Jump to content


Hold Shift For Sniper Mode


  • Please log in to reply
29 replies to this topic

Poll: Hold Shift For Sniper Mode (28 members have cast votes)

You have to complete 250 battle in order to participate this poll.

What do you think should there be an option to hold Shift for the Sniper Mode

  1. Yes (5 votes [17.86%] - View)

    Percentage of vote: 17.86%

  2. No (23 votes [82.14%] - View)

    Percentage of vote: 82.14%

Vote Hide poll

Fanste94 #1 Posted 04 January 2020 - 09:45 AM

    Warrant Officer

  • Player
  • 4927 battles
  • 567
  • Member since:
    01-13-2013
What do you think should there be an option to hold Shift to enter the Sniper Mode

jack_timber #2 Posted 04 January 2020 - 10:02 AM

    Colonel

  • Player
  • 42163 battles
  • 3,523
  • [T-D-U] T-D-U
  • Member since:
    07-26-2014

I personally like scrolly wheel thingy for sniper mode.

But can't you change it in settings?



890 #3 Posted 04 January 2020 - 10:26 AM

    Captain

  • Player
  • 46779 battles
  • 2,130
  • [MEDAR] MEDAR
  • Member since:
    12-04-2011

View PostFanste94, on 04 January 2020 - 10:45 AM, said:

What do you think should there be an option to hold Shift to enter the Sniper Mode

There is such option in game setings.



Cobra6 #4 Posted 04 January 2020 - 10:29 AM

    Field Marshal

  • Beta Tester
  • 16562 battles
  • 17,877
  • [RGT] RGT
  • Member since:
    09-17-2010

I'd love to have an option to set a default zoom mode when I enter the sniper view since every match this resets to "semi zoomed in" and I have to manually zoom out again.

Either remember it from previous matches or give an option to set a defaul zoom mode.

 

Cobra 6


Edited by Cobra6, 04 January 2020 - 10:29 AM.


dunhyy #5 Posted 04 January 2020 - 10:46 AM

    Private

  • Player
  • 23157 battles
  • 12
  • [S-GUN] S-GUN
  • Member since:
    05-23-2013

Make option that reset zoom to lowest setting for people that use shift to switch mode already!

i always have to use mods for this ...i can't get use to scroll in and out



Fanste94 #6 Posted 04 January 2020 - 10:54 AM

    Warrant Officer

  • Player
  • 4927 battles
  • 567
  • Member since:
    01-13-2013

View Postjack_timber, on 04 January 2020 - 10:02 AM, said:

I personally like scrolly wheel thingy for sniper mode.

But can't you change it in settings?

I didn't find that option and they should also improve the scrolling in the game it's really slow, when you're scrolling a page in the game or zoom in or out you have to scroll a lot with the mouse wheel

09:55 Added after 0 minute

View Post890, on 04 January 2020 - 10:26 AM, said:

There is such option in game setings.

Where I searched and I can't find it

09:55 Added after 1 minute

View PostCobra6, on 04 January 2020 - 10:29 AM, said:

I'd love to have an option to set a default zoom mode when I enter the sniper view since every match this resets to "semi zoomed in" and I have to manually zoom out again.

Either remember it from previous matches or give an option to set a defaul zoom mode.

 

Cobra 6

View Postdunhyy, on 04 January 2020 - 10:46 AM, said:

Make option that reset zoom to lowest setting for people that use shift to switch mode already!

i always have to use mods for this ...i can't get use to scroll in and out

That too

09:57 Added after 2 minute

 


Edited by Fanste94, 04 January 2020 - 10:57 AM.


NekoPuffer_PPP #7 Posted 04 January 2020 - 10:58 AM

    Brigadier

  • Player
  • 35475 battles
  • 4,359
  • [VRTC] VRTC
  • Member since:
    09-13-2013

View PostFanste94, on 04 January 2020 - 10:54 AM, said:

I didn't find that option and they should also improve the scrolling in the game it's really slow, when you're scrolling a page in the game or zoom in or out you have to scroll a lot with the mouse wheel

 

When scrolling mission pages for example, yes it's terribly slow, but zooming in isn't slow for me. I never use the shift key during gameplay, only arty requires me to...



