Jump to content


Lagi


  • Please log in to reply
65 replies to this topic

hedora5 #1 Posted 16 September 2020 - 03:06 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 30694 battles
  • 65
  • [P-TAK] P-TAK
  • Member since:
    04-17-2016
Od godziny mam lagi na EU2. Rosja przejmuje serwery czy już nasi chłopacy niosą je na plecach  do Polski ??

smorker83 #2 Posted 16 September 2020 - 03:09 PM

    Second Lieutenant

  • Player
  • 41583 battles
  • 1,277
  • [FNPRO] FNPRO
  • Member since:
    09-07-2013

View Posthedora5, on 16 September 2020 - 03:06 PM, said:

Od godziny mam lagi na EU2. Rosja przejmuje serwery czy już nasi chłopacy niosą je na plecach  do Polski ??

 

Jeden jest w Holandii drugi na Bawarii, więc co ma piernik do wiatraka?

 

użyj pingplottera i sprawdź swoje łącze.



hedora5 #3 Posted 16 September 2020 - 03:10 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 30694 battles
  • 65
  • [P-TAK] P-TAK
  • Member since:
    04-17-2016

Łacze super bo w innych grach niema problemu. A oba sa w Holandii .

 

14:12 Added after 1 minute
Ale chyba przez cenzurę ping wzrósł pomyśl troszkę ?

smorker83 #4 Posted 16 September 2020 - 03:16 PM

    Second Lieutenant

  • Player
  • 41583 battles
  • 1,277
  • [FNPRO] FNPRO
  • Member since:
    09-07-2013

Drugi jest w Luxemburgu, tu akurat nie śledziłem info że przenieśli serwer z Bawarii.

 

Co do łącza, to wyobraź sobie, że nie łączysz sie przez te same hopki (serwery) w każdej grze - droga początkowa moze być ta sama, ale jak to na autostradzie bywa, kiedyś trzeba zjechać i jechać inną trasą.



hedora5 #5 Posted 16 September 2020 - 03:21 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 30694 battles
  • 65
  • [P-TAK] P-TAK
  • Member since:
    04-17-2016

Na EU 1 jest ok . Ja nie narzekam tylko od 2 dni na Eu2 mam dziwne hmm nawet nie lagi tylko brak kontroli nad czołgiem dosłownie na 1-2 jak ma strzelić taka dziwna zwiecha na EU1 tego niema . 



Zbigniew_Jaremek #6 Posted 16 September 2020 - 03:55 PM

    Corporal

  • Player
  • 12327 battles
  • 153
  • Member since:
    11-24-2017

View Posthedora5, on 16 September 2020 - 03:21 PM, said:

Na EU 1 jest ok . Ja nie narzekam tylko od 2 dni na Eu2 mam dziwne hmm nawet nie lagi tylko brak kontroli nad czołgiem dosłownie na 1-2 jak ma strzelić taka dziwna zwiecha na EU1 tego niema . 

Dokładnie, na EU2 musiałem kliknąć drugi raz, żeby strzelić.  :popcorn:



Nichya_ #7 Posted 16 September 2020 - 04:03 PM

    Corporal

  • Player
  • 21721 battles
  • 104
  • [361D] 361D
  • Member since:
    01-07-2017

Pingi 200-500ms - istna lagolandia.... Ale coraz to bardziej zdziwaczale czolKusie premium wciskaja na prawo i lewo - wszedzie i wszystkim!... Grac nie idzie a konto premium leci. Wyludzacze i oszusci - a nie firma ktora od 10-ciu lat "rozVija" gre!

 

PS:

Jezeli ktos zamierza lansowac sie odpowiedziami typu: odinstaluj mody lub sprawdz swoje lacze, to dziekuje - prosze darowac sobie takie piarowe herezje dla 5-latkow.



Ancybot #8 Posted 16 September 2020 - 04:15 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 23955 battles
  • 856
  • Member since:
    11-09-2014
pokaz skan z winmtr/tracert/pingplottera do serwera wot

F_U_M #9 Posted 16 September 2020 - 04:18 PM

    Corporal

  • Player
  • 39886 battles
  • 144
  • Member since:
    10-20-2012

a tak na początek sprawdź pingploter/winmtr trasę i wrzucić tu wynik - zobaczymy gdzie jest problem.

