Jump to content


problem z artylerią


  • Please log in to reply
34 replies to this topic

sokot #1 Posted 07 November 2020 - 09:45 PM

    Private

  • Player
  • 37410 battles
  • 19
  • Member since:
    09-26-2015

Hej,

Gra ktoś może artylerią ? od 3 dni grając na niej nie widze toru lotu pocisku przy strzale a przed uderzeniem – to bardzo utrudnia gre bo nie można obliczać odległości jak pojazd w który celujemy sie przemieszcza.
Odinstalowałem mody aslaina i nic nie pomogło (tylko te miałem). Ma ktoś podobny bug ?
 

Pozdrawiam serdeczenie,
Marcin


Edited by sokot, 07 November 2020 - 10:00 PM.


x4ec #2 Posted 07 November 2020 - 10:07 PM

    Brigadier

  • Player
  • 50881 battles
  • 4,917
  • [ROTTN] ROTTN
  • Member since:
    03-26-2016
Jaśniej proszę bo chyba nie łapię, przed strzałem nie masz celownika w trybie artyleryjskim czy jak?

sokot #3 Posted 07 November 2020 - 10:15 PM

    Private

  • Player
  • 37410 battles
  • 19
  • Member since:
    09-26-2015
nie widze posicku jak leci (chodzi o ten moment na celowniku artyleryjskim przed samym udeżeniem). albo wchodzi i widze wtedy tylko że zmniejsza sie hp przeciwnika albo nic sie nie dzieje - żadnej smugi - żadnego wizualnego toru lotu i udezenia w czołg przeciwnika (czy tam obok). - oczywiście jestem na artyleryjsckim celowaniu.

Edited by sokot, 07 November 2020 - 10:16 PM.


Sefriel #4 Posted 07 November 2020 - 10:22 PM

    Second Lieutenant

  • Player
  • 36526 battles
  • 1,083
  • [2D-CD] 2D-CD
  • Member since:
    11-03-2012

View Postsokot, on 07 November 2020 - 10:15 PM, said:

nie widze posicku jak leci (chodzi o ten moment na celowniku artyleryjskim przed samym udeżeniem). albo wchodzi i widze wtedy tylko że zmniejsza sie hp przeciwnika albo nic sie nie dzieje - żadnej smugi - żadnego wizualnego toru lotu i udezenia w czołg przeciwnika (czy tam obok). - oczywiście jestem na artyleryjsckim celowaniu.



Ustawienia grafiki -> efekty specjalne - jeśli dobrze pamiętam za pozycja odpowiada za smugi.



x4ec #5 Posted 07 November 2020 - 10:35 PM

    Brigadier

  • Player
  • 50881 battles
  • 4,917
  • [ROTTN] ROTTN
  • Member since:
    03-26-2016
Instalujesz dziadostwo to teraz pytaj się w dziale modów.

VillageGame #6 Posted 08 November 2020 - 06:42 AM

    Lieutenant

  • Player
  • 18634 battles
  • 1,944
  • Member since:
    03-08-2012
Potwierdzam. Wygląda to dziwnie. Krótko przed uderzeniem w pojazd "znika".

sokot #7 Posted 08 November 2020 - 08:23 AM

    Private

  • Player
  • 37410 battles
  • 19
  • Member since:
    09-26-2015

View Postx4ec, on 07 November 2020 - 10:35 PM, said:

Instalujesz dziadostwo to teraz pytaj się w dziale modów.



Przecież napisałem że po wyczyszczeniu z modów jest to samo - poza tym tutaj kolega VillageGame też to ma, wiec prosze bez sarkazmów.

07:29 Added after 6 minute

View PostSefriel, on 07 November 2020 - 10:22 PM, said:



Ustawienia grafiki -> efekty specjalne - jeśli dobrze pamiętam za pozycja odpowiada za smugi.


Nie ma tam stricte opcji odpowiadającej za smugi.

Wszystko mam ustawione na ultra i powłączane.


Edited by sokot, 08 November 2020 - 08:25 AM.


