Jump to content


Brak załóg - wpadka WG do której nie chce się przyznać.


  • Please log in to reply
45 replies to this topic

Fast_Cleaner #1 Posted 01 January 2021 - 09:52 PM

    Private

  • Player
  • 30541 battles
  • 8
  • Member since:
    04-20-2014
Załóg nie ma. Nie mam żadnych modów i mieć nie chcę. Nie jestem informatykiem aby grzebać w plikach, bo się na tym nie znam i nie chcę tego robić. Podoba mi się tryb okienkowy i nie chcę go zmieniać (zresztą zmiana trybu nic nie daje). Zgłosiłem problem do WG to zamknęli zgłoszenie i kazali iść na forum. Czy ktokolwiek z Was ma jakąkolwiek wiedzę o tym, co się stało oraz jak i kiedy ma to zostać naprawione?

muriceps #2 Posted 01 January 2021 - 10:03 PM

    Lieutenant General

  • Player
  • 34211 battles
  • 6,591
  • [UVC] UVC
  • Member since:
    01-06-2012

Dlaczego WG miałoby ci zabierać załogi? Na czym miałaby polegać wpadka WG? Musiałbyś być jakiś wyjątkowy. Pewnie coś w ustawieniach albo ktoś grał na twoim koncie i ci załogi pousuwał (masz może rodzeństwo? Odszedłeś od kompa i ktoś  się przysiadł?). Pliki gry nie mają tutaj nic do rzeczy. 

Napisz jakich załóg, z których czołgów? Kiedy ostatni raz grałeś? Czy ktoś miał dostęp do konta? Czy nie czyściłeś koszar? Nie zwalniałeś załogantów? Może źle sortujesz wyszukiwanie załogantów? Może masz na innym czołgu? Opisz bardziej problem.

Jeżeli nie opiszesz bardziej problemu to nie pozostaje nic innego jak zwrócenie się do WG o przywrócenie konta z dnia kiedy miałeś załogi. Takie rzeczy same się nie dzieją. Załóg nikt nie porywa. Musiałeś coś namieszać albo ktoś ci namieszał. 

 

 

 



profes79 #3 Posted 01 January 2021 - 10:15 PM

    Field Marshal

  • Player
  • 27799 battles
  • 11,932
  • [_CHS_] _CHS_
  • Member since:
    05-02-2012

View Postmuriceps, on 01 January 2021 - 10:03 PM, said:

Dlaczego WG miałoby ci zabierać załogi? Na czym miałaby polegać wpadka WG? Musiałbyś być jakiś wyjątkowy. Pewnie coś w ustawieniach albo ktoś grał na twoim koncie i ci załogi pousuwał (masz może rodzeństwo? Odszedłeś od kompa i ktoś  się przysiadł?). Pliki gry nie mają tutaj nic do rzeczy. 

Napisz jakich załóg, z których czołgów? Kiedy ostatni raz grałeś? Czy ktoś miał dostęp do konta? Czy nie czyściłeś koszar? Nie zwalniałeś załogantów? Może źle sortujesz wyszukiwanie załogantów? Może masz na innym czołgu? Opisz bardziej problem.

Jeżeli nie opiszesz bardziej problemu to nie pozostaje nic innego jak zwrócenie się do WG o przywrócenie konta z dnia kiedy miałeś załogi. Takie rzeczy same się nie dzieją. Załóg nikt nie porywa. Musiałeś coś namieszać albo ktoś ci namieszał. 

 

 

 


Chodzi mu o występujący od ostatniej łatki problem ze znikającymi (niewidocznymi) załogami który z tego co wiem był naprawiany m.in przez instalację XVM.



Fast_Cleaner #4 Posted 01 January 2021 - 10:15 PM

    Private

  • Player
  • 30541 battles
  • 8
  • Member since:
    04-20-2014

Typowe. Oczywiście nic nie wiesz. Te wszystkie wpisy o znikających załogach poniżej moich to nic, a ja jestem kosmitą. Tak, zróbmy z gracza debila, to załatwi problem.

 

21:18 Added after 2 minute

View Postprofes79, on 01 January 2021 - 10:15 PM, said:


Chodzi mu o występujący od ostatniej łatki problem ze znikającymi (niewidocznymi) załogami który z tego co wiem był naprawiany m.in przez instalację XVM.


Nie mam żadnego XVM, nigdy nie miałem i mieć nie chcę. Chciałbym po prostu włączyć grę i zagrać. Za wiele wymagam?

 



Millennium_Falcon_ #5 Posted 01 January 2021 - 10:27 PM

    Brigadier

  • Player
  • 69110 battles
  • 4,730
  • [_CHS_] _CHS_
  • Member since:
    04-27-2012

View PostFast_Cleaner, on 01 January 2021 - 10:15 PM, said:

Typowe. Oczywiście nic nie wiesz. Te wszystkie wpisy o znikających załogach poniżej moich to nic, a ja jestem kosmitą. Tak, zróbmy z gracza debila, to załatwi problem.

