Jump to content


Aktualizacja 1.6.1 - zgłoszenia błędów


  • This topic is locked This topic is locked
344 replies to this topic

_Patrol #261 Posted 18 November 2019 - 07:42 AM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 40868 battles
  • 35,784
  • [AW-LE] AW-LE
  • Member since:
    03-07-2011

View Postfunkypumpkin, on 18 November 2019 - 07:34 AM, said:

czy komuś jeszcze po dzisiejszej rannej mikroaktualizacji nie wczytuje gry?

Sprawdzałem jakiś czas temu i bangla.



funkypumpkin #262 Posted 18 November 2019 - 09:15 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 49402 battles
  • 78
  • Member since:
    10-25-2011
hmmm... reinstall nic nie pomógł. Przy próbie uruchomienia gry po kilku sekundach ciągle wywala z powrotem do pulpitu.

_Patrol #263 Posted 18 November 2019 - 02:05 PM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 40868 battles
  • 35,784
  • [AW-LE] AW-LE
  • Member since:
    03-07-2011

View Postfunkypumpkin, on 18 November 2019 - 09:15 AM, said:

hmmm... reinstall nic nie pomógł. Przy próbie uruchomienia gry po kilku sekundach ciągle wywala z powrotem do pulpitu.

Zainteresuj się tematem przyklejonym.



Revanche25 #264 Posted 18 November 2019 - 03:23 PM

    Lieutenant General

  • Clan Diplomat
  • 40538 battles
  • 6,181
  • [FNPRO] FNPRO
  • Member since:
    01-17-2013

View PostAleksiej_2016, on 17 November 2019 - 06:53 PM, said:

Witam ! Mam konfiguracje komputera :  intel i7 7700, kartę graficzną nvidia GTX1060 6Gb, 16Gb RAM DDR4.  (najnowsze sterowniki)  Zauważałem jedną rzecz - jak włączam grę to pokazuje mi fps 170-180 . Po każdej bitwie te fps -y maleją 1) 150-160, 2) 140-150, 3) 130-140, ..... i tak dalej aż w końcu następuje zerwanie z serwerem . jak wyłączę grę i uwłaczę od nowa to cykl się powtarza . Nie wiem z czym jest to związane ?

Czyli czas powrócić do starszej wersji sterownika karty graficznej (na przykład ja mam sterownik z 17.07 i WoT działa bez problemów), i przetestować czy najnowszy sterownik nie powoduje błędów, poza tym WoT jest tak zaprogramowany że nie ma różnicy pomiędzy 60 FPS a 240 FPS na maks detalach jedynie zarzyna się kartę grafiki. Ale podejrzewam że głównym winowajca jest nie Wyłączone WGC.

View PostRevanche25, on 05 November 2019 - 08:10 AM, said:

(...)

PS. Dla tych co już pobrali te dziadostwo, pamiętajcie by po odpaleniu gry to wyłączyć w czorty klikając na Wyjdź.  

Gra działa a badziewie wyłączone.

Wymienienie suchej konfiguracji PC nic nie daje, bo problemy z grą mogą generować ewentualne problemy w systemie, dlatego lepiej zamieszczać Raport Dxdiag - mówi on o całym sprzęcie razem z monitorem z którego korzystamy, sterownikami oraz wszelkimi wykrytymi błędami przez system.

 



Waldemarus65 #265 Posted 19 November 2019 - 01:32 AM

    Private

  • Player
  • 81259 battles
  • 18
  • [A_A_D] A_A_D
  • Member since:
    03-29-2013

Zobacz post_MrKedaR_, w dniu 17 listopada 2019 r. - 11:46, powiedział:

I co naprawiłeś to jakoś bo ja mam ten sam błąd i tez już wszystkiego próbowałem co mi w supporcie zalecili tylko że ja czasem czekam nawet ponad minute że odechciewa się grac 

Witaj .

Mam ten sam problem .Wyjście z bitwy trwa ponad minutę.  Nic Ci nie pomoże przeinstalowanie gry, zmiana ustawień, kupno komputera  itp. Ja zrobiłem wszystko co mi napisali z WOT . Nawet pojechałem do znajomego i z jego kompa jest to samo . Najciekawszą rzeczą jest to , że z tego samego kompa wchodzę na konto syna i jest wszystko ok. Problem leży po ich stronie z twoim i moim kontem. Po zrobieniu wszystkiego co mi kazali problem  jest dalej. Odpisali , że ten mój problem przekazują specjalistom i moja sprawa jest od 7 dni zawieszona i mam cierpliwie czekać na ich odpowiedź. Napisz do nich może jak nas będzie więcej to szybciej zareagują. Tylko nie daj się nabrać , że to sterowniki czy coś tam , bo na początku będą to  wciskać.