Revanche25 #8 Posted 08 November 2020 - 09:18 AM

    General

  • Clan Diplomat
  • 44341 battles
  • 8,594
  • [FNPRO] FNPRO
  • Member since:
    01-17-2013
Oczywiście jak osuwałeś mody, pamiętałeś o czyszczeniu plików ukrytych w folderze Wargaming.net>WorldOfTanks?

sokot #9 Posted 08 November 2020 - 09:23 AM

    Private

  • Player
  • 37410 battles
  • 19
  • Member since:
    09-26-2015

View PostRevanche25, on 08 November 2020 - 09:18 AM, said:

Oczywiście jak osuwałeś mody, pamiętałeś o czyszczeniu plików ukrytych w folderze Wargaming.net>WorldOfTanks?


Napiszesz mi co dokładnie trzeba wyczyścić i gdzie ?



Revanche25 #10 Posted 08 November 2020 - 09:27 AM

    General

  • Clan Diplomat
  • 44341 battles
  • 8,594
  • [FNPRO] FNPRO
  • Member since:
    01-17-2013
Usuwasz wszystkie pliki i foldery w C:\Users\[Twoja nazwa użytkownika]\AppData\Roaming\Wargaming.net\WorldOfTanks.

sokot #11 Posted 08 November 2020 - 09:34 AM

    Private

  • Player
  • 37410 battles
  • 19
  • Member since:
    09-26-2015

View PostRevanche25, on 08 November 2020 - 09:27 AM, said:

Usuwasz wszystkie pliki i foldery w C:\Users\[Twoja nazwa użytkownika]\AppData\Roaming\Wargaming.net\WorldOfTanks.


Nie zadziała to negatywnie na czystą instalke ? Tzn tam sątylko śmieci z modów ?
 



Revanche25 #12 Posted 08 November 2020 - 09:35 AM

    General

  • Clan Diplomat
  • 44341 battles
  • 8,594
  • [FNPRO] FNPRO
  • Member since:
    01-17-2013
Czysta instalka tego nie usuwa, nie usuwa tego nawet odinstalowanie WoTa.

sokot #13 Posted 08 November 2020 - 09:36 AM

    Private

  • Player
  • 37410 battles
  • 19
  • Member since:
    09-26-2015

View PostRevanche25, on 08 November 2020 - 09:35 AM, said:

Czysta instalka tego nie usuwa, nie usuwa tego nawet odinstalowanie WoTa.


ok dzięki - sprawdze i dam znać :)



sokot #14 Posted 08 November 2020 - 09:54 AM

    Private

  • Player
  • 37410 battles
  • 19
  • Member since:
    09-26-2015

View PostRevanche25, on 08 November 2020 - 09:35 AM, said:

Czysta instalka tego nie usuwa, nie usuwa tego nawet odinstalowanie WoTa.


Kurcze jeszcze dopytam na wszelki wypadek. Zamierzam usunąć instalke modów Aslaina później wyczyścić ten folder. Nie chce usówać instalki gry bo ściągąć to od nowa to masakra. Czy jak usunę te pliki z tej ścieżki to instalacja WoT,a która teraz mam mi się nie posypie ?

Pozdrawiam,



knurzy #15 Posted 08 November 2020 - 10:32 AM

    Warrant Officer

  • Player
  • 24896 battles
  • 660
  • Member since:
    09-16-2013
Nic złego się nie stanie. Nie pamiętam nazwy ale jeden z plików we wspomnianej lokalizacji odpowiada za zapisane ustawienia. Jedyne co będziesz musiał później zrobić to w grze wejść w ustawienia i ponownie wszystko ustawić pod siebie.
Możesz jeszcze sprawdzić spójność gry.

Tak jeszcze dodam, że wczoraj grałem artą jedna bitwę i niczego niepokojącego nie zauważyłem.