890 #8 Posted 04 January 2020 - 02:18 PM

    Captain

  • Player
  • 46779 battles
  • 2,130
  • [MEDAR] MEDAR
  • Member since:
    12-04-2011

View PostFanste94, on 04 January 2020 - 11:54 AM, said:

 

Where I searched and I can't find it

 

My mistake. It is not option to HOLD "SHIFT" to enter snipe mode. It is option to PRESS "SHIFT" to enter snipe mode and PRESS "SHIFT" again to exit sniper mode.

 



Homer_J #9 Posted 04 January 2020 - 02:24 PM

    Field Marshal

  • Moderator
  • 33147 battles
  • 36,662
  • [WJDE] WJDE
  • Member since:
    09-03-2010

It's not CoD, you aren't running around flicking in and out of sniper mode so no, it's not needed.

 

If your scroll wheel isn't moving things fast enough then I'm sure it can be adjusted in game settings, if not then try Windows settings, or a different mouse.  I used to have one where the scroll wheel could be set to freewheel, which was good for zooming right out quickly but not good for any kind of control.



Long_Range_Sniper #10 Posted 04 January 2020 - 03:21 PM

    Field Marshal

  • Player
  • 38900 battles
  • 11,023
  • [RGT] RGT
  • Member since:
    04-04-2011

View PostCobra6, on 04 January 2020 - 09:29 AM, said:

I'd love to have an option to set a default zoom mode when I enter the sniper view since every match this resets to "semi zoomed in" and I have to manually zoom out again.

Either remember it from previous matches or give an option to set a defaul zoom mode.

 

Cobra 6

 

Do you mean a setting like this?

 

Capturefsdsdffsd.jpg

 

I find the shift key really useful, especially in close quarter fighting. It enables that split second extra time to aim for a weakspot on an tank. It's not about "sniper" mode, it's about getting on aim quickly. 

 

I try and minimise any function in game where I have to remove my finger from the fire button, as you never know when you'll be able to try a snapshot. Quickly flicking into zoom with the shift key on my left little finger might be all is needed to get that shot off and make the difference.



Pansenmann #11 Posted 04 January 2020 - 03:48 PM

    Field Marshal

  • Player
  • 36794 battles
  • 14,057
  • [WJDE] WJDE
  • Member since:
    08-17-2012

I simply use RMB for going into and out of sniper view

and have remapped "turret-lock" aka mouse view to a thumb button,

autoaim is now on LShift.


Edited by Pansenmann, 04 January 2020 - 03:48 PM.


Cobra6 #12 Posted 04 January 2020 - 06:37 PM

    Field Marshal

  • Beta Tester
  • 16562 battles
  • 17,877
  • [RGT] RGT
  • Member since:
    09-17-2010

View PostLong_Range_Sniper, on 04 January 2020 - 02:21 PM, said:

 

Do you mean a setting like this?

 

Capturefsdsdffsd.jpg

 

 

Yes, but in the vanilla game as I don't use any mods. :) Although I don't know if "arcade" zoom is the 3rd person, I'm talking about the sniper view. Whenever I enter that the first time in a match, I always have to zoom out to get to the zoom level I normally use with sniper (basically the least zoomed in).

 

And while they are at it, a clock in the garage as well please.

 

Cobra 6


Edited by Cobra6, 04 January 2020 - 06:38 PM.


xx984 #13 Posted 04 January 2020 - 09:22 PM

    Colonel

  • Player
  • 65817 battles
  • 3,715
  • [HOOT] HOOT
  • Member since:
    08-11-2013

View PostCobra6, on 04 January 2020 - 09:29 AM, said:

I'd love to have an option to set a default zoom mode when I enter the sniper view since every match this resets to "semi zoomed in" and I have to manually zoom out again.

