Jump to content


Dźwięki w grze


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
11 replies to this topic

Shaqios #1 Posted 20 February 2012 - 05:49 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 15654 battles
  • 18
  • [HATE] HATE
  • Member since:
    02-08-2012
Witam , szukałem podobnego tematu odnoszącego się do mojego problemu i nic nie znalazłem więc pisze swoje:

rzecz w tym iż chce wyciszyć odrobinę grę żeby pogadać z chłopakami czy to na VT czy na TSie  i tutaj powstaje problem gdyż jak wchodzę w ustawienia i staram się je zmienić to i tak nie daje to żadnego skutku , zmieniają sie na poprzednie , czy jest ktoś wstanie pomoc w tej kwestii ?

TrzyPromile #2 Posted 20 February 2012 - 06:38 PM

    Junior Sergeant

  • Player
  • 9618 battles
  • 164
  • [17WB] 17WB
  • Member since:
    01-16-2012
Jesli masz win7 (vista tez chyba) odpal gre , wyjdz na pulpit, kliknij glosnik/mikser i tutaj scisz WOTa.

Shaqios #3 Posted 20 February 2012 - 06:46 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 15654 battles
  • 18
  • [HATE] HATE
  • Member since:
    02-08-2012
używam xp , poza tym też takie pytanie do was czy w waszym przypadku zmienianie ustawień tez nic nie daje ?

Foka #4 Posted 21 February 2012 - 12:42 AM

    First Sergeant

  • Beta Tester
  • 24050 battles
  • 1,987
  • [1SBP] 1SBP
  • Member since:
    09-29-2010
A po zciszeniu w grze zatwierdzasz przez OK? Samo przesuwanie suwaka nic nie zmienia, musisz zatwierdzić.

Shaqios #5 Posted 21 February 2012 - 07:59 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 15654 battles
  • 18
  • [HATE] HATE
  • Member since:
    02-08-2012
oczywiscie ze akcpetuje wybrane przeze mnie ustawienia

TrzyPromile #6 Posted 21 February 2012 - 09:56 AM

    Junior Sergeant

  • Player
  • 9618 battles
  • 164
  • [17WB] 17WB
  • Member since:
    01-16-2012
Wiec tak:
wchodzimy tutaj:
C:\Users\TWOJA NAZWA URZYTKOWNIKA\AppData\Roaming\wargaming.net\WorldOfTanks
(foldery/pliki moga byc ukryte)
otwieramy plik : preferences.xml
teraz znajdz akapit:

- <soundPrefs>
  <masterVolume>0.180000</masterVolume>
  <volume_micVivox>0.500000</volume_micVivox>
  <volume_vehicles>0.420000</volume_vehicles>
  <volume_masterFadeVivox>0.700000</volume_masterFadeVivox>
  <volume_gui>0.420000</volume_gui>
  <volume_masterVivox>0.700000</volume_masterVivox>
  <volume_music>0.000000</volume_music>
  <volume_effects>0.410000</volume_effects>
  <volume_ambient>0.410000</volume_ambient>
  <volume_voice>0.700000</volume_voice>
  </soundPrefs>

tutaj juz sobie powinienes poradzic:)

Ps.plik zawiera haslo i login , nie zmieniac , nie udostepniac nikomu swego pref.

Shaqios #7 Posted 21 February 2012 - 12:56 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 15654 battles
  • 18
  • [HATE] HATE
  • Member since:
    02-08-2012
dzieki za wielka pomoc :) scieszka jaka podales nie pokrywala sie z moja lecz dla tych ktorzy beda mieli probolemy z znalezieniem prosze : C:\Documents and Settings\nazwa uzytkownika\Dane aplikacji\Wargaming.net\WorldOfTanks

ponadto mam troszke w innej kolejnosci zapisek i widze ze nawet dochodzi mi jeden wiecej z "volume" ,w kazym badz razie kierowalem sie Twoimi ustwieniami i na takie tez zmienilem takze dziekuje jeszcze raz


<masterVolume>0.180000</masterVolume>
  <enableShortcutSounds>true</enableShortcutSounds>
  <volume_arena>1.000000</volume_arena>
  <volume_micVivox>0.500000</volume_micVivox>
  <volume_masterVivox>0.500000</volume_masterVivox>
  <volume_vehicles>0.420000</volume_vehicles>
  <volume_music>0.000000</volume_music>
  <volume_effects>0.410000</volume_effects>
  <volume_ambient>0.410000</volume_ambient>
  <volume_voice>0.700000</volume_voice>
  <volume_masterFadeVivox>0.700000</volume_masterFadeVivox>
  <volume_gui>0.420000</volume_gui>
  </soundPrefs>


tylko jeszcze takie male pytanie dlaczego nie moge zmienic ustawien w grze ? tylko musze to robic przez dotarcie do pliku za to odpowiedzialnego ?

TrzyPromile #8 Posted 21 February 2012 - 02:54 PM

    Junior Sergeant

  • Player
  • 9618 battles
  • 164
  • [17WB] 17WB
  • Member since:
    01-16-2012
Chyba po prostu ma problem z zapisanie ustawien w pliku.A sprobuj skopiowac pref gdzies na pulpit i odpalic gre bez.

Shaqios #9 Posted 21 February 2012 - 04:27 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 15654 battles
  • 18
  • [HATE] HATE
  • Member since:
    02-08-2012
hmm.. zrobilem jak napisales i tak powstal nowy plik lecz nadal ten sam problem zmieniam ustawienia sobie przykladowo jak na tym zdjeciu i klikam zastosuj , no ale nic to nie daje , nie wiem czy tak powinno byc lecz na zalaczonym zdjeciu przy ikonie zastosuj widac inny kolor , moze to oznacza ze nie chce zaakceptowac zmian ?

Attached Files

  • Attached File   shot_002.jpg   351.72K


Foka #10 Posted 21 February 2012 - 05:17 PM

    First Sergeant

  • Beta Tester
  • 24050 battles
  • 1,987
  • [1SBP] 1SBP
  • Member since:
    09-29-2010
Spróbuj odpalić grę z uprawnieniami administratora.

Shaqios #11 Posted 22 February 2012 - 04:13 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 15654 battles
  • 18
  • [HATE] HATE
  • Member since:
    02-08-2012
ogolem uzywam konta administratora , ale zrobilem tez jak prosiles i nadal to samo , takze chyba sobie damy z tym spokoj. :(

Shaqios #12 Posted 22 February 2012 - 06:16 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 15654 battles
  • 18
  • [HATE] HATE
  • Member since:
    02-08-2012
Panie i Panowie udało mi się to zrobić , nie zgadniecie jak :D ale nie będę was trzymał w niepewności , po prostu ściągnąłem jeszcze raz klienta gry i przeinstalowałem i smiga wsio jak ta LALA , dziekuje za pomoc ,mam zaciesz jak dziecko :)

temat można zamknąć