Jump to content


Jagdpanzer E100's holiday ops skin causing lags

lags low fps performance problem fps lag jpgze100 holiday ops skin

  • Please log in to reply
37 replies to this topic

Restorell_PL #1 Posted 14 December 2019 - 05:48 PM

    Private

  • Player
  • 24422 battles
  • 36
  • Member since:
    07-29-2012

Hello everybody, I have a major problem which is really annoying, as the title says, the brand new skin which you can obtain from big boxes from holdiay ops for jagdpanzer E100 is causing my fps drop. Everything is fine until the player which has this skin is near me my fps goes wild and drops to 1-5 frames, it really makes gameplay against it impossible, do you know what's happening? I am playing the game in a highest settings and I have like 60-75fps. All the other skins are not making problems like this (I have encountered all these new skins). The only time my fps is smooth is when the skin is far, I don't know how far from me but I think to the time when the rendering isn't detailed.

 

I am aware that my computer isn't the best, but as I said the game is running good, until the skin shows up.

GPU GTX 750Ti

CPU AMD A8 6600K

8GB of RAM

SSD Samsung 850 evo 0,5TB

 

I am thankful for every reply!



Balc0ra #2 Posted 14 December 2019 - 06:12 PM

    Field Marshal

  • Player
  • 74816 battles
  • 21,576
  • [WALL] WALL
  • Member since:
    07-10-2012
Do you run any mods? Or even just tested the game in safe-mode? Just to be sure.

_6i6_ #3 Posted 14 December 2019 - 06:28 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 21391 battles
  • 514
  • [A__K] A__K
  • Member since:
    03-22-2018

View PostRestorell_PL, on 14 December 2019 - 06:48 PM, said:

Hello everybody, I have a major problem which is really annoying, as the title says, the brand new skin which you can obtain from big boxes from holdiay ops for jagdpanzer E100 is causing my fps drop. Everything is fine until the player which has this skin is near me my fps goes wild and drops to 1-5 frames, it really makes gameplay against it impossible, do you know what's happening? I am playing the game in a highest settings and I have like 60-75fps. All the other skins are not making problems like this (I have encountered all these new skins). The only time my fps is smooth is when the skin is far, I don't know how far from me but I think to the time when the rendering isn't detailed.

 

I am aware that my computer isn't the best, but as I said the game is running good, until the skin shows up.

GPU GTX 750Ti

CPU AMD A8 6600K

8GB of RAM

SSD Samsung 850 evo 0,5TB

 

I am thankful for every reply!

u're still using a 750ti?



shikaka9 #4 Posted 14 December 2019 - 07:50 PM

    Lieutenant

  • Player
  • 73636 battles
  • 1,571
  • [-SJA-] -SJA-
  • Member since:
    02-27-2013

Lag.Panzer E100 

 

 

 

 

Meh



1ucky #5 Posted 14 December 2019 - 07:58 PM

    Lieutenant

  • Player
  • 89433 battles
  • 1,658
  • Member since:
    11-05-2013
Try putting 8 more RAM into that thing and see if it helps.

OllieCromwell #6 Posted 14 December 2019 - 09:14 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 46027 battles
  • 511
  • [GENB] GENB
  • Member since:
    02-11-2011

View PostRestorell_PL, on 14 December 2019 - 05:48 PM, said:

Hello everybody, I have a major problem which is really annoying, as the title says, the brand new skin which you can obtain from big boxes from holdiay ops for jagdpanzer E100 is causing my fps drop. Everything is fine until the player which has this skin is near me my fps goes wild and drops to 1-5 frames, it really makes gameplay against it impossible, do you know what's happening? I am playing the game in a highest settings and I have like 60-75fps. All the other skins are not making problems like this (I have encountered all these new skins). The only time my fps is smooth is when the skin is far, I don't know how far from me but I think to the time when the rendering isn't detailed.

 

I am aware that my computer isn't the best, but as I said the game is running good, until the skin shows up.

GPU GTX 750Ti

CPU AMD A8 6600K

8GB of RAM

SSD Samsung 850 evo 0,5TB

 

I am thankful for every reply!

 

Actually ... Thus far tonight I had 1 moment of severe lagging and it was when I was playing right next to a skinned JgdPz E-100 ... You might be on to something.

 

And for the record .. I have a very similarly spec'ed PC.


Edited by OllieCromwell, 14 December 2019 - 09:15 PM.


fwhaatpiraat #7 Posted 14 December 2019 - 09:28 PM

    Captain

  • Player
  • 60973 battles
  • 2,147
  • [RGT] RGT
  • Member since:
    05-04-2013
Inb4 WG added a gazillion polygons inside the JP for some reason.

