Jump to content


Black screen


  • Please log in to reply
9 replies to this topic

xXArtailXx #1 Posted 25 March 2020 - 11:12 PM

    Private

  • Player
  • 5861 battles
  • 15
  • Member since:
    11-19-2012

Siema, wczoraj grałem normalnie a dzisiaj jak odpalilem to tak: włączyło się okienko ladowania jak zawsze i jak juz mialo mi wchodzic do garazu to czarny ekran :C słychać, że gra działa, jak klikne gdzieś to słychać np. że wybrałem czołg

 

Sprawa podobna do tego tematu: http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/612693-czarny-ekran/

Zainstalowałem wota na nowo, wciaż to samo ;c



7adamski7 #2 Posted 26 March 2020 - 08:32 AM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 53522 battles
  • 3,407
  • [PLFUN] PLFUN
  • Member since:
    01-20-2015

Zacznij od usunięcia śmieci z appdata


Edited by 7adamski7, 26 March 2020 - 08:34 AM.


xXArtailXx #3 Posted 26 March 2020 - 10:23 AM

    Private

  • Player
  • 5861 battles
  • 15
  • Member since:
    11-19-2012

App data usuniety, nie pomogło, reinstall wota, nie pomogł, reinstall wg ap nie pomogło, wyczyściłem rejestr, użyłem ccleanera i lipa.

 

Teraz udało mi się wejść w taki sposób, że odpaliłem jak zawsze i pyk czarny ekran przy logowaniu(już w grze) wpadłem na pomysł, że skoro na full screenie nie działa, to może w oknie zadziałą.. nacisnąłem alt i enter i zmieniło mi na okno, niby dziala, ale teraz raz zadziała, raz nie a raz tak, że działa na full screenie przez pare bitew i znowu czarny ale słychać grę i w menadzer nie ma, że brak odpowiedzi.. sam juz nie wiem co robić.. :C

 

dodam, że sprawdzałem sterowniki itd. ale co sie mogło zmienić przez jedną noc gdy laptop nie był używany? :facepalm:


Edited by xXArtailXx, 26 March 2020 - 10:25 AM.


7adamski7 #4 Posted 26 March 2020 - 10:33 AM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 53522 battles
  • 3,407
  • [PLFUN] PLFUN
  • Member since:
    01-20-2015
Dla świętego spokoju wywal sterownik programem
https://www.guru3d.c...r-download.html

Przy okazji, jakaś różnica przy odpalaniu gry z katalogów win32 i win64 ?

Edited by 7adamski7, 26 March 2020 - 10:33 AM.


xXArtailXx #5 Posted 26 March 2020 - 10:44 AM

    Private

  • Player
  • 5861 battles
  • 15
  • Member since:
    11-19-2012

Sterownik odinstalowałem wcześniej, nic, przeinstalowanie na starszy nic, juz sprawdzam co sie dzieje dla x32 i x64

 

a więc tak : z folderu x64 włacza się na moment i wylącza po chwili zanim zdaży cokowiek się pojawić, sprawdzane w menadżerze zadań ( nie wyskakuje błąd, ze program przestał działać, dziwne ) na x 32 właczyłem, ale od razu otworzyło mi się w oknie. niby działa ale zobaczymy po paru bitwach jak to będzie 

 

Zagrałem 2 bitwy i zauważyłem, że jak wyłączę vsync to mi pojawia się Black screen i muszę przełączać do okna za pomocą alt + enter.. 


Edited by xXArtailXx, 26 March 2020 - 11:07 AM.


7adamski7 #6 Posted 26 March 2020 - 12:57 PM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 53522 battles
  • 3,407
  • [PLFUN] PLFUN
  • Member since:
    01-20-2015

Może masz 2 ekrany i źle je gra wykrywa... Podłączasz lapka pod monitor/TV ?

U teściowej kiedyś miałem taki problem, że źle wykrywało monitor...



xXArtailXx #7 Posted 26 March 2020 - 01:13 PM

    Private

  • Player
  • 5861 battles
  • 15
  • Member since:
    11-19-2012

Nie, używam tylko łapka bez zewnętrznego monitora

Teraz mam tak, że się uruchamia normalnie z folderu 32 i z głównego katalogu gry, ale podczas np. 3 czy 5 bitwy podczas grania włącza się czarny ekran.. słychać gre, nie ma braku odpowiedzi ale jest czarny ekran..

Może jakieś logi wysłać czy coś? Ale nie znam się na tym 


Edited by xXArtailXx, 26 March 2020 - 01:14 PM.


7adamski7 #8 Posted 26 March 2020 - 03:39 PM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 53522 battles
  • 3,407
  • [PLFUN] PLFUN
  • Member since:
    01-20-2015
Wygląda jakby karta się przegrzewala. Graj z synchronizacją

xXArtailXx #9 Posted 26 March 2020 - 05:27 PM

    Private

  • Player
  • 5861 battles
  • 15
  • Member since:
    11-19-2012
Gram z włączana synchronizacja ale teraz wywala czarny ekran podczas gry..

xXArtailXx #10 Posted 26 March 2020 - 08:10 PM

    Private

  • Player
  • 5861 battles
  • 15
  • Member since:
    11-19-2012
Jeszcze zapomniałem napisać, ,e teraz jak wywali Black screen to gra przestaje działać :( ktoś jest w stanie mi pomóc?




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users