Pozdrawiam



Piotrek2403 #266 Posted 20 November 2019 - 05:27 PM

    Private

  • Player
  • 31952 battles
  • 3
  • [V1V2] V1V2
  • Member since:
    03-21-2016
Witam. Po aktualizacji gry na wersje WOT 1.6.1.4 instalując aktualny mod Aslaina pokazuje że nie jest kompatybilny  z grą. O co chodzi???

ankuba57 #267 Posted 20 November 2019 - 05:54 PM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 36194 battles
  • 3,471
  • [WGSR] WGSR
  • Member since:
    12-01-2012
Napisz o tym w temacie o modzie Aslaina a najlepiej u niego na stronie w dziale ZGŁASZANIE BŁĘDÓW. To nie jest błąd gry tylko modów.

bolekzbazin #268 Posted 21 November 2019 - 03:02 AM

    Private

  • Player
  • 8261 battles
  • 1
  • Member since:
    05-31-2012
nie mogę sprzedać żadnego pojazdu wyskakuje błąd  możecie jakoś zaradzić?

RaJCeL #269 Posted 21 November 2019 - 09:27 AM

    Captain

  • Player
  • 25967 battles
  • 2,149
  • Member since:
    10-14-2011

View Postbolekzbazin, on 21 November 2019 - 03:02 AM, said:

nie mogę sprzedać żadnego pojazdu wyskakuje błąd  możecie jakoś zaradzić?

Przeczytaj ten temat. MOŻE znajdziesz rozwiązanie. Jeżeli nadal nie działa po wykonaniu wszystkich podpowiedzi z tego tematu to zgłoś problem jeszcze raz.



rudy_102wlkp #270 Posted 21 November 2019 - 11:17 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 34113 battles
  • 98
  • [TOPS_] TOPS_
  • Member since:
    11-02-2014
Ile jeszcze tych łatek będzie? Non stop jakieś pobierania żenada:\ 

Rot666 #271 Posted 21 November 2019 - 05:56 PM

    Private

  • Player
  • 28591 battles
  • 19
  • [FALBA] FALBA
  • Member since:
    11-13-2011
Yo wszystkim. Co z grą w wota po aktualizacji 1.6.1  na linuksie przez obecna apke bo nie działa.

patrykm321 #272 Posted 22 November 2019 - 06:10 PM

    Private

  • Player
  • 23784 battles
  • 5
  • [SM_PL] SM_PL
  • Member since:
    03-07-2013

Dzisiaj zainstalowałem aktualizajcę 1.6.1.1717, w której mój komputer nie odczytuje obrazu gry- wyskakuje na monitorze no signal input. Dopiero w programie z pełnego okna na tryb okienkowy gra zaskakuje. Czy dałoby radę zrobić coś z tym błędem, ponieważ ostatnio wszystko działało bez zarzutów a teraz muszę sam szukać rozwiązania tego problemu 

PS. sprawdzałem również spójność plików nic nie pomogło. 

 


Edited by patrykm321, 22 November 2019 - 06:10 PM.


_Patrol #273 Posted 22 November 2019 - 09:38 PM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 40868 battles
  • 35,784
  • [AW-LE] AW-LE
  • Member since:
    03-07-2011

View Postpatrykm321, on 22 November 2019 - 06:10 PM, said:

Dzisiaj zainstalowałem aktualizajcę 1.6.1.1717, w której mój komputer nie odczytuje obrazu gry- wyskakuje na monitorze no signal input. Dopiero w programie z pełnego okna na tryb okienkowy gra zaskakuje. Czy dałoby radę zrobić coś z tym błędem, ponieważ ostatnio wszystko działało bez zarzutów a teraz muszę sam szukać rozwiązania tego problemu 

PS. sprawdzałem również spójność plików nic nie pomogło. 

 


Da się kolego. Jeśli masz brak sygnału, to mogły się skopać ustawienia gry tak, że jakimś cudem ustawiło większą rozdzielczość, której Twój sprzęcik do grania nie obsługuje.

 

Wykonaj proszę poniższe podpowiedzi.

************************************************

 

Przejdź do głównego folderu gry i katalogu res_mods,skasuj wszystkie pliki i foldery, a następnie zrób w nim nowy folder o nazwie 1.6.1.4

Przejdź do głównego folderu gry i katalogu mods, skasuj wszystkie pliki i foldery, a następnie zrób w nim nowy folder o nazwie 1.6.1.4

 

Zamknij okienko.