TheFalkonett #8 Posted 15 December 2019 - 12:39 AM

    Warrant Officer

  • Player
  • 16549 battles
  • 797
  • [-FUR-] -FUR-
  • Member since:
    07-19-2014

The poly-count is within WG limits (at ~69k with band tracks), but I'd say using uncompressed 4k textures which are 4 times the usual size might be the root of the problem

 

Edit: Also consider that it is 4 textures per module and 5 modules in total for a complete tank (4 modules for a tank without a turret).


Edited by TheFalkonett, 15 December 2019 - 12:56 AM.


Nishi_Kinuyo #9 Posted 15 December 2019 - 12:46 AM

    Lieutenant General

  • Player
  • 9893 battles
  • 6,909
  • [GUP] GUP
  • Member since:
    05-28-2011
Hm... I dunno, I'm not noticing any abnormal GPU activity when previewing the skins in the garage.

suvicze #10 Posted 15 December 2019 - 02:22 AM

    Warrant Officer

  • Beta Tester
  • 20709 battles
  • 677
  • [CS-TB] CS-TB
  • Member since:
    08-07-2010
Hmm met some ppl with skinned jgpze100 today but havent noticed any real difference, might be because I am using RTX2080 super and 5,1GHz 9700k though :D No idea how much of an effect will it have on ppl with older PCs or notebooks.

xtrem3x #11 Posted 15 December 2019 - 03:46 AM

    Lieutenant

  • Player
  • 36115 battles
  • 1,942
  • [EFE-X] EFE-X
  • Member since:
    01-03-2013
It's a feature of the tank to help it win more :deer:

xx984 #12 Posted 15 December 2019 - 09:24 AM

    Colonel

  • Player
  • 65767 battles
  • 3,695
  • [HOOT] HOOT
  • Member since:
    08-11-2013
Guess I gotta play my Lagpanzer more and hope the enemy have the same problem 

dyrlegen #13 Posted 15 December 2019 - 09:22 PM

    Private

  • Player
  • 58470 battles
  • 5
  • [VARDA] VARDA
  • Member since:
    03-17-2013

I have the same problem when playing it and when meeting it. 

 



efski #14 Posted 17 December 2019 - 12:00 AM

    Private

  • Beta Tester
  • 12996 battles
  • 1
  • [01SBP] 01SBP
  • Member since:
    08-25-2010

Same here, full graphic option with no lags and problems but as soon I get close to jag e100... lag as f... 100% sure its the new 3d skin causing problems... met 3 of them close to each other... OMG!!! Fix it!!!



mawi29 #15 Posted 17 December 2019 - 10:23 PM

    Staff Sergeant

  • Player
  • 77729 battles
  • 387
  • [QSF-C] QSF-C
  • Member since:
    11-27-2012
same here. Unplayable for me. Please fix!

MeNoobTank #16 Posted 17 December 2019 - 10:28 PM

    Second Lieutenant

  • Player
  • 17523 battles
  • 1,038
  • [GT_WC] GT_WC
  • Member since:
    02-16-2017

1050 Ti here and I didn't noticed any lag near a skinned JPZ

 

also only 8 GB ram too and all settings on Ultra I run at 60 fps.


Edited by MeNoobTank, 17 December 2019 - 10:28 PM.


Restorell_PL #17 Posted 18 December 2019 - 01:21 AM

    Private

  • Player
  • 24422 battles
  • 36
  • Member since:
    07-29-2012

View PostBalc0ra, on 14 December 2019 - 06:12 PM, said:

Do you run any mods? Or even just tested the game in safe-mode? Just to be sure.

Sorry for long reply- no I have no mods installed, even xvm

00:22 Added after 0 minute

View Post_6i6_, on 14 December 2019 - 06:28 PM, said:

u're still using a 750ti?

yep, as long as this gpu is reliable im not switching into something different



dyrlegen #18 Posted 18 December 2019 - 07:29 PM

    Private

  • Player
  • 58470 battles
  • 5
  • [VARDA] VARDA
  • Member since:
    03-17-2013

Done full integrity check... and all what WG told me to do, playing with no mods or xvm, and still unplayable. Every time I meet jg pz with panzerschiff, I drop from 110 fps to 20fps. Sending new report now.

 



powermann2002 #19 Posted 18 December 2019 - 07:53 PM

    Private

  • Player
  • 17960 battles
  • 1
  • [W-RAT] W-RAT
  • Member since:
    11-03-2012

Got the same problem,

no lags when i play the E100 with his 3D Stil. But when i play the JG PZ E100 i got fps drops.

 

Wargaming, pls fix it. 



MR_FIAT #20 Posted 18 December 2019 - 09:07 PM

    Lieutenant

  • Player
  • 21461 battles
  • 1,631
  • [_RBP_] _RBP_
  • Member since:
    05-16-2015
Wasnt there a option in the settings to disable non historical camos/skins or was that shelved i cant remember, didnt notice fps issues when seeing one.




1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users