 

PS zawsze jednak w diagnozie zaczynamy od testów łącza - jak łącze do końca jest ok to masz 100% racji wina jest po stronie WG.

 

 

@up - spóźniłem się


Edited by F_U_M, 16 September 2020 - 04:18 PM.


szfak #10 Posted 16 September 2020 - 04:18 PM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 104739 battles
  • 3,242
  • [SKLEP] SKLEP
  • Member since:
    11-23-2012
fiu fiu
jednak narod mamy wyksztalcony. Nie dosc, ze sami spece od IT to jeszcze jasnowidztwo na wysokim poziomie. Noice!
A prostej gierki nie potrafia opanowac :-/

A auto tez reklamujecie u producenta, gdy skonczy sie paliwo?


Wracajac do tematu - eu2 od dawna nie dla mnie. Niestety z UPC ruch na koncu jest trasowany przez Telie, co czesto powoduje znikajace pakiety i inne urozmaicenia.


Ancybot #11 Posted 16 September 2020 - 04:27 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 23955 battles
  • 856
  • Member since:
    11-09-2014
Zawsze mozesz zglosic problem UPC i moze mogliby zmienic trasowanie o ile maja na co zmienic

B0CIK #12 Posted 16 September 2020 - 06:22 PM

    Private

  • Player
  • 18344 battles
  • 12
  • [AMEBY] AMEBY
  • Member since:
    08-19-2016

Witam!

Co mogę z tym zrobić /tmobile LTE/. Jakieś pomysły?



szfak #13 Posted 16 September 2020 - 06:56 PM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 104739 battles
  • 3,242
  • [SKLEP] SKLEP
  • Member since:
    11-23-2012

View PostB0CIK, on 16 September 2020 - 06:22 PM, said:

Witam!

Co mogę z tym zrobić /tmobile LTE/. Jakieś pomysły?

 

szczerze?

 

nic poza napisaniem ticketu do supportu. Ale i to RACZEJ jest zbedne. Wyglada, ze serwerownia z ktorej korzysta WG ma jakies problemy z polaczeniem internetowym. 



dominik70 #14 Posted 16 September 2020 - 07:08 PM

    Private

  • Player
  • 32716 battles
  • 41
  • [S4A] S4A
  • Member since:
    02-07-2012

Nooo Panowie to mi trochę ulżyło bo już myślałem, że to tylko ja mam takie problemy z pingiem na serwerach, a korzystam z T-Mobile LTE ale widzę, że to Łukaszenka przez swoich agentów robi sabotaż w WG.

 


Edited by dominik70, 16 September 2020 - 07:09 PM.


Revanche25 #15 Posted 16 September 2020 - 07:10 PM

    Lieutenant General

  • Clan Diplomat
  • 42766 battles
  • 7,538
  • [FNPRO] FNPRO
  • Member since:
    01-17-2013

Mój Boże, boty narzekają na jakość połączenia z serwerami, jakby już wcześniej podobne tematy nie istniały do czego to dochodzi. W przypadku autora to nawet powinien się cieszyć z lagów, dłużej pożyje to może i przekroczy 450 dmg i 45% WR, choć podejrzewam że nie ma to znaczenia, przecież w innych grach niema problemu.

 

View PostB0CIK, on 16 September 2020 - 06:22 PM, said:

Witam!

Co mogę z tym zrobić /tmobile LTE/. Jakieś pomysły?

Przede wszystkim to wyłączyć opcję udostępniania aktualizacji w WGC, włączyć opcję zamykania WGC po odpaleniu gry, WGC jest ci potrzebne jedynie do aktualizowania gry, jak chcesz uruchamiać grę przez WGC pamiętaj by po tem to dziadostwo wyłączyć (ewentualnie uruchamiaj grę przez skróty z folderu win32 lub win64 w folderach z grą). Możesz też zmienić na normalne połączenie po kablu, dokupić antenę kierunkową jak nie masz możliwości skorzystania z kabla, zadzwonić do operatora zgłosić utrudnienia zapodać raporty. Licz się z tym że w godzinach szczytu twój najbliższy przekaźnik może mieć dużo połączeń i dzieli na kilkuset klientów przepustowość. 


