Artyleria czyli najbardziej znienawidzona i (według mnie) niepotrzebna klasa w grze. Została wprowadzona by wykurzyć przeciwników z campienia. Efekt? Wręcz odwrotny. Gracze nie chcą wyjeżdżać, ponieważ wiedzą, że zostaną obrzuceni gównem przez 3 arty + dostaną "wspaniałe" ogłuszenie. Na otwartych mapach gra z 3 artyleriami mija się z celem. Prosty przykład. Mapa: Prochorovka, Czołg: obj.277 Artylerie: 2x M53/M55. Skutek? Strata 1463hp od samej artylerii!!
Bitwa przegrana, ponieważ byłem bezradny i cały czas na ogłuszeniu.
Nie wiem czy devsi już coś z tym robią czy olewają sprawę. Fajnie by było jeśli jakiś community contributor się odezwał tu pod wątkiem.
Jest wiele pomysłów na ogarnięcie artylerii ale żadnego chyba nawet nie przetestowali.
Dodatkowo wspomnę słowa WG po "nerfie" artylerii, że one shoty nie będą możliwe. No i coś im nie wyszło bo nadal są takie przypadki. I to częściej niż mogłoby się wydawać.
Więc zadaje pytanie. Czy WG zdaje sobie sprawę z problemu i czy ma jakieś plany? Ewentualnie kiedy zmiany zostaną wprowadzone na piaskownicę.
Fajnie gdyby WG w końcu wysłuchało graczy, ponieważ problem arty jest od samego początku i jak na razie tylko pogarszają sprawę.
Nawet niektórzy YouTuberzy (nie polscy od razu zaznaczam) negują artylerie.