Jump to content


Gra się ładuję i wyłącza


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

XpatorTV_2016 #1 Posted 14 January 2020 - 03:27 PM

    Private

  • Player
  • 2478 battles
  • 3
  • Member since:
    08-05-2016

Przy ładowaniu się gry na początku pojawia się czerwony pasek na 2-3 sekundy i się wyłącza 

 

https://megawrzuta.p...cd984ebe46.html

https://megawrzuta.p...82062a90f3.html



_Patrol #2 Posted 14 January 2020 - 03:49 PM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 41379 battles
  • 36,266
  • [AW-LE] AW-LE
  • Member since:
    03-07-2011

View PostXpatorTV_2016, on 14 January 2020 - 03:27 PM, said:

Przy ładowaniu się gry na początku pojawia się czerwony pasek na 2-3 sekundy i się wyłącza

Jeśli problem masz od około 3 miesięcy, to musisz wiedzieć, że zmieniły się minimalne wymagania gry.

Twoja karta graficzna z procka to Intel HD Graphics 2000, a minimalne wymagania gry to Intel HD Graphics 3000

 

Można zrobić test i sprawdzić czy da radę obejść minimalne wymagania.

 

Naciśnij równocześnie klawisze

WINDOWS R

Posted Image

 

wpisz

%appdata%

Kliknij OK lub naciśnij klawisz ENTER

 

Napisz proszę czy po przeniesieniu widzisz folder o nazwie wargaming.net


Edited by _Patrol, 14 January 2020 - 03:51 PM.


XpatorTV_2016 #3 Posted 14 January 2020 - 05:02 PM

    Private

  • Player
  • 2478 battles
  • 3
  • Member since:
    08-05-2016

View Post_Patrol, on 14 January 2020 - 03:49 PM, said:

Jeśli problem masz od około 3 miesięcy, to musisz wiedzieć, że zmieniły się minimalne wymagania gry.

Twoja karta graficzna z procka to Intel HD Graphics 2000, a minimalne wymagania gry to Intel HD Graphics 3000

 

Można zrobić test i sprawdzić czy da radę obejść minimalne wymagania.

 

Naciśnij równocześnie klawisze

WINDOWS R

Posted Image

 

wpisz

%appdata%

Kliknij OK lub naciśnij klawisz ENTER

 

Napisz proszę czy po przeniesieniu widzisz folder o nazwie wargaming.net

View Post_Patrol, on 14 January 2020 - 03:49 PM, said:

Jeśli problem masz od około 3 miesięcy, to musisz wiedzieć, że zmieniły się minimalne wymagania gry.

Twoja karta graficzna z procka to Intel HD Graphics 2000, a minimalne wymagania gry to Intel HD Graphics 3000

 

Można zrobić test i sprawdzić czy da radę obejść minimalne wymagania.

 

Naciśnij równocześnie klawisze

WINDOWS R

Posted Image

 

wpisz

%appdata%

Kliknij OK lub naciśnij klawisz ENTER

 

Napisz proszę czy po przeniesieniu widzisz folder o nazwie wargaming.net

Mam taki folder w %appdata% i co mam zrobic



_Patrol #4 Posted 14 January 2020 - 05:08 PM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 41379 battles
  • 36,266
  • [AW-LE] AW-LE
  • Member since:
    03-07-2011

View PostXpatorTV_2016, on 14 January 2020 - 05:02 PM, said:

Mam taki folder w %appdata% i co mam zrobic

Otwórz folder wargaming.net i sprawdź czy jest w nim folder o nazwie WorldOfTanks


Edited by _Patrol, 14 January 2020 - 05:08 PM.


XpatorTV_2016 #5 Posted 15 January 2020 - 04:17 PM

    Private

  • Player
  • 2478 battles
  • 3
  • Member since:
    08-05-2016

View Post_Patrol, on 14 January 2020 - 05:08 PM, said:

Otwórz folder wargaming.net i sprawdź czy jest w nim folder o nazwie WorldOfTanks

Jest tylko folder GameCenter



pumbelix #6 Posted 15 January 2020 - 05:33 PM

    Sergeant

  • Member
  • 22279 battles
  • 219
  • [FR102] FR102
  • Member since:
    01-22-2012

Otwórz Menu Start (Windows 7) lub Lupę na pasku zadań (Windows 10) i w pasku wyszukiwania wpisz %appdata% potwierdzając Enter'em. Przejdź do folderu "Roaming" i pod koniec znajdź folder "Wargaming.net". Dalej powinien znajdować się folder WorldofTanks. Jeżeli w folderach mods oraz res_mods masz foldery o nazwie configs to również je usuń. Następnie uruchom grę.

Konfiguracje masz zapisane w GameCenter, więc nie będziesz musiał nic ustawiać.

W folderze w Appdata->Wargaming.net->WorldofTanks znajdują się pozostałości po modyfikacjach, czatach i plikach po starym launcherze gry.


Edited by pumbelix, 15 January 2020 - 05:33 PM.


_Patrol #7 Posted 15 January 2020 - 08:31 PM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 41379 battles
  • 36,266
  • [AW-LE] AW-LE
  • Member since:
    03-07-2011

View Postpumbelix, on 15 January 2020 - 05:33 PM, said:

Otwórz Menu Start (Windows 7) lub Lupę na pasku zadań (Windows 10) i w pasku wyszukiwania wpisz %appdata% potwierdzając Enter'em. Przejdź do folderu "Roaming" i pod koniec znajdź folder "Wargaming.net". Dalej powinien znajdować się folder WorldofTanks. Jeżeli w folderach mods oraz res_mods masz foldery o nazwie configs to również je usuń. Następnie uruchom grę.