7adamski7 #16 Posted 08 November 2020 - 11:04 AM

    Brigadier

  • Player
  • 59200 battles
  • 4,178
  • [PLFUN] PLFUN
  • Member since:
    01-20-2015
preferences.xml
Ale i tak jak wywalisz cały folder to gra zrobi sobie nowy po odpaleniu

Edited by 7adamski7, 08 November 2020 - 06:15 PM.


sokot #17 Posted 08 November 2020 - 01:12 PM

    Private

  • Player
  • 37410 battles
  • 19
  • Member since:
    09-26-2015

Hej,

 

Znalazłem rozwiązanie.
Dla potomnych:

Sprawa nie dotyczyła tylko artylerii lecz wszystkich czołgów - po prostu na arcie to zauwazyłem.
Po ostatniej aktualizacji GameCenter od Wargemingu aplikacja zaczeła uruchamiać WorldOfTank.exe z katalogu 64 bitowego a nie z 32. I ten exek jest walnięty i powoduje ten błąd odpaliłem ręcznie 32 bitowy exek i wszystko działa.

tutaj link do dyskusji o tym problemie po angielsku:

http://forum.worldof...-proof/#topmost

Jedno jeszcze pytanie + macie pomysł jak przestawić GameCenter aby uruchamiał właściwyplik exe z katalogu 32 bitowego ?

 

Pozdrawiam serdecznie,

Marcin


Edited by sokot, 08 November 2020 - 01:50 PM.


Revanche25 #18 Posted 08 November 2020 - 01:19 PM

    General

  • Clan Diplomat
  • 44341 battles
  • 8,594
  • [FNPRO] FNPRO
  • Member since:
    01-17-2013

Game Center nie jest ci do niczego potrzebne podczas rozgrywki a dodatkowo obciąża połączenie z serwerami.

Patrol radzi: zalecane ustawienia Wargaming Game Center

 

Źle ustawiony game center ma wpływ między innymi na ścinki i lagi.

  1. Jeśli gra jest odpalona > wyłącz.
  2. Jeśli game center jest odpalony > wyłącz i upewnij się czy nie działa w tle.
  3. Kliknij prawym przyciskiem myszki na ikonie game center wybierając > właściwości.
  4. Przejdź do zakładki zgodność.
  5. Zaznacz kwadracik > uruchom ten program jako administrator.
  6. Kliknij zastosuj i ok.
  7. Ponownie kliknij prawym przyciskiem myszki na ikonie game center, ale tym razem wybierz > uruchom jako administrator.
  8. Będąc w game center kliknij ikonkę jego ustawień.
  9. Rozwiń > ogólne i ustaw dokładnie tak, jak na poniższym zrzucie ekranu.
    0
    UWAGA, po wprowadzeniu zmian nie zapomnij kliknąć zapisz!
  10. Przejdź do zakładki > aktualizacje i ustaw dokładnie tak, jak na poniższym zrzucie ekranu.
    1
    UWAGA, po wprowadzeniu zmian nie zapomnij kliknąć zapisz!
  11. Po zalogowaniu do garażu gry przejdź na pulpit i kliknij znak x czyli zamknij game center.

Ewentualnie game center można używać tylko do aktualizacji gry, a WoT odpalać ze skrótu do pliku worldoftanks.exe który znajdziemy w głównym folderze gry > win32 lub win64.



sokot #19 Posted 08 November 2020 - 01:47 PM

    Private

  • Player
  • 37410 battles
  • 19
  • Member since:
    09-26-2015

Dzięki serdeczne ale katalogu win64 nie polecam ;)

 

Pozdro


Edited by sokot, 08 November 2020 - 01:49 PM.


Revanche25 #20 Posted 08 November 2020 - 01:57 PM

    General

  • Clan Diplomat
  • 44341 battles
  • 8,594
  • [FNPRO] FNPRO
  • Member since:
    01-17-2013
Za to ja proponuję byś wrzucił w tym temacie Aktualizacja 1.10.1 - Zgłaszanie Błędów plik raportu Dxdiag, plik raportu WGCheck oraz informację że przy odpalaniu przez WGC WoTa w wersji x64 pojawia się wyżej wspomniany błąd.




1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users