 

Naciśnij równocześnie klawisze

WINDOWS R

Posted Image

 

wpisz

%AppData%\Wargaming.net\worldoftanks

pierdyknij w ok

skasuj wszystkie pliki i foldery z folderu worldoftanks.

 

Po skasowaniu > zamknij okienko i odpal grę.


Edited by _Patrol, 22 November 2019 - 09:38 PM.


Rot666 #274 Posted 23 November 2019 - 07:28 AM

    Private

  • Player
  • 28591 battles
  • 19
  • [FALBA] FALBA
  • Member since:
    11-13-2011
Sory za spam ale czy coś wiadomo co z wotem na linuksa bo obecnie lipa.

_Patrol #275 Posted 23 November 2019 - 09:32 AM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 40868 battles
  • 35,784
  • [AW-LE] AW-LE
  • Member since:
    03-07-2011

Co to znaczy lipa? Rozpisz się i nie wstydź się.

Pomożesz WG pisząc co wykonałeś, aby pozbyć się problemu.

WG kocha ściany tekstu, bo napisanie, że działało i się skopało jest nic nie warte.

Dodam, że mamy różne wersje linuksa, jak i różne konfiguracje sprzętowe, na których grają gracze.



Thethomed #276 Posted 23 November 2019 - 01:10 PM

    Private

  • Player
  • 11004 battles
  • 4
  • [FC-D] FC-D
  • Member since:
    07-29-2016

I:   World of Tanks uruchamia się domyślnie w wersji 32 bit. W Game Center w 'Ustawienia gry' można dodać opcje wyboru wersji klienta gry (32 bit/64 bit) tak jak jest to w przypadku Typ Klienta SD/HD.

II:  Folder z powtórkami 'replays' znajduje się poza głównym katalogiem gry w tym samym katalogu co on.

III: Podczas jazdy po małych lub zniszczalnych elementach otoczenia (płotki, murki, kamienie, korzenie, beczki itp.) kamera podskakuje/trzęsie się. Nie pamiętam czy problem występuje tylko w arcade mode czy też w sniper mode. W opcjach gry mam odznaczoną opcję 'Włącz dynamiczną kamerę'.

IV: Lagi i utrata pakietów w godzinach wieczornych, czasami jest to niezwiązane z serwerami WG, ale często bywa tak że to serwery gry mają problem z odpowiedzią i wtedy pojawia wysoki ping, "czerwona kropka", pojazdy które skaczą, pociski wylatujące z boku wieży itp. Ogólnie porównując z innymi tytułami online, taka jakość serwerów to trochę wstyd w 2k19 dla tak dużej i popularnej gry.

 

Pozdrawiam


Edited by Thethomed, 23 November 2019 - 01:11 PM.


Napuszony_Kiba #277 Posted 26 November 2019 - 01:21 PM

    Corporal

  • Player
  • 74458 battles
  • 192
  • Member since:
    09-02-2014

Widzę, że problemów obecnie jest sporo ja mam od jakiegoś czasu tak, że gra traci połączenie z serwerem, neta w tym momencie raczej nie brakuje bo jak ją szybko zamknę  to loguje się automatycznie do bitwy bez problemu.

Może ktoś ma podobnie, bo ani dostawcy internetu ani laptopa nie zmieniałem.



DUNWAL #278 Posted 27 November 2019 - 10:43 AM

    Private

  • Player
  • 23679 battles
  • 1
  • [WSPPL] WSPPL
  • Member since:
    11-09-2012
Witam po dzisiejszej aktualizacji nie odpala mi gra co si dzieje,wyskakuje błąd na pół strony.

Qadd #279 Posted 27 November 2019 - 10:57 AM

    Private

  • Player
  • 36867 battles
  • 6
  • Member since:
    02-27-2012
Mam to samo...wyskakuje błąd i gra się wyłącza..

ArnoldinhoPL #280 Posted 27 November 2019 - 11:45 AM

    Private

  • Player
  • 6024 battles
  • 14
  • Member since:
    06-21-2016

View PostDUNWAL, on 27 November 2019 - 10:43 AM, said:

Witam po dzisiejszej aktualizacji nie odpala mi gra co si dzieje,wyskakuje błąd na pół strony.

View PostQadd, on 27 November 2019 - 10:57 AM, said:

Mam to samo...wyskakuje błąd i gra się wyłącza..

Korzystam z xvm, jednak po uruchomieniu gry w trybie bezpiecznym śmiga elegancko


Edited by ArnoldinhoPL, 27 November 2019 - 11:45 AM.





2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users