Tak trochę się bawię na piaskownicy tym wszystkim, i bawiąc w min/maxowanie pojedyńczej zauważyłem kilka rzeczy.
Najpierw błąd:
W opisie desperata (Adrenaline Rush) jest jak byk że zmniejsza czas celowania. Tylko że grafika tuż nad tym, opisy na stronie, oraz statystyki w bitwie mówią że zmniejsza się czas, ale przeładowania.
Teraz... błąd?
Przy braniu większej ilości instruktorów do pojedyńczej umiejętności. Dałem czworo instruktorów, każdy dodający 2 punkty do zwartości (+0,5% Prowadzenia pojazdu za każdy punkt)... i zamiast 9% miałem 8,95% bonusu przy 18 punktach. Więc zabrałem jedną instruktorkę i przy 16 punktach miałem... 7,5% zamiast 8%. Po zabraniu kolejnej i stanie 14 punktów było 6,85% zamiast 7&%. Dopiero przy jednym instruktorze i 12 punktach działało normalnie.
A teraz czas na narzekanie:
1. Co za chory umysł uznał że dobrym pomysłem jest LOSOWANIE bonusów instruktora? Możemy zadecydować tylko w której gałęzi umiejętności będzie główny bonus, po czym dostajemy trzy zestawy. Dorzućmy fakt że po pierwszym wyborze nie tylko nie ma zmian bonusów, ale i jesteśmy zablokowani co do nacji instruktora.
2. Patrząc na powyższe... co za przygłupi człowiek pomyślał żeby przy zmianie instruktora dać wybór: Instruktor jest niedostępny przez tydzień... albo bulisz złoto. Nie ma opcji za kredyty. Albo płacisz golda, albo po zdjęciu instruktora z załogi przez tydzień nie istnieje.
Pewnie jeszcze coś dojdzie w miarę testowania.
Potrzeba przetrenowania i brak przeliczania perków zerowych uświadomił mi jak mało mam porządnych załóg na X. Załoga kończy czwarty perk? Pach, 40 punktów. 5 perk na 98%? Trzymaj 59. Moja najlepsza załoga dostała 72 punkty.
Proszę, jeśli to wprowadzicie to przez pierwszą aktualizację nie kasujcie przypisania starych załóg do pojazdu. Po to zrobiliście przycisk "przywróć załogę" by teraz w 40+ czołgach nie musieć ręcznie każdego załoganta szukać (a tylko załogi na X sprawdzałem u siebie).
Śmiechowe buildy będzie się dało robić, na razie Badgerem zszedłem na 5,16 5,01s przeładowania w bitwie. Gorzej przez pierwsze kilka miesięcy jak się będzie kombinowało nad buildami. Zróbcie chociaż jak w wowsie i dajcie ten miesiąc-dwa z darmowym resetem skilli skoro taka taka wielka zmiana.
Jak dajecie instruktorów z załogantek które mieliśmy pozwólcie zmieniać ich wygląd, a nie że każda bierze domyślną z wybranej nacji.
No i jeszcze jedno. Koszt szkolenia. 500k za wyszkolenie na pojazd? Serio?
Co do samego czy to dobra zmiana czy zła... jedyne co jestem w stanie powiedzieć że duża. Wywróci na tyle sporo że już większość może ją brać za złą i będą mieć rację ze sobą. Ja byłem optymistycznie nastawiony, teraz po zobaczeniu na własne oczy muszę to trochę przetrawić, a przed sobą czuję jedynie zmęczenie potrzebą przekonwertowania dobrej setki+ załóg oraz złożenia kolejnych z pozostałych załogantów.
Edited by Deleted243, 24 February 2021 - 01:03 AM.