Either remember it from previous matches or give an option to set a defaul zoom mode.

 

Cobra 6

already a mod for that

 

-edit 

 

Im stupid and didn't read the post literally above mine


Edited by xx984, 04 January 2020 - 09:22 PM.


Bulldog_Drummond #14 Posted 04 January 2020 - 09:27 PM

    Field Marshal

  • Player
  • 34191 battles
  • 11,232
  • [DRATT] DRATT
  • Member since:
    08-10-2014

View PostFanste94, on 04 January 2020 - 08:45 AM, said:

What do you think should there be an option to hold Shift to enter the Sniper Mode

 

It is a mark of insincerity of purpose to spend one's time in looking for the sacred Emperor in the low-class tea-shops.



DuncaN_101 #15 Posted 04 January 2020 - 09:29 PM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 57081 battles
  • 3,225
  • [TEC] TEC
  • Member since:
    07-29-2011
Voted no because I can't really see the benefits... Then again I've been used to what we have now for way to long so that might be the problem.

Have to say OP refreshing to see a genuinely interesting question for once.
Nice work.

CmdRatScabies #16 Posted 04 January 2020 - 09:51 PM

    Major General

  • Player
  • 38551 battles
  • 5,488
  • [-MM] -MM
  • Member since:
    10-12-2015

View PostCobra6, on 04 January 2020 - 06:37 PM, said:

 

Although I don't know if "arcade" zoom is the 3rd person, I'm talking about the sniper view. Whenever I enter that the first time in a match, I always have to zoom out to get to the zoom level I normally use with sniper (basically the least zoomed in).

I think anything more than "1" is sniper view.  I think with LRS's settings sniper view will start on 2. You can also get it to remember your last zoom setting while toggling.


Edited by CmdRatScabies, 04 January 2020 - 09:52 PM.


8126Jakobsson #17 Posted 04 January 2020 - 10:11 PM

    Major General

  • Player
  • 82386 battles
  • 5,775
  • Member since:
    12-20-2014
I press shift to look through my sight and it's always the zoom I want so I don't know what you guys are on about. And using the wheel? I can't even. 

Ratriq #18 Posted 04 January 2020 - 11:14 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 6419 battles
  • 606
  • [WJDE] WJDE
  • Member since:
    07-07-2013
While I necessarily won't use it, I can't see such a simple option hurting anyone if some people prefer having it has "hold" rather than a "one click"

Fanste94 #19 Posted 06 January 2020 - 08:31 AM

    Warrant Officer

  • Player
  • 4927 battles
  • 567
  • Member since:
    01-13-2013

View PostHomer_J, on 04 January 2020 - 02:24 PM, said:

It's not CoD, you aren't running around flicking in and out of sniper mode so no, it's not needed.

 

If your scroll wheel isn't moving things fast enough then I'm sure it can be adjusted in game settings, if not then try Windows settings, or a different mouse.  I used to have one where the scroll wheel could be set to freewheel, which was good for zooming right out quickly but not good for any kind of control.

In CoD you have both options, and I think some players will have more control of the tank if they can hold the Shift key for the Sniper Mode

07:34 Added after 2 minute

View PostRatriq, on 04 January 2020 - 11:14 PM, said:

While I necessarily won't use it, I can't see such a simple option hurting anyone if some people prefer having it has "hold" rather than a "one click"

Yes because some players will feel like they have more control of the tank, and you can always enable or disable it


Edited by Fanste94, 06 January 2020 - 08:32 AM.


Bora_BOOM #20 Posted 06 January 2020 - 09:33 AM

    Brigadier

  • Player
  • 29886 battles
  • 4,082
  • [DID0] DID0
  • Member since:
    08-23-2014

I have some Mods installed, mainly garage, clock, gold lock, aim reticle and nonsense like that.

 

There is a default zoom in Aslain that you can use to set the initial zoom whenever you press shift. I think mine is at 4x (or 8x), and it is useful. 


Edited by Bora_BOOM, 06 January 2020 - 09:34 AM.





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users