Jump to content


Salvo fire: Double key binding


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

Maschinenkanone #1 Posted 18 December 2019 - 06:53 AM

    Staff Sergeant

  • Player
  • 46800 battles
  • 481
  • [MBEV] MBEV
  • Member since:
    05-17-2012

Hi there,

 

By default the new salvo fire function is on the same key as the normal fire function. I would like to have a similar one-key-two-function setup with salvo fire and handbrake.: both functions on the same key. 

 

Ingame this doesnt seems to be possible. Is there another way? 



TankkiPoju #2 Posted 18 December 2019 - 07:10 AM

    Lieutenant General

  • Player
  • 24444 battles
  • 7,553
  • Member since:
    05-20-2011

I have both the handbrake and salvo fire mapped to my mouse buttons (different buttons). They could be tied to same button with the mouse software.

 

Like if you press a mouse button, it emulates both salvo and handbrake keyboard presses at the same time.



Maschinenkanone #3 Posted 18 December 2019 - 07:47 AM

    Staff Sergeant

  • Player
  • 46800 battles
  • 481
  • [MBEV] MBEV
  • Member since:
    05-17-2012
Yes such a combination is what i am aiming for. However I woukd like to use a keyboard key (Num0 in the specific case). It's no gaming keyboard with supporting software however... 

Gardar7 #4 Posted 18 December 2019 - 08:09 AM

    Captain

  • Player
  • 24927 battles
  • 2,414
  • [T-D-U] T-D-U
  • Member since:
    05-07-2011
I think the solution would be a gaming mouse with multiple buttons. I'm not sure as unfortunately I didn't get the C&C tank in the lootboxes. :( But it seems to be logical to tie it to a separate mouse button. If you don't have a gaming mouse, then maybe middle button (pushing mouse wheel)?

NUKLEAR_SLUG #5 Posted 18 December 2019 - 09:18 AM

    Major General

  • Player
  • 35288 battles
  • 5,220
  • [FISHY] FISHY
  • Member since:
    06-13-2015
I'd also recommend getting yourself a gaming mouse if you don't already, even a cheap one will do, the extra button functions are very useful. 

Maschinenkanone #6 Posted 18 December 2019 - 12:19 PM

    Staff Sergeant

  • Player
  • 46800 battles
  • 481
  • [MBEV] MBEV
  • Member since:
    05-17-2012

Thx guys. Good points so far. Yes, I already tried it with a mouse button. But it doesnt work well for me. You need to be able to adjust the mouse for aiming as usual which isnt fully possible if u use the thumb or middle finger for pushing a side button.

 

Using a key with the keyboard hand seems a better and more comfortable solution...



Schepel #7 Posted 18 December 2019 - 01:13 PM

    Colonel

  • Player
  • 66757 battles
  • 3,897
  • Member since:
    05-13-2013

View PostMaschinenkanone, on 18 December 2019 - 12:19 PM, said:

Thx guys. Good points so far. Yes, I already tried it with a mouse button. But it doesnt work well for me. You need to be able to adjust the mouse for aiming as usual which isnt fully possible if u use the thumb or middle finger for pushing a side button.

 

Using a key with the keyboard hand seems a better and more comfortable solution...

 

If you got a gaming mouse, you can assign keyboard strokes to various buttons. That way you can assign various actions to your mouse. E.g. I got the ',' and '.' keys assigned to my middle button. (You can move it to the left and to the right.) My thum buton is assigned to 'j'. This is now double fire. It never gets used usefully anyway so you may as well leave it unassigned.



Bordhaw #8 Posted 18 December 2019 - 08:53 PM

    Major General

  • Player
  • 15581 battles
  • 5,322
  • Member since:
    01-29-2017

View PostGardar7, on 18 December 2019 - 07:09 AM, said:

I think the solution would be a gaming mouse with multiple buttons. 

 

That's where I;ve been going wrong all this time!!

 



Inappropriate_noob #9 Posted 19 December 2019 - 02:54 AM

    Major General

  • Player
  • 17630 battles
  • 5,451
  • Member since:
    09-23-2011

View PostGardar7, on 18 December 2019 - 08:09 AM, said:

I think the solution would be a gaming mouse with multiple buttons. I'm not sure as unfortunately I didn't get the C&C tank in the lootboxes. :( But it seems to be logical to tie it to a separate mouse button. If you don't have a gaming mouse, then maybe middle button (pushing mouse wheel)?

I got my first ever gaming mouse, far too complicated,solution, just don't play the tank:popcorn:






1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users