←  Off-topic

Main page

»

Dokumenty o tankoch na CT

Fieldpanzer's Photo Fieldpanzer 11 Jan 2012

V poslednej dobe som si na CT vsimol vacsie mnozstvo dokumentov o tankovych bitkach. Ci uz z pohladu Ruska alebo oboch stran. Boli tam casto zaujimave detaily.

Vcera davali o bitke pri Kursku. Spominali T-34 na ruskej strane. Na nemeckej Tigre, Stugy s leteckou podporou. Boja sa chceli ucastnit aj ferdinandy. Vtedy vyzbrojene 88mm delami. Ked mali vyjst do mierneho kopca tak im zhorely oba motory :)

JerzicekX7's Photo JerzicekX7 11 Jan 2012

jo to mě taky pobavilo když zmínili to o motorech Ferdinandů :) víc se mi ale líbilo když zmiňovali že tiger dokázal na 2km sejmou t34 a tady ve hře se to nepovede ani na 300m :D dřív na ČT2 dávali 8-dílný dokument Velká vlastenecká válka, ten byl také zajímavý, při obraně Stalingradu tam měli animaci jak tanky KV sjíždějící z výrobní linky ani nemuseli vyjíždět z fabriky a hned stříleli skrz díry ve zdech na němce :D

Fieldpanzer's Photo Fieldpanzer 11 Jan 2012

ten bol tiez celkom dobry. KVcka sa vyrabali v Leningrade ale je fakt ze strielaly cez stenu tovarne.

Trochu mi len vadilo ze KVcko tam velmi vychvalovali a na T-34 trochu zabudli. Tiez mi prislo trochu divne ze sledovali kampan v rumunsku kdezto kampani v polsku sa diplomaticky vyhli... Aspon v tych castiach ktore som videl.

ogloj's Photo ogloj 11 Jan 2012

Včera jsem koukal na ten Kanadskej dokument na ČT 2 o bitvě u Kurska a viděl jsme i ten díl z té serie velká vlastenecká válka. Musim říct, že Rusové to měli udělá líp a včera se mi to moc nelibilo. Nadruhou stranu ten první díl o bitvě u El Alamein byl dobře udělaný.

JerzicekX7's Photo JerzicekX7 11 Jan 2012

mně se taky zatím víc libila ta ruská verze, jen by mě zajímalo jestli to až moc nezveličovali v tý části kdy se přeplavili přes řeku aby obsadili malé území kterému pak říkali pětikopějka a vydrželi tam několik dnů až týdnů. ale v tom včerejším dílu se mi líbil ten jeden rus jak furt o němcích říkal "něměčtí ďáblové nebo psi" :D

kouká taky někdo ještě každou neděli na primě od 8:30, mám pocit že to tam dávají už asi přes 5-6 let dokola

FALCO666's Photo FALCO666 11 Jan 2012

Koukal jsem taky včera-je to celkově hodně zajmaví a dobře graficky udělaný.Pro mě byla dobrá zajmavost ohledně prustřelu Tigra.T-34  nemělo šanci nějak prostřelit Tigra.Museli jim vpadavat do boku nebo ze zadu.Měli doooost slabý canonky :)I když v tom množství ruské techniky by je mohli jenom zajíždět.Když se podíváš na čísla tak je to skoro nepředstavitelný kolik techniky a lidských životu se zmařilo za ,,pár" dní.Opravdu to muselo být peklo

Ostravak_CZ's Photo Ostravak_CZ 11 Jan 2012

Mě se to zdá z technického hlediska dostslabé. Laikovi by tam připadalo, že bojovali jen Tigři/StuG III. proti T34/Kaťuše. Úplně mi tam chyběli zvěrobijci, PzKpfw IV, Panthery, dělostřelectvo, KV-1 a podobně. Jinak hezké, ale extra natahované :lol:

Findejs's Photo Findejs 11 Jan 2012

Velká vlastenecká válka nebyl špatnej seriál tak do 6týho dílu. Pak mi přišlo,že autoři chtějí mít dokumentární seriál co nejdřív odbytej. Poslední 2 díly byly podle mě dost odfláknutý. Btw přišlo mi,že VVV nedělali přímo Rusové,ale spíš Bělorusové nebo tak něco (soudím podle občas "podivných" písmen,který v Ruský azbuce nejsou) Ještě bych rád dodal,že nebylo zas tak moc poznat,že VVV vytvořili Rusáci,vyloženě Němcům nestranili,ale stejnak tam občas měli úlety.
Kanadskej seriál jsem viděl na Discovery,tam to bylo jak kdy,asi jak zrovna v Kanadě foukal vítr. Některý díly pěkný,zajímavý,jiný slabší.
edit: O zvěrobijcích byla ve VVV díle o Kursku tuším jen zmínka,jako by okrajově,přitom si u Němců získal obrovskej respekt.

Crabtr33's Photo Crabtr33 12 Jan 2012

nevite kdy to opakuji? my mame v tom case CW, takze bohuzel neuvidim zadny dil :-(. jedine, ze bych se ulil :D.

Findejs's Photo Findejs 12 Jan 2012

VVV už neopakují,opakovali to průběžně. Ale pokud by jsi chtěl seriál vidět,jsou určité možnosti (ovšem ne zrovna legální),jak ho shlédnout  ;)
Kanadský seriál to samý.

Crabtr33's Photo Crabtr33 12 Jan 2012

myslel jsem ten kanadsky, co davaji ted. Ten urco opakuji ;).

cNNk's Photo cNNk 12 Jan 2012

View PostCrabtr33, on 12 January 2012 - 08:41 PM, said:

myslel jsem ten kanadsky, co davaji ted. Ten urco opakuji ;).

neni problem sehnat si linky na stahnuti, na Warfore je to nahrany jak z discovery(asi), tak i z CT2. Kazdopadne VVV sem mel radsi, prsli mi to lip udelany, vic detailu a i na mape bylo lip videt taktiku + citace z depesi.

ogloj's Photo ogloj 13 Jan 2012

Ten první Kanadský mi přišel v pohodě, ale celkvově ten druhý díl byl takový zmatený v podstatě se pořád kolem nečeho motali a nic neřekli, jsem se tam nic nedozvěl. VVV bylo v tomhle směru lepší.

Jorren's Photo Jorren 13 Jan 2012

Tento posledný diel o Bitke pri Kursku bol podľa mňa slabý. Určite nie je ľahké vtesnať do 45 minút toľko informácií takže niektoré proste museli vynechať. Že tam ale vôbec nespomenuli Bitku pri Prochorovke tak to ma dosť prekvapilo. Určite by sa tam toho zmestilo viac nebyť tých neustálych dramatických predelov, po ktorých prišlo opakovanie informácií už predtým povedaných.

Ostravak_CZ's Photo Ostravak_CZ 13 Jan 2012

View PostJorren, on 13 January 2012 - 09:43 AM, said:

Tento posledný diel o Bitke pri Kursku bol podľa mňa slabý. Určite nie je ľahké vtesnať do 45 minút toľko informácií takže niektoré proste museli vynechať. Že tam ale vôbec nespomenuli Bitku pri Prochorovke tak to ma dosť prekvapilo. Určite by sa tam toho zmestilo viac nebyť tých neustálych dramatických predelov, po ktorých prišlo opakovanie informácií už predtým povedaných.
Prochorovka tuším bude v jednom z dalších dílů.

XiTiX's Photo XiTiX 13 Jan 2012

Momentalne je ten serial rozplanovany takto:
LINK

Jorren's Photo Jorren 13 Jan 2012

Tak potom OK. Nevedel som o čom bude ďalšia časť. Napriek tomu, že to bola súčasť celej Bitky pri Kursku, tak tomu dokonca venujú samostatný diel. Som zvedavý.

acid23's Photo acid23 20 Jan 2012

Nejvetsi tankove bitvy - videl jsem druhou pulku dilu z Prochorovky. Prvni dil, ktery jsem videl a asi i posledni, nemam rad kanadske (potazmo americke) dokumenty, z kterych je citi, ze tam davaji co 5 minut reklamu - neustale opakovani toho na co koukam, proc na to koukam a ceho ze se tento dil zrovna tyka me neuveritelne ubiji... vysilaci doba 45 minut, zajimavych tak cca 10 minut a podstatnych tak 5 - to hodnotim z te druhe poloviny, kde mi toho opravdu moc nerekli, animace a dobove natocene materialy se casto opakovaly... palec dolu

VVV mi nic nerika, jdu se po tom podivat... predpokladam, ze az na prehnanou dobovou propagandu by tam zajimavych informaci mohlo byt vic...

XiTiX's Photo XiTiX 20 Jan 2012

Pozeral som El Alamein a Prokhorovku a mam ten isty dojem ako acid23. Navyse mna este iritovali aj animacie, kde sa tie tanky pohybovali uplne neprirodzene. Mozno som uchylak, ale naozaj ma to vytacalo do nepricetna :-) Je to taky prevareny Readers Digest.

Este som sa zamyslel, co by si povedali ti dedkovia z ruskych, anglickych a nemeckych  keby sa ocitli spolu v studiu. Su to roky, ale asi by z nich kamarati neboli...

Fieldpanzer's Photo Fieldpanzer 23 Jan 2012

Nahodou, jeden vojak z USA zo San Francisca inicioval stretnutie bojovnikov z druhej svetovej z Iwo Jima. V japonsku a z oboch stran. Boli si pozrieť bojiská.
Get the IPS Communities App for iPhone now!