownie grę.
Edited by _Patrol, 08 August 2019 - 02:04 PM.
#5 Posted 07 August 2019 - 04:49 PM
Edited by Chyzy_, 07 August 2019 - 04:50 PM.
#6 Posted 07 August 2019 - 06:09 PM
#7 Posted 07 August 2019 - 06:21 PM
Pracownicy WG nie wiedzą jak działają funkcjonalności flagowego produktu ich firmy.
Dzięki Bogu i SerBowi za to, że jest _Patrol
#8 Posted 07 August 2019 - 06:23 PM
Wyłączyłem "pośmiertnie pokaż przeciwnika, który zniszczył twój pojazd" - gra to ignoruje, nieśmiertelniki dalej są.
Próbuję kliknąć pod nieśmiertelnikiem i zaznaczyć odpowiednią opcję - nic z tego, opcji nie ma.
JAK WYŁĄCZYĆ TE PRZEKLĘTE NIEŚPIERDLNIKOWE DRAŃSTWO ?!!
A do WG: może zapytacie graczy, zanim jakąś kolejną durną, denerwującą i oczojebną nowość wprowadzicie? Albo przynajmniej dacie możliwość łatwego jej wyłączenia?
Edited by stud3nt, 07 August 2019 - 06:27 PM.
#9 Posted 07 August 2019 - 06:36 PM
#11 Posted 07 August 2019 - 07:04 PM
#12 Posted 07 August 2019 - 08:16 PM
SirBushman, on 07 August 2019 - 08:04 PM, said:
Najlepsze jest to, że raz nie wyświetlało mi nic czyli ok, a za którymś razem pojawiła się blaszka
Na szczęście już bez tej denerwującej animacji na pół ekranu.
Jeśli komuś nie działa podpowiedź, to raz, że wersja gry 1.6.0.0 jest strasznie zbugowana, a dwa to przyczyną mogą być mody, ale nie muszą.
Podpowiedź testowałem bez modów i banglało, banglało, przestało i znowu banglało
Cuda wota.
#13 Posted 07 August 2019 - 08:56 PM
"W słowniku ludzi cywilizowanych nie ma słów wystarczająco obelżywych, żeby określić" to co czuję do pomysłodawcy tego jarmarcznego wodotrysku.
#16 Posted 07 August 2019 - 09:53 PM
Ja się tylko zastanawiam po co to wprowadzono...
Ani to ładne, ani fajne, ani logiki w tym nie ma - dlaczego rzuca się we mnie nieśmiertelnikiem tego, który mnie zniszczył.
Jakby to miało mieć jakikolwiek sens, to wolałbym dostawać nieśmiertelniki tych, których ja zniszczyłem...
Edytuję, bo wpadłem na pomysł, który może uatrakcyjni grę w oczach młodej młodzieży, idąc tokiem rozumowania WG - ze zniszczonego czołgu wypada nieśmiertelnik, zebrać go może sojuszniczy czołg i przewieźć do własnej bazy, za co czołgista będzie dostawał odznaczenia "posłaniec złej nowiny" i dodatkowego ekspa. Czekam na wdrożenie. Jak tylko zobaczę to w grze, będę miał pewność, że to już czas...
Edited by JKonvi, 07 August 2019 - 10:01 PM.
#18 Posted 08 August 2019 - 11:08 AM
napisałem parę postów wyżej. ktoś chciał zapracować na pochwałę za kreatywność i wymyślanie nowości.
SirBushman, on 07 August 2019 - 06:21 PM, said:
Pracownicy WG nie wiedzą jak działają funkcjonalności flagowego produktu ich firmy.
Czytałeś opis zmian w misjach osobistych w 1.6? https://worldoftanks.eu/pl/news/general-news/1-6-personal-missions/
"Ponadto zdecydowaliśmy się przeprojektować misje, które przedtem wydawały Wam się mało logiczne. Na przykład zmieniliśmy warunki misji „Koalicja” dla francuskich pojazdów. Poprzednio należało w niej zablokować określoną ilość uszkodzeń, pomimo braku ciężko opancerzonych maszyn dla tej nacji."
I tacy ludzie dbają o rozwój tej gry. Kurtyna, oklaski.
#19 Posted 08 August 2019 - 11:23 AM
Wczoraj rano gdy usłyszałem o nieśmiertelnikach z ust starych wyjadaczy i w dodatku panika, jak to ustrojstwo wyłączyć, mówię oho, kolejny bubel od WG, którego upierdliwość, już została wyliczona w latach świetlnych...
Wróciłem do domu zagrałem kilkanaście bitew... i jak, dla mnie: problem wydumany do granic możliwości. Ot, pojawia się to i tak jak wcześniej wychodziłem z gry, tak i teraz, animacja pozwala mi bezpiecznie wrócić do garażu.
Powiedzieć, że to problem pierwszego świata, to nic nie powiedzieć.
#20 Posted 08 August 2019 - 12:08 PM
_Patrol, on 07 August 2019 - 02:11 PM, said:
Dobrze mi się wydawało.
Dodali w wersji nightly
A dokładnie trzeba edytować plik battle.xc i w poniższej linijce zamienić true na false.
Przed edytowaniem
"showPostmortemDogtag": true,
Po edytowaniu
"showPostmortemDogtag": false,
Edytujemy darmowym programem notepad++
Nie edytujemy notanikiem windowsa, bo notatnik dodaje BOM. Można to obejść, ale nie jest to temat, w którym uczymy ustawień systemu i jego plików.
Wersja xvm nightly do pobrania tutaj.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users