←  Tanky v reálném světě

Main page

»

Diagramy pancéřování

Tuccy's Photo Tuccy 13 Feb 2012

zajímavá galerie, kterou má na webu jeden můj známý. Diagramy jsou z Ruské literatury, ale ukazují všechno možné - od T-34 přes Německé a Lend-Lease tanky až třeba po M103:
http://s298.photobuc...!cpZZ1QQtppZZ20

Valentine:
Spoiler

Tiger:
Spoiler

M103:
Spoiler

XiTiX's Photo XiTiX 13 Feb 2012

Je to zaujimave. Ma to ten znamy nejako zindexovane, lebo sa v tom trochu tazsie orientuje.

index, bohužel, není... :(

ogloj's Photo ogloj 13 Feb 2012

Mě by zajímal kolik má pancíře na střeše IS-3, IS-4 a IS-7. Včera jsem dostal od arty tak nechutný IK z plnejch, že jsem se málem sesypal :D

IS-3 a 4 tam jsou, 7 jsem nenašel...

IS-3:
Spoiler

IS-4:
Spoiler

Pozn.: Je tam i pův. projekt IS-4:
Spoiler

IS-3: 20mm, IS-4: 30mm

JejKey's Photo JejKey 13 Feb 2012

Zajímavé, že to tam skoro nikdy nepenetruje ani 210mm granát z GWT. Díky overmatchi by tam mělo projít skoro cokoliv...

ogloj's Photo ogloj 13 Feb 2012

Tak to čumim, to ta IS-7 nebude mit určitě víc jak 50, mě musel hitnout přímo do vrchu věže. Za 2000+ to ho muselo potěšit :D.

Zajímavá je to mocnost zadního pancíře na tigeru. Skoro stejná jak předek. To není tak častý.

Tiger byl stavěn podle stejných požadavků, jako KV - i ty tloušťky pancíře byly podobné jako u KV pozdějších sérií, obojí mělo odolávat (a odolávalo) ze všech stran protitankovým puškám, 37mma 45mm PT kanónům a 75mm/76mm polním dělům (zepředu i průbojným střelám).

Joseph_from_Pilsen's Photo Joseph_from_Pilsen 16 Feb 2012

Protitanková puška... Was ist das? Panzerfaust? Panzerschreck?

ka_r_los's Photo ka_r_los 16 Feb 2012

View PostJoseph_from_Pilsen, on 16 February 2012 - 07:29 AM, said:

Protitanková puška... Was ist das? Panzerfaust? Panzerschreck?
http://cs.wikipedia....ková_puška_PTRS třeba

Tuccy's Photo Tuccy 16 Feb 2012

Jo. Zrovna ta, co ka_r_los nalinkoval je asi nejvýkonnější z 2. světové, co se průbojnosti týče (největší ráže byly 20mm, ale měly průbojnost menší). PTRS a PTRD probíjely spolehlivě boční pancíř korby i věže PzKpfw III a IV (a byly jedním z důvodů zavedení představného pancéřování), proto je Němci brali jako vážnou hrozbu.
(starší protitankové pušky jako třeba Německá 7.92mm PzB 38/39 už na 30mm pancíř nestačily)

sirkajirka's Photo sirkajirka 16 Feb 2012

Hezky pohromadě. Díky.
Je tam moc pěkně vidět, proč IS3 nejde občas dobře prostřelit z boku (horní polovina bočního armoru sklopena dovnitř pod ostrým úhlem)

XiTiX's Photo XiTiX 16 Feb 2012

A nie je to len pancierovanie bojoveho priestoru? Trebars strely do motorovej casti by mali ist dnu, ci nie?

Statnik_Vecne_Zivi's Photo Statnik_Vecne_Zivi 20 Feb 2012

To ako je zakotovana ta M103? Rusy tak kotuju?

Ostravak_CZ's Photo Ostravak_CZ 21 Feb 2012

View PostStatnik_Vecne_Zivi, on 20 February 2012 - 01:19 PM, said:

To ako je zakotovana ta M103? Rusy tak kotuju?
Co za kóty máš přesně na mysli. Sice jsem nějaký ten rok z průmyslovky venku, ale nezdá se mi nějak podivné...

ogloj's Photo ogloj 21 Feb 2012

Já tedy jsem zvyklý na stavební koty, ale řekl bych že 90% obrázků je zakotovaná úplně v pohodě. Koty jsou čistě praktická věc, aby sdělovaly nějakou informaci, jak jsou udělaný je už věc druhotná.

Tuccy's Photo Tuccy 25 Jul 2012

Zajímavý úlovek:

Spoiler

(Pozn.: jediný bojově nasazený Tiger (P) dostal zesílené pancéřování na 100mm části předního pancíře - to je to, co máme ve hře)

Crabtr33's Photo Crabtr33 25 Jul 2012

nejde

403. That’s an error.
Your client does not have permission to get URL /c9rciEVCawNlDDImPwROoGkdyjybejD3sIjfRIn-8l7POnhu6HhNtNwimjUWnB01HdetRAiHqS4 from this server. (Client IP address: xx.xx.xxx.xx)

Forbidden That’s all we know.
Edited by Crabtr33, 25 July 2012 - 10:35 PM.

Tuccy's Photo Tuccy 25 Jul 2012

Sakra, tak to zkusím hodit jinam.

EDIT: Opraveno.
Edited by Tuccy, 25 July 2012 - 09:41 AM.

Ostravak_CZ's Photo Ostravak_CZ 25 Jul 2012

@ Tuccy: Odkud přesně je ten plánek nevíš? Myslím jeho původ.
Get the IPS Communities App for iPhone now!