←  Archiwum

Main page

»

Serwer testowy

kalingrod's Photo kalingrod 26 Dec 2011

Witam, zapewne jest już taki temat, a może i nie. Mianowicie chciałem zapytać/poprosić o FAQ dotyczący instalowania serwera testowego.. co i jak robić a także co zrobić aby potem znów móc normalnie grać na serwerze EU w zwykłym WOT. Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję za odp. (Dodam, że jestem w tym wszystkim niestety zielony i nie mam zielonego pojęcia co i jak :( )) pozdrawiam Kalingrod.

joeygambino's Photo joeygambino 26 Dec 2011

1. Skopiuj folder z WoT do innego folderu (kopiuj/wklej)
2. Wejdź na stronkę WoT i tam w news'ach znajdź informacje dotyczące serwera testowego, a następnie pobierz patche do tegoż serwera
3. Zainstaluj te patche w odpowiedniej kolejności (np. testserver1 później testserver2) wskazując do instalacji folder, do którego skopiowałeś grę (nie ten "oryginalny" folder z tankami)
4. Graj na teście
Można grać na normalnym serwerze, wystarczy (gdy masz odpaloną wersję testową) wyjść z gry i uruchomić ją ponownie przy użyciu "oryginalnego" folderu czy tam skrótu na pulpicie.

http://worldoftanks....cji-71-czesc-2/

kalingrod's Photo kalingrod 26 Dec 2011

Ok mniej więcej łapię ock. Dziękuję bardzo za pomoc.

@edit Mam problem pobrałem obie aktualizacje do serva testowego zainstalowalem 1 i przy probie instalacji 2 wyskakuje mi błąd o treści: "The setup files are corrupted. Please obrain a new copy of the program." co mam zrobić od nowa ściągać 2 patch???

joeygambino's Photo joeygambino 26 Dec 2011

Tak najlepiej pobierz patch nr 2 po raz kolejny , "the files are corrupted" znaczy tyle, że pliki są uszkodzone.

kalingrod's Photo kalingrod 27 Dec 2011

tak właśnie zrobiłem wszystko elegancko śmiga :) dziękuję jeszcze raz i pozdrawiam :)

@Edit Zadam jeszcze jedno pytanie może zabrzmi głupio ale zawsze warto zapytać ^^ Czy złoto na serwerze testowym się jakby odnawia? bo troszkę zaszalałem i dość mało mi zostało;/ z tego co czytałem to złota nie można kupić na ten server więc czy jest coś takiego właśnie.. ?

joeygambino's Photo joeygambino 28 Dec 2011

Hmm nie zastanawiałem się nad tym ale zauważyłem, że gdy przykładowo jest test nr 1, a po nim serwer zostaje wyłączony, aby następnie zostać ponownie włączonym w wersji test nr 2 to wtedy dostaje się nowego golda. Także myślę że złoto się nie odnawia tak jak np. w closed becie, jeżeli wypuszczą test nr 3, to w takim przypadku w nowej wersji testowej otrzymuje się nową porcję golda (nie pamiętam dokładnie ile, 10 albo 15 tys.).
Pozdro

kalingrod's Photo kalingrod 29 Dec 2011

aha dzieki wielkie pzd..
Get the IPS Communities App for iPhone now!