Jump to content


Are the servers lagging?


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

Moomiss #1 Posted 01 September 2019 - 05:00 PM

    Staff Sergeant

  • Player
  • 8104 battles
  • 400
  • [BOF] BOF
  • Member since:
    10-08-2013
Ive got a good ping off between 26 and 34 throught the game the suddenly my game freezes no ping icnrease then about 4 seconds late it unfreezes and everyone is in a diffrent postion like they telported ive havd 3 games in a row like this and im not playing anymore till it is fixed? is it me or wargaming ive never had this problem before?
16:02 Added after 2 minute
16:03 Added after 3 minute


XxKuzkina_MatxX #2 Posted 01 September 2019 - 05:26 PM

    Major General

  • Player
  • 53231 battles
  • 5,631
  • Member since:
    04-02-2016

Nope, everything is fine here but you can run pingplotter to be sure that the your connection to the server is good.

 

https://eu.wargaming.../article/10252/


Edited by XxKuzkina_MatxX, 01 September 2019 - 05:27 PM.


Bordhaw #3 Posted 01 September 2019 - 06:13 PM

    Major General

  • Player
  • 15319 battles
  • 5,250
  • Member since:
    01-29-2017

View PostMoomiss, on 01 September 2019 - 04:00 PM, said:

Are the servers lagging?

 

Yes

 



Balc0ra #4 Posted 01 September 2019 - 06:26 PM

    Field Marshal

  • Player
  • 74451 battles
  • 21,318
  • [WALL] WALL
  • Member since:
    07-10-2012

Nothing like that today on EU2 for me.

 

As this game is more or less 100% server-side. Any small deviation between you and WG can even cause freezes like that depending on your traffic route. As I have a sever in Denmark where my traffic gets diverted that does that now and then. Been awhile since the last time tho. 



Karasu_Hidesuke #5 Posted 01 September 2019 - 08:38 PM

    Brigadier

  • Player
  • 17148 battles
  • 4,678
  • [I-S-L] I-S-L
  • Member since:
    12-03-2013
Does the pope wear a tall hat?

Obi_Wan_Hair #6 Posted 01 September 2019 - 10:29 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 16203 battles
  • 56
  • Member since:
    03-16-2014
EU1 and EU2 unplayable for me but it’s probably because I didn’t feed the hamsters today

Homer_J #7 Posted 01 September 2019 - 10:46 PM

    Field Marshal

  • Moderator
  • 32940 battles
  • 36,164
  • [WJDE] WJDE
  • Member since:
    09-03-2010

View PostMoomiss, on 01 September 2019 - 05:00 PM, said:

Ive got a good ping off between 26 and 34 throught the game the suddenly my game freezes no ping icnrease then about 4 seconds late it unfreezes and everyone is in a diffrent postion like they telported ive havd 3 games in a row like this and im not playing anymore till it is fixed? is it me or wargaming ive never had this problem before?
16:02 Added after 2 minute
16:03 Added after 3 minute

 

Your speedtest is completely irrelevant.  28k is more than enough for WoT. 

 

Download pingplotter

Point it at login.p2.worldoftanks.eu

play a few rounds with it running.  Make a note of any lag you get.

Save the pingplotter trace as an image file and post it up for us to see.

Then we should be able to see where the problem is.

 

Your symptoms are typical of someone playing on wifi though.



_GoGen_ #8 Posted 02 October 2019 - 08:53 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 10075 battles
  • 60
  • Member since:
    05-15-2013

Yesterday evening and this evening.

First it was OK for some time, then that nasty dot started turning from green to red more and more, while ping was pretty low in 20-40s.

 

Any way to know this will happen with server before even entering the battle?

Doesn't seem to affect all other players tho', but when this happens the battle is unplayable and I'm making more harm than good to the team.






1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users