Jump to content


Tier 10 Crews


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

wise_tomato #1 Posted 05 May 2020 - 11:16 AM

    Private

  • Player
  • 812 battles
  • 6
  • Member since:
    07-01-2019

I've recently started on the EU servers and I'm only just reaching tier 4. I notice that I have two tier 10 crews taking up space in my barracks.

 

I know that I could dismiss or retrain them for other vehicles, but I am curious as to how and why they got to be there?. I don't think I'll be needing them for tier 10 anytime soon.... :)

 

Posted Image

Posted Image

 

 



StinkyStonky #2 Posted 05 May 2020 - 11:23 AM

    Major

  • Player
  • 38406 battles
  • 2,885
  • [-SJA-] -SJA-
  • Member since:
    11-02-2015

I can't say for certain, exactly how you got these, but it was probably form a Top Of The Tree event.

 

They often give out rentals that come with a 100% crew.

 

I wouldn't "just dismiss them".

 

If you buy a russian medium crew for silver it will cost you 20k for a 75%er.  If you retrain one of those Obj 140 guys the 20k will get you a 90%er.

 

You have a T34-85M so stick these guys in that and get training them.  There are LOTS of options for Russian Med crews.

 

The Chinese heavy guys will be less useful to you in the short term.  Dismiss them if you need the bunks but note that even they can retrain to another class and they become 80%ers, so better than buying a new crew.



smokeytheband1t #3 Posted 05 May 2020 - 11:23 AM

    Sergeant

  • Player
  • 10874 battles
  • 254
  • Member since:
    12-05-2016
Crews from your Brawl mode rentals.

dan_dix #4 Posted 05 May 2020 - 11:28 AM

    Staff Sergeant

  • Player
  • 21419 battles
  • 351
  • Member since:
    01-09-2016
They come from the brawl event where everyone got WZ-111 5A and an Obj 140 rentals. The crews remain in the barracks and are largely useless.

SovietBias #5 Posted 05 May 2020 - 11:29 AM

    Lieutenant

  • Player
  • 40663 battles
  • 1,976
  • Member since:
    06-10-2013
From that screen shot it looks like they already have a free first skill. Don't let that go to waste.

dan_dix #6 Posted 05 May 2020 - 12:03 PM

    Staff Sergeant

  • Player
  • 21419 battles
  • 351
  • Member since:
    01-09-2016

View PostSovietBias, on 05 May 2020 - 11:29 AM, said:

From that screen shot it looks like they already have a free first skill. Don't let that go to waste.


No, they don't. They are at 100% main qualification, so you can start training first skill. They don't have the 200k XP required for the 1st skill.

 

As mentioned before, you can retrain them to another tank and they will get at 90% rather than 75% for a fresh crew, but that is just 10k XP difference which is close to nothing really


Edited by dan_dix, 05 May 2020 - 12:04 PM.


habar_name #7 Posted 05 May 2020 - 01:47 PM

    Private

  • Player
  • 16462 battles
  • 48
  • [GL0NT] GL0NT
  • Member since:
    04-30-2013

View Postdan_dix, on 05 May 2020 - 11:03 AM, said:


No, they don't. They are at 100% main qualification, so you can start training first skill. They don't have the 200k XP required for the 1st skill.

 

As mentioned before, you can retrain them to another tank and they will get at 90% rather than 75% for a fresh crew, but that is just 10k XP difference which is close to nothing really

It is better than nothing, not close to nothing. Also, you can put a 2m credits 250k xp training manual on them before retraining and you'll have 6th Sense on commander and some camo, repairs or whatever on the others, instead of having to reach 100% first and then train.






1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users