Edited by Revanche25, 16 September 2020 - 07:38 PM.


adamo1526 #16 Posted 16 September 2020 - 07:16 PM

    Sergeant

  • Player
  • 44078 battles
  • 229
  • [BLSQ] BLSQ
  • Member since:
    08-12-2016

View PostB0CIK, on 16 September 2020 - 06:22 PM, said:

Witam!

Co mogę z tym zrobić /tmobile LTE/. Jakieś pomysły?

Mam tak samo w T mobile, więc problem leży po stronie dostawcy



B0CIK #17 Posted 16 September 2020 - 07:19 PM

    Private

  • Player
  • 18344 battles
  • 12
  • [AMEBY] AMEBY
  • Member since:
    08-19-2016

View Postdominik70, on 16 September 2020 - 07:08 PM, said:

Nooo Panowie to mi trochę ulżyło bo już myślałem, że to tylko ja mam takie problemy z pingiem na serwerach, a korzystam z T-Mobile LTE ale widzę, że to Łukaszenka przez swoich agentów robi sabotaż w WG.

 

No właśnie problem jest chyba tylko z tmobile, bo kumple z innym netem mają w miarę ok. Testowałe i modem i fon -  to samo. Bywały problemy wieczorami, ale teraz jest taki syf ciągle od wczorajszego wieczoru. 

Ja generalnie cienki bolek jestem w temacie netu, ale na pingpltter  to wygląda (tak jak pisze szfak) na problem serwerów wot-a. Nie wiem tylko czemu się nie lubią z netem z  tmobile.


Edited by B0CIK, 16 September 2020 - 07:37 PM.


adamo1526 #18 Posted 16 September 2020 - 07:41 PM

    Sergeant

  • Player
  • 44078 battles
  • 229
  • [BLSQ] BLSQ
  • Member since:
    08-12-2016

View PostB0CIK, on 16 September 2020 - 07:19 PM, said:

No właśnie problem jest chyba tylko z tmobile, bo kumple z innym netem mają w miarę ok. Testowałe i modem i fon -  to samo. Bywały problemy wieczorami, ale teraz jest taki syf ciągle od wczorajszego wieczoru. 

Ja generalnie cienki bolek jestem w temacie netu, ale na pingpltter  to wygląda (tak jak pisze szfak) na problem serwerów wot-a. Nie wiem tylko czemu się nie lubią z netem z  tmobile.

Zgłosiłem temat do T-Mobile zobaczymy co oni na to , na WG nie liczę...



TRad_PL #19 Posted 16 September 2020 - 08:01 PM

    Second Lieutenant

  • Player
  • 52611 battles
  • 1,175
  • [DD-ST] DD-ST
  • Member since:
    08-04-2017

View Postdominik70, on 16 September 2020 - 07:08 PM, said:

Nooo Panowie to mi trochę ulżyło bo już myślałem, że to tylko ja mam takie problemy z pingiem na serwerach, a korzystam z T-Mobile LTE ale widzę, że to Łukaszenka przez swoich agentów robi sabotaż w WG.

 

 

Mam identycznie. Łącze OK, wszystkie speedometry dają normalne wyniki, a WoT pokazuje 150ms i do tego dyskotekę: zielone, czerwone.

 

Późną nocą OK, ale w paśmie 19-23 od wczoraj dramat.

 

Też TMobile.


Edited by TRad_PL, 16 September 2020 - 08:03 PM.


adamo1526 #20 Posted 16 September 2020 - 08:09 PM

    Sergeant

  • Player
  • 44078 battles
  • 229
  • [BLSQ] BLSQ
  • Member since:
    08-12-2016
Czyżby jakiś związek z globalną?




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users