Jump to content


SPG aim issue.


  • Please log in to reply
11 replies to this topic

994250 #1 Posted 25 November 2019 - 11:20 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 8300 battles
  • 75
  • Member since:
    06-08-2012

Today i booted up wot to play a little before work.
And i noticed that when i aim with "sniper mode" (correction, it's trajectory view) on the spg the camera is like getting locked to the reticle.
Moving the reticle over buildings/hills/rocks and even tiny mounds causes the camera to jump around all over the place.

Satelite view works fine.
 

 

I have stable 50 or so ping, 60-90fps, server side crosshair is off along with dynamic camera.
Yesterday everyrthing worked fine, and i haven't changed anything since.
Any and all help appreciated.
Cheers.


Edited by 994250, 25 November 2019 - 11:59 AM.


Shivvering #2 Posted 25 November 2019 - 11:22 AM

    Staff Sergeant

  • Player
  • 34383 battles
  • 386
  • Member since:
    09-24-2011

View Post994250, on 25 November 2019 - 11:20 AM, said:

Today i booted up wot to play a little before work.
And i noticed that when i aim with "sniper mode" on the spg the camera is like getting locked to the reticle.
Moving the reticle over buildings/hills/rocks and even tiny mounds causes the camera to jump around all over the place.

Top-bottom view works fine.
 

 

I have stable 50 or so ping, 60-90fps, server side crosshair is off along with dynamic camera.
Yesterday everyrthing worked fine, and i haven't changed anything since.
Any and all help appreciated.
Cheers.

I am sure this forum will be ever so sympathetic to the plights of a humble arty player...



Homer_J #3 Posted 25 November 2019 - 11:26 AM

    Field Marshal

  • Moderator
  • 32930 battles
  • 36,128
  • [WJDE] WJDE
  • Member since:
    09-03-2010

You can't use sniper mode in arty without some kind of cheat.

 

Are you talking about arcade mode (the view you get when you join a battle) or arty (satellite) view or the trajectory view.



994250 #4 Posted 25 November 2019 - 11:29 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 8300 battles
  • 75
  • Member since:
    06-08-2012

View PostHomer_J, on 25 November 2019 - 11:26 AM, said:

You can't use sniper mode in arty without some kind of cheat.

 

Are you talking about arcade mode (the view you get when you join a battle) or arty (satellite) view or the trajectory view.

I think it has to be trajectory view, when the camera is in an angle rather than straight satelite view.


Edited by 994250, 25 November 2019 - 11:29 AM.


Bordhaw #5 Posted 25 November 2019 - 08:19 PM

    Major General

  • Player
  • 15293 battles
  • 5,220
  • Member since:
    01-29-2017

View Post994250, on 25 November 2019 - 10:29 AM, said:

I think it has to be trajectory view, when the camera is in an angle rather than straight satelite view.

 

Yes that's how it is suppose to be in that view. 

 

View Post994250, on 25 November 2019 - 10:20 AM, said:

Moving the reticle over buildings/hills/rocks and even tiny mounds causes the camera to jump around all over the place.

 



Pansenmann #6 Posted 25 November 2019 - 08:45 PM

    Field Marshal

  • Player
  • 36455 battles
  • 13,953
  • [WJDE] WJDE
  • Member since:
    08-17-2012

I only use it to fine-tune my aim when the enemy is on a slope for exampe

to figure out how to correctly aim in satellite view, then use "turret-lock aka mouselook"

for a split second while shooting in case the enemy is getting un-spotted (which would mess up the aim again)



NekoPuffer_PPP #7 Posted 25 November 2019 - 08:48 PM

    Brigadier

  • Player
  • 34868 battles
  • 4,138
  • [VRTC] VRTC
  • Member since:
    09-13-2013

View Post994250, on 25 November 2019 - 12:20 PM, said:

Moving the reticle over buildings/hills/rocks and even tiny mounds causes the camera to jump around all over the place.

 

This is a feature which allows you to see behind the obstruction you're aiming at (IMO it's pointless because what's the top-down view for, then...).

 

If it's behaving differently than usual, please record it happening and show us the video so I can tell you if that's normal or not...



NUKLEAR_SLUG #8 Posted 25 November 2019 - 08:49 PM

    Brigadier

  • Player
  • 34502 battles
  • 4,861
  • [FISHY] FISHY
  • Member since:
    06-13-2015

It's WG and their ridiculous implementation of the Battle Assistant mod which you can find here. https://wgmods.net/435/details

 

How you copy the functionality of a mod and still [edited]it up is anyones guess, but there you go..



994250 #9 Posted 25 November 2019 - 11:00 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 8300 battles
  • 75
  • Member since:
    06-08-2012

View PostNUKLEAR_SLUG, on 25 November 2019 - 08:49 PM, said:

It's WG and their ridiculous implementation of the Battle Assistant mod which you can find here. https://wgmods.net/435/details

 

How you copy the functionality of a mod and still [edited]it up is anyones guess, but there you go..


You are right, it was the battle assistant. I installed it a few days back but never bothered to activate it till last night.
And since i was ingame already, i didn't notice until retsrting the game again.
Everything is back to normal after uninstalling it.

Thank you! And everyone else who tried to help!



Lanrefni #10 Posted 25 November 2019 - 11:38 PM

    Major General

  • Player
  • 34777 battles
  • 5,118
  • Member since:
    09-15-2012

View PostHomer_J, on 25 November 2019 - 12:26 PM, said:

You can't use sniper mode in arty without some kind of cheat.

how is it cheating in any form? chances are, you will shotgun things on auto-aim 80% of time in arcade aim.



Homer_J #11 Posted 26 November 2019 - 09:36 AM

    Field Marshal

  • Moderator
  • 32930 battles
  • 36,128
  • [WJDE] WJDE
  • Member since:
    09-03-2010

View PostlnfernaI, on 25 November 2019 - 10:38 PM, said:

how is it cheating in any form?


Because enabling sniper mode for arty (or arty mode for a regular tank) is banned under the FPP.

 

You really don't want LeFH with sniper mode.



Lanrefni #12 Posted 26 November 2019 - 12:00 PM

    Major General

  • Player
  • 34777 battles
  • 5,118
  • Member since:
    09-15-2012

View PostHomer_J, on 26 November 2019 - 10:36 AM, said:

You really don't want LeFH with sniper mode.

I actually do. But that wouldn't matter much.






1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users