Konfiguracje masz zapisane w GameCenter, więc nie będziesz musiał nic ustawiać.

W folderze w Appdata->Wargaming.net->WorldofTanks znajdują się pozostałości po modyfikacjach, czatach i plikach po starym launcherze gry.

Jeśli się podpowiada, to raz, że trzeba dokładnie czytać odpowiedzi, a dwa trzeba wiedzieć z czym się walczy ;)

Przepraszam, ale twoja podpowiedź wprowadza w błąd.

 

View PostXpatorTV_2016, on 15 January 2020 - 04:17 PM, said:

Jest tylko folder GameCenter

Ok, czas na sprawdzenie czy da radę ominąć wymagania minimalne.

 

Jeśli po poniższej podpowiedzi gra nie odpali, to myśl nad zakupem karty graficznej.

********************************************************************************************************

 

Poniżej najważniejsza podpowiedź. Wykonuj podpowiedzi krok po kroku. Nie od końca i nie inaczej.

 

Na czas wykonania podpowiedzi wyłącz oprogramowanie antywirusowe, aby przez przypadek nie wpadło na pomysł zablokowania plików.

 

Po wyłączeniu antywirka pobierz plik ustawień > kliknij tutaj.

Po pobraniu rozpakuj gdzieś na dysk, a po rozpakowaniu otwórz rozpakowany folder.

Kliknij dwukrotnie lewym przyciskiem myszki na pliku create_preferences

 

Naciśnij równocześnie klawisze

WINDOWS R

Posted Image

 

wpisz

%appdata%/wargaming.net/worldoftanks

 

Kliknij OK lub naciśnij klawisz ENTER

Upewnij się czy w folderze worldoftanks pojawił się plik preferences. Jego rozmiar to około 19 KB.

 

Jeśli plik się pojawił to przejdź do > główny_folder_gry > win32 (dysk C > Games > World_of_Tanks_EU > win32)

Kliknij prawym przyciskiem myszki na pliku worldoftanks.exe i wybierz > uruchom jako administrator.

 

Pierwsze uruchomienie gry może trochę potrwać lub gra się nie odpali.

 

Odezwij się po mam nadzieję pomyślnym zalogowaniu do garażu gry i nic w nim nie grzeb.

 

 

NIE ODPALAJ GRY PRZEZ GAME CENTER.



Hattori_Hanzo_1 #8 Posted 18 January 2020 - 02:06 PM

    Private

  • Player
  • 22651 battles
  • 1
  • [HMIP] HMIP
  • Member since:
    06-03-2015

Cześć ,

 

Sory że się wbijam,

miałem ten sam problem i pomogło mi to co tu przeczytałem

View Post_Patrol, on 15 January 2020 - 08:31 PM, said:

Jeśli się podpowiada, to raz, że trzeba dokładnie czytać odpowiedzi, a dwa trzeba wiedzieć z czym się walczy ;)

Przepraszam, ale twoja podpowiedź wprowadza w błąd.

 

Ok, czas na sprawdzenie czy da radę ominąć wymagania minimalne.

 

Jeśli po poniższej podpowiedzi gra nie odpali, to myśl nad zakupem karty graficznej.

********************************************************************************************************

 

Poniżej najważniejsza podpowiedź. Wykonuj podpowiedzi krok po kroku. Nie od końca i nie inaczej.

 

Na czas wykonania podpowiedzi wyłącz oprogramowanie antywirusowe, aby przez przypadek nie wpadło na pomysł zablokowania plików.

 

Po wyłączeniu antywirka pobierz plik ustawień > kliknij tutaj.

Po pobraniu rozpakuj gdzieś na dysk, a po rozpakowaniu otwórz rozpakowany folder.

Kliknij dwukrotnie lewym przyciskiem myszki na pliku create_preferences

 

Naciśnij równocześnie klawisze

WINDOWS R

Posted Image

 

wpisz

%appdata%/wargaming.net/worldoftanks

 

Kliknij OK lub naciśnij klawisz ENTER

Upewnij się czy w folderze worldoftanks pojawił się plik preferences. Jego rozmiar to około 19 KB.

 

Jeśli plik się pojawił to przejdź do > główny_folder_gry > win32 (dysk C > Games > World_of_Tanks_EU > win32)

Kliknij prawym przyciskiem myszki na pliku worldoftanks.exe i wybierz > uruchom jako administrator.

 

Pierwsze uruchomienie gry może trochę potrwać lub gra się nie odpali.

 

Odezwij się po mam nadzieję pomyślnym zalogowaniu do garażu gry i nic w nim nie grzeb.

 

 

NIE ODPALAJ GRY PRZEZ GAME CENTER.

Cześć,

Sory że się wbijam, miałem ten sam problem i pomogło mi to co tu przeczytałem.

Dzięki za pomoc, a z drugiej strony skąd biorą się takie głupie błędy?



_Patrol #9 Posted 18 January 2020 - 07:03 PM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 41379 battles
  • 36,266
  • [AW-LE] AW-LE
  • Member since:
    03-07-2011

View PostHattori_Hanzo_1, on 18 January 2020 - 02:06 PM, said:

Cześć,

Sory że się wbijam, miałem ten sam problem i pomogło mi to co tu przeczytałem.

Twoje potwierdzenie przyda się innym graczom :)

 

View PostHattori_Hanzo_1, on 18 January 2020 - 02:06 PM, said:

Dzięki za pomoc, a z drugiej strony skąd biorą się takie głupie błędy?

Proszę, różnice sprzętowe, jak i nie ma gry idealnej.


Edited by _Patrol, 18 January 2020 - 07:04 PM.





3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users