Jump to content


Bushes and Trees dissapearing in sniper mode


  • Please log in to reply
9 replies to this topic

kejmo #1 Posted 17 May 2020 - 04:00 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 37366 battles
  • 943
  • [X3EAM] X3EAM
  • Member since:
    11-07-2011

Hello guys, i have a problem - the foilage dissapears in sniper mode when its inside some specific radius, i have a problem now with my tank positioning and using bushes. 

 

All is ok in the options. There are no mods installed except ingame wn8 calculator and marks of excellence calculator. 

 

Anyone has the similar problem ?

 

Thanks 



NekoPuffer_PPP #2 Posted 17 May 2020 - 04:03 PM

    Major General

  • Player
  • 36600 battles
  • 5,116
  • [VRTC] VRTC
  • Member since:
    09-13-2013

Isn't that the "Foliage Transparency" thing in the graphics settings? Are they turning transparent (only branches visible) or disappearing completely at a distance further than the standard 15m, at which they're supposed to disappear?...

 

Also, got any screenshots?...


Edited by NekoPuffer_PPP, 17 May 2020 - 04:03 PM.


kejmo #3 Posted 17 May 2020 - 04:06 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 37366 battles
  • 943
  • [X3EAM] X3EAM
  • Member since:
    11-07-2011

View PostNekoPuffer_PPP, on 17 May 2020 - 03:03 PM, said:

Isn't that the "Foliage Transparency" thing in the graphics settings? Are they turning transparent (only branches visible) or disappearing completely at a distance further than the standard 15m, at which they're supposed to disappear?...

 

Also, got any screenshots?...

Nope, the foliage transparency is kinda not working at all. Lemme make some screenshots. Hopefully i will get a "bushy" map.



Moomiss #4 Posted 17 May 2020 - 04:06 PM

    Staff Sergeant

  • Player
  • 8404 battles
  • 419
  • [KBAD] KBAD
  • Member since:
    10-08-2013
Graphic Setting maybe?

kejmo #5 Posted 17 May 2020 - 04:26 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 37366 battles
  • 943
  • [X3EAM] X3EAM
  • Member since:
    11-07-2011

There we go.

Photo 1, start of the battle. Notice the marked bush. 

Photo 2 : just a single zoom in during countdown, and that bush dissapeared. 

Photo 3 : Zooming at the usual camping hill 

Photo 4 : Zoom level increased, even more bushes and trees invisible

Photo 5 : Look at the east side from the hill - notice that big tree that will...

Photo 6 : ...just dissapear on the next zoom level. 

 

My graphic settings are on ultra, drivers were downloaded like 3 weeks ago (newest version). 

 

https://imgur.com/a/WyuqOoe

 

Edit : Just realized that also during countdown, when i press Shift, some of the foliage dissapears. This is really annoying.

 

Edit2 : Ran the game in safe mode. This fixed the problem. I cant imagine that ingame calculators mess with trees (??) lol. 

 


Edited by kejmo, 17 May 2020 - 05:29 PM.


Nishi_Kinuyo #6 Posted 17 May 2020 - 05:38 PM

    Lieutenant General

  • Player
  • 10876 battles
  • 7,463
  • [GUP] GUP
  • Member since:
    05-28-2011

Maybe you want to double-check which mods you have installed....

Because it kinda looks like tundra.


Edited by Nishi_Kinuyo, 17 May 2020 - 05:38 PM.


NekoPuffer_PPP #7 Posted 17 May 2020 - 07:23 PM

    Major General

  • Player
  • 36600 battles
  • 5,116
  • [VRTC] VRTC
  • Member since:
    09-13-2013

View Postkejmo, on 17 May 2020 - 04:26 PM, said:

Edit2 : Ran the game in safe mode. This fixed the problem. I cant imagine that ingame calculators mess with trees (??) lol.

 

My guess is something else got installed alongside those... Were they in a modpack?

 

Funny how every anonymized player is marked with FAKE, looks like a possible "focus me!" mark. :sceptic: So the anonymizer is basically pointless. :sceptic: Great...:sceptic: That needs changing... :sceptic:



The_Naa #8 Posted 17 May 2020 - 07:27 PM

    Captain

  • Player
  • 11428 battles
  • 2,255
  • [T-D-U] T-D-U
  • Member since:
    11-10-2017

View PostNekoPuffer_PPP, on 17 May 2020 - 07:23 PM, said:

 

My guess is something else got installed alongside those... Were they in a modpack?

 

 

dis ^

 

View PostNekoPuffer_PPP, on 17 May 2020 - 07:23 PM, said:

 

Funny how every anonymized player is marked with FAKE, looks like a possible "focus me!" mark. :sceptic: So the anonymizer is basically pointless. :sceptic: Great...:sceptic: That needs changing... :sceptic:

 

also why you want to hide your beautiful name? :girl:



24doom24 #9 Posted 17 May 2020 - 07:30 PM

    Lieutenant

  • Player
  • 9466 battles
  • 1,656
  • [WW3] WW3
  • Member since:
    10-20-2012
I think it could be mod related bugs. Hey OP are you still there?

kejmo #10 Posted 17 May 2020 - 07:50 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 37366 battles
  • 943
  • [X3EAM] X3EAM
  • Member since:
    11-07-2011
Nope, there is no modpack. I just installed them manually. But during installation it asked me multiple times to overwrite the config file. I just deleted everything now and installed only ingame wn8 and MoE, without XVM. Its working fine for now.




1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users