Ahoj všem,
nejsem hráč, který by byl úplný profík, ale hru hraju docela dlouho a něco mám již odehráno. Specializuju se na stíhače tanků a lehké tanky.
Problém vidím v probíjení pancíře. Například mám RHM, a bojoval jsem proti ST-I. Já ho s kumulativní střelou neprobil z boku a to na vzdálenost cca 10 metrů, viz video v příloze. ST-I má pancíř korby150/140/100 a pancíř věže 170/170/160. Má průměrná průbojnost je 334 mm, což je jedenkrát tolik, než má pancíř věže, ale já střílel na pancíř boku, což je pouhých 140 mm.
Protože vozidlo nebylo v přesném úhlu 90 stupňů, ale natočil se lehce na 83 stupňů (změřeno ve 3D Auto Cad), tak by průstřel měl být jasně daný. Ale on žádný nebyl, a to i přesto, že je ST-I z boku rovný jako zeď.
A nyní o co mi jde. RHM je vyloženě papír. Jedinou jeho obranou je dělo, které probije cokoli a poškození je docela velké. Odhalování a rychlost je proti protihráčům takřka nulová, takže pouze DMG a průbojnost. Jenže co když nejste schopni nic prostřelit, protože je něco špatně nastaveno ve hře? S tanky RHM, Jagdpanther II atd. hraju nejčastěji, a pokud neprobijete to, co podle herní mechaniky máte probít, tak je něco špatně. Pak se vám i špatně hraje a trápíte se. Nejlepší na všem je, že to není jediná vada ve hře.
Například odhalování. Protože je RHM papír, a i když mám vyzkoumané odhalování a jiné, tak i když mě střelí protihráč zhruba v polovině mého kruhu odhalování, tak se mi nezobrazí. Hru hraju dost dlouho a pokud někdo na mě vystřelí a je kousek ode mě, tak se musí zobrazit. Avšak u RHM to tak nefunguje, tak jako u jiných stíhačů. A pak zde máme další problém, což je samotné probíjení. Jagdpanzer E 100 prostřelí ze předu jakýkoli střední tank, a to i ze vzdálenosti větší jak 300 metrů. Dokonce jim stačí si mě dát do zaměření a jen vyjet zpoza úkrytu, vystřelit s automatickým zaměřením a hned se schovat. Vždy prostřelí můj pancíř v předu, který je 200 mm. Takhle fungují cs-ka a podobný tanky. Avšak těžké tanky mě neprostřelí. To jako fakt? Já jsem schopen se stíhačem, který nemá tak velký čelní pancíř nasbírat přes 5 tisíc bodů, které mě neprobili, které byli zastaveny pancířem. Vše od velkých tanků.
Co je ale zvláštní, tak postaví-li se proti mě stejný tank Jagdpanzer E 100 a vystřelí, klasickou průbojnou municí, tak mě v 50% většinou neprostřelí. Vystřelí-li kumulativní, která má průměrnou průbojnost 420 mm, tak mě také neprostřelí, a to v 80%. Avšak vystřelí-li výbušnou municí, která má průbojnost pouhých 85 mm , tak je schopen mi ubrat i 1600 ze 1750 maximálně možných. Jak TO???
Asi logika herní mechaniky.
Mělo by se to řešit, ne kafrat o těchto problémech pouze na fóru. Video které jsem přiložil je toho důkazem. Sice se hra nepovedla od počátku, ale jde o problematiku průbojnosti.
Pěkný den všem
Video na stahuj.cz: 20210112_2346_germany-G99_RhB_Waffentrager_95_lost_city_ctf.wotreplay | Ulož.to (ulozto.cz)