 

21:18 Added after 2 minute


Nie mam żadnego XVM, nigdy nie miałem i mieć nie chcę. Chciałbym po prostu włączyć grę i zagrać. Za wiele wymagam?

 

 

Ale bierzesz pod uwagę, że jak każdy rozbudowany program mogą zdarzać się błędy? Znasz taki, w którym nigdy nie występują? Czy twój umysł od razu musi reagować na zasadzie, że ktoś chce cię z czegoś okraść? Rozumiem, że z sądu nie wychodzisz, bo każdego od razu pozywasz, tak?



Fast_Cleaner #6 Posted 01 January 2021 - 10:31 PM

    Private

  • Player
  • 30541 battles
  • 8
  • Member since:
    04-20-2014

View PostMillennium_Falcon_, on 01 January 2021 - 10:27 PM, said:

 

Ale bierzesz pod uwagę, że jak każdy rozbudowany program mogą zdarzać się błędy? Znasz taki, w którym nigdy nie występują? Czy twój umysł od razu musi reagować na zasadzie, że ktoś chce cię z czegoś okraść? Rozumiem, że z sądu nie wychodzisz, bo każdego od razu pozywasz, tak?


Jakiego sądu? Ktoś *edit robotę i cisza. Powinno być napisane, że stało się tak i tak, naprawimy to wtedy i wtedy, do tego czasu róbcie to i to, za problemy przepraszamy, jako rekompensatę dajemy Wam to i to. A nie, że każdy musi sam kombinować.

 


Edited by Peter_Wolf, 02 January 2021 - 07:38 AM.
Nie przeklinaj


F_U_M #7 Posted 03 January 2021 - 03:09 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 42911 battles
  • 717
  • Member since:
    10-20-2012

View PostFast_Cleaner, on 01 January 2021 - 09:31 PM, said:


Jakiego sądu? Ktoś *edit robotę i cisza. Powinno być napisane, że stało się tak i tak, naprawimy to wtedy i wtedy, do tego czasu róbcie to i to, za problemy przepraszamy, jako rekompensatę dajemy Wam to i to. A nie, że każdy musi sam kombinować.

 

 

widzisz - może po prostu problem nie występuje u wszystkich i dodatkowo może jeszcze WG nie przeanalizowało sprawy - w szczególności nie zweryfikowało czy to ich sprawa czy to coś na styku z modami.

 

BTW odpukać u mnie wszystkie załogi są w komplecie.



SlaworPL #8 Posted 03 January 2021 - 03:16 PM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 39547 battles
  • 3,055
  • Member since:
    11-30-2013
To wszystko po to, abyś się przyzwyczaił do 1 załoganta. Jesteś wytypowany do testowania tych zmian.

SirBushman #9 Posted 03 January 2021 - 04:59 PM

    General

  • Player
  • 61985 battles
  • 8,171
  • [ROTTN] ROTTN
  • Member since:
    06-30-2013

View PostFast_Cleaner, on 01 January 2021 - 10:52 PM, said:

Załóg nie ma. Nie mam żadnych modów i mieć nie chcę. Nie jestem informatykiem aby grzebać w plikach, bo się na tym nie znam i nie chcę tego robić. Podoba mi się tryb okienkowy i nie chcę go zmieniać (zresztą zmiana trybu nic nie daje). Zgłosiłem problem do WG to zamknęli zgłoszenie i kazali iść na forum. Czy ktokolwiek z Was ma jakąkolwiek wiedzę o tym, co się stało oraz jak i kiedy ma to zostać naprawione?

W najnowszym patchu weszło takie "udogodnienie", czyli inaczej mówiąc błąd.
Podobno niektórym pomógł restart komputera.

Możesz też spróbować sprawdzić spójność plików w WGC.
Ustawienia gry -> sprawdź spójność plików gdy. 

WG chyba nie wie co z tym zrobić.
Czołgami "bez załóg" a faktycznie z załogami da się grać.



Oliwka_7_lat #10 Posted 03 January 2021 - 05:16 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 25047 battles
  • 67
  • [DTOX] DTOX
  • Member since:
    05-05-2012
również nie posiadam załóg (za wyjątkiem dowódcy)/ problem wciąż nie rozwiązany (WG pewnie świętuje nowy rok...)

7adamski7 #11 Posted 04 January 2021 - 07:43 AM

    Brigadier

  • Player
  • 59200 battles
  • 4,178
  • [PLFUN] PLFUN
  • Member since:
    01-20-2015
Podobno wystarczy przełączyć na jednopoziomową karuzelę.

XanSaul #12 Posted 04 January 2021 - 09:27 PM

    Private

  • Player
  • 20846 battles
  • 1
  • [WEA] WEA
  • Member since:
    10-19-2012
dlugo beda to robic ??? drugi dzien nie moge kupic czolgu bo to co mi bez zalogi jak nie moge przelozyc!!!!

Millennium_Falcon_ #13 Posted 04 January 2021 - 09:38 PM

    Brigadier

  • Player
  • 69110 battles
  • 4,730
  • [_CHS_] _CHS_
  • Member since:
    04-27-2012

View PostXanSaul, on 04 January 2021 - 09:27 PM, said:

dlugo beda to robic ??? drugi dzien nie moge kupic czolgu bo to co mi bez zalogi jak nie moge przelozyc!!!!

 

Pisali gdzieś, że dzieje się tak w trybie okienkowym. Może spróbuj uruchomić w pełnym? Pokombinuj.



F_U_M #14 Posted 05 January 2021 - 10:23 AM

    Warrant Officer

  • Player
  • 42911 battles
  • 717
  • Member since:
    10-20-2012

View PostMillennium_Falcon_, on 04 January 2021 - 08:38 PM, said:

 

Pisali gdzieś, że dzieje się tak w trybie okienkowym. Może spróbuj uruchomić w pełnym? Pokombinuj.

 

to jest chyba bardziej skomplikowane - gram tylko w okienkowym i cały czas mam pełną załogę. Za to widziałem inne info, że za to odpowiada coś związanego z karuzelą czołgów (IIRC wiele wierszy).



Millennium_Falcon_ #15 Posted 05 January 2021 - 12:27 PM

    Brigadier

  • Player
  • 69110 battles
  • 4,730
  • [_CHS_] _CHS_
  • Member since:
    04-27-2012

View PostF_U_M, on 05 January 2021 - 10:23 AM, said:

 

to jest chyba bardziej skomplikowane - gram tylko w okienkowym i cały czas mam pełną załogę. Za to widziałem inne info, że za to odpowiada coś związanego z karuzelą czołgów (IIRC wiele wierszy).

 

W temacie modów Aslaina pisali też o trybie okienkowym. Poza tym musi być jeszcze jakiś warunek, bo nie u każdego problem występuje. Mam karuzelę Aslaina i wszystko działa jak należy 



F_U_M #16 Posted 05 January 2021 - 12:40 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 42911 battles
  • 717
  • Member since:
    10-20-2012

View PostMillennium_Falcon_, on 05 January 2021 - 11:27 AM, said:

 

W temacie modów Aslaina pisali też o trybie okienkowym. Poza tym musi być jeszcze jakiś warunek, bo nie u każdego problem występuje. Mam karuzelę Aslaina i wszystko działa jak należy 

 

karuzelę Aslaina wywaliłem jak wywalałem XVM - jadę na domyślnej i w trybie okienkowym i jak napisałem "odpukać działa"



smorker83 #17 Posted 05 January 2021 - 01:35 PM

    Lieutenant

  • Player
  • 43052 battles
  • 1,687
  • [FNPRO] FNPRO
  • Member since:
    09-07-2013

Tryb okienkowy + jakaś rozdzielczość. Ktoś gdzieś zgłaszał na jakiej rozdzielczości ten błąd występuje.

 

Nie mogę teraz znaleźć.

 

Na jakiej grasz F_U_M?



F_U_M #18 Posted 05 January 2021 - 01:51 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 42911 battles
  • 717
  • Member since:
    10-20-2012

View Postsmorker83, on 05 January 2021 - 12:35 PM, said:

 

Na jakiej grasz F_U_M?

 

1768x989



smorker83 #19 Posted 05 January 2021 - 01:58 PM

    Lieutenant

  • Player
  • 43052 battles
  • 1,687
  • [FNPRO] FNPRO
  • Member since:
    09-07-2013

Znalazłem - (1366×768):

 

http://forum.worldof...8#entry18283538

 

Kolego potestował i wg. niego te 768 jest za mało.

 

Wiec WG musi w tym kierunku sprawdzać.

 

Ja, jak za pracę za darmo, już wykonałem aż nad to. :B


Edited by smorker83, 05 January 2021 - 01:58 PM.


F_U_M #20 Posted 05 January 2021 - 02:03 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 42911 battles
  • 717
  • Member since:
    10-20-2012

View Postsmorker83, on 05 January 2021 - 12:58 PM, said:

Znalazłem - (1366×768):

 

http://forum.worldof...8#entry18283538

 

Kolego potestował i wg. niego te 768 jest za mało.

 

Wiec WG musi w tym kierunku sprawdzać.

 

Ja, jak za pracę za darmo, już wykonałem aż nad to. :B

 

to w takim razie kupy się trzyma również podejrzenie że karuzela wielopoziomowa też może mieć z tym związek - im więcej miejsca zajmuje karuzela tym mniej zostaje na wyświetlanie załogi






1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users