Jump to content


please help me understand the UI


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

gunslingerXXX #1 Posted 25 November 2021 - 07:45 PM

    Lieutenant General

  • Player
  • 17788 battles
  • 6,742
  • [GUNSL] GUNSL
  • Member since:
    11-16-2014

So I'm trying to change the looks of my T29, but WG wants to charge me gold for removing stuff? I'm probably being dumb again, but I can use some help.

I start here with a preset style applied

shot_076.jpg

After removing it I get a clean tank

shot_077.jpg

Then I want to put camo on, apparently it's already on, was my previous set I think

shot_078.jpg

When I remove a piece (for example turret)

shot_079.jpg

Somehow I get charged for other stuff?

shot_080.jpg

 

Seems odd?

 

 

 

 

18:53 Added after 8 minute

Nevermind, found it... apparently some decals were added which I didn't own. Seems strange, maybe I've used them on other tanks when they were not 'active' on the T29 due to preset camo?

Such a mess....



Bulldog_Drummond #2 Posted 25 November 2021 - 07:53 PM

    Field Marshal

  • Player
  • 40487 battles
  • 14,165
  • [DRATT] DRATT
  • Member since:
    08-10-2014
If I told you how it works I'd have to kill you

Spurtung #3 Posted 25 November 2021 - 08:00 PM

    General

  • Player
  • 94811 battles
  • 9,076
  • [GOP] GOP
  • Member since:
    07-05-2013

Well, click "Go to purchase" and you'll be shown what's being applied, to what kind of map and you can even uncheck it at that stage to not buy it.

You'll only be charged if you confirm what's applied, so try that.

 

Disclaimer: I'm assuming vanilla client here, no clue what mods could prompt.



BonjiOrongji #4 Posted 25 November 2021 - 08:01 PM

    Second Lieutenant

  • Player
  • 46613 battles
  • 1,453
  • [MRAGE] MRAGE
  • Member since:
    06-10-2011

You are trying to put stuff on your tank which costs gold. I don't understand the confusion.

Maybe cause it saved your previous custom setup ? You used the stuff on other tanks and don't have enough left in your hangar i would assume.



gunslingerXXX #5 Posted 25 November 2021 - 08:07 PM

    Lieutenant General

  • Player
  • 17788 battles
  • 6,742
  • [GUNSL] GUNSL
  • Member since:
    11-16-2014

View PostBonjiOrongji, on 25 November 2021 - 08:01 PM, said:

You are trying to put stuff on your tank which costs gold. I don't understand the confusion.

Maybe cause it saved your previous custom setup ? You used the stuff on other tanks and don't have enough left in your hangar i would assume.

I think this is probably it yes. But thats pretty confusing right?

 

Edit: also why is there no gold charge when I select camo but only after I remove a piece, thats just dumb..

19:08 Added after 0 minute

View PostSpurtung, on 25 November 2021 - 08:00 PM, said:

Well, click "Go to purchase" and you'll be shown what's being applied, to what kind of map and you can even uncheck it at that stage to not buy it.

You'll only be charged if you confirm what's applied, so try that.

 

Disclaimer: I'm assuming vanilla client here, no clue what mods could prompt.

I'm afraid of that button, I never know if there is more confirmation required, thanks for informing me!


Edited by gunslingerXXX, 25 November 2021 - 08:10 PM.


BonjiOrongji #6 Posted 25 November 2021 - 08:21 PM

    Second Lieutenant

  • Player
  • 46613 battles
  • 1,453
  • [MRAGE] MRAGE
  • Member since:
    06-10-2011

View PostgunslingerXXX, on 25 November 2021 - 08:07 PM, said:

I think this is probably it yes. But thats pretty confusing right?

 

Edit: also why is there no gold charge when I select camo but only after I remove a piece, thats just dumb..

 

It says "go to purchase" even before you remove the camo, so there is a gold charge. If no gold is needed it just says "apply and exit".

 

But i have to say that the whole camo/customization shop has not the best UI indeed.


Edited by BonjiOrongji, 25 November 2021 - 08:23 PM.


Miepie #7 Posted 25 November 2021 - 08:33 PM

    Brigadier

  • Player
  • 8882 battles
  • 4,927
  • [WJDE] WJDE
  • Member since:
    05-19-2018

Whenever I had "custom camo" and the occasional emblems on a tank, *and* I did not first remove those before putting a premade 2D or 3D style on the tank (and hit "save changes" and exit), the game keeps remembering and plunks them back on whenever I remove the 2D or 3D style. This may be convenient for some people, inconvenient for other people, but if you have since then sold those "custom camo / emblems / decals / inscriptions", I suppose it will show them in your "shopping cart". 

 

Quick edit: sold them, or used them on some other tank, of course.


Edited by Miepie, 25 November 2021 - 08:34 